Posted 11/09/2016 by Killian in Comics
 
 

Alan Moore kondigt zijn pensioen aan


Op 13 september verschijnt Alan Moore‘s lang verwachte roman Jerusalem. Moore promoot natuurlijk zijn boek en tijdens een persconferentie werd hem gevraagd naar zijn verdere plannen met het comicbookmedium. Daar was de legendarische schrijver van o.a. Watchmen, V for Vendetta, Swamp Thing en Miracleman duidelijk over want hij kondigde zijn pensioen aan.

Het wordt, aldus Moore, zo langzamerhand tijd dat jonge mensen het stokje gaan overnemen. Hij respecteert het medium nog steeds en wil stoppen nu er nog wat verse verhalen in hem zitten. Moore wil voorkomen dat hij zijn oude thema’s blijft recyclen. Momenteel werkt de schrijver nog aan Cinema Purgatorio samen met Kevin O’Neill en is hij bezig met het afronden van zijn op H.P Lovecraft gebaseerde serie Providence.

Het sluitstuk wordt een laatste boek van The League of Extraordinary Gentlemen. Wanneer dat uit zal komen is natuurlijk nog even afwachten. Alan Moore zal echter niet stoppen met werken. Hij wil zich gaan storten op nieuwe uitdagingen zoals bijvoorbeeld film.

Jerusalem ligt op 13 september in de winkel.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.