Posted 14/08/2016 by Arno in Tv/Film
 
 

Star Wars-acteur Kenny Baker (R2-D2) overleden


Dit weekend bereikte ons het droevige nieuws dat de Britse acteur Kenny Baker, bekend voor zijn rol als ieders favoriete droid R2-D2 in de Star Wars-films, overleed ten gevolge van een lange ziekte. Hij werd 81 en laat een vrouw, actrice Eileen Baker, en twee kinderen na.

Naast zijn rol als R2-D2 in zowel de originele Star Wars-films als de prequeltrilogie, was Baker een consultant op Star Wars: The Force Awakens – waar R2-D2 geautomatiseerd werd. Ook speelde hij de rol van de Ewok Paploo in Star Wars: Return of the Jedi. Verder was Baker nog te zien in Time Bandits, Flash Gordon, The Elephant Man en de BBC tv-serie rond The Chronicles of Narnia.

kennybakerr2d2

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.