Posted 08/08/2016 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Oktober 2016


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van augustus 2016 voor aankopen in oktober 2016 vind je hier: Previews augustus 2016.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

CAPMJSTPB_cvr

CAPTAIN MARVEL BY JIM STARLIN: THE COMPLETE COLLECTION

Voor veel mensen is Carol Danvers momenteel de enige Captain Marvel. Maar voor mensen die al wat langer comics lezen is er maar één Captain en dat is de Kree-strijder Mar-Vell. In de jaren zeventig nam Jim Starlin de teugels over van deze comic en introduceerde hij o.a. Thanos en Drax the Destroyer in deze titel. Deze paperback bundelt al deze comics en de graphic novel The Death of Captain Marvel.

 

x-men 92 vampire

X-MEN ’92: THE WORLD IS A VAMPIRE

Babadam bam bam bam dadam! Wie keek er nu niet naar de X-Men in de 90s?  En aangezien de huidige X-Men-comics in praktisch niets nog doen denken aan de periode dat ze er nog echt toe deden is dit the next best thing!

 

alpha flight byrne
ALPHA FLIGHT BY JOHN BYRNE OMNIBUS 

De meningen over deze comic zijn verdeeld. Maar desondanks bundelt Marvel de run van John Byrne op Alpha Flight. Deze Canadese superhelden ontstonden oorspronkelijk tijdens Byrne’s roemruchte run op de X-Men en dienden vooral als opponent voor Marvel’s mutanten – en in het bijzonder Wolverine. Nu gaan ze dus solo en  is het aan Byrne om er een geloofwaardig geheel van te maken. Verwacht gastoptredens van de X-Men, Loki en hun rivalen Omega Flight.

261635_s0

 

DC/DARK HORSE: JUSTICE LEAGUE VOL.1

DC Comics en Dark Horse hebben de voorbije 20 jaar vaak een cross-over op poten gezet. Ze gaan nu in de herdruk. Deze eerste bundel bevat de volgende verhalen: SUPERMAN VS. PREDATOR #1-3, SUPERMAN VS. THE TERMINATOR: DEATH TO THE FUTURE #1-3, BATMAN/HELLBOY/STARMAN #1-2 en GHOST/BATGIRL #1-4.

 

habitat prev
HABITAT

De comic werd voorgepubliceerd in Island en wordt nu uitgebracht in een koddig album. Het is een pulpachtige mix van science-fiction en ouderwets avontuur. De cover zegt voldoende. Robots en barbaren in een wereld die geïnspireerd lijkt te zijn door de cultuur van de Azteken. De comic komt uit het brein van Simon Roy (Prophet).

 

261750_s0

ALEX TOTH: BRAVO FOR ADVENTURE

Tekenliefhebbers opgelet. IDW heeft de originele pagina’s van dit complete verhaal van Alex Toth te pakken gekregen. Wanneer je zijn werk kunt bekijken en kunt zien hoe een van de grootmeester van de strip werkt dan moet je dat niet nalaten.. Simpel.

 

coming of rage prev

WES CRAVEN: COMING OF RAGE VOLUME 1

Wes Craven was vooral bekend als een horrorregisseur. Maar de man wilde ook weleens een uitstapje maken naar een ander medium zoals de comic. De comic belooft het beeld dat er leeft over vampieren, weerwolven en zombies volledig op zijn kop te zetten. Deze comic werd geschreven in samenwerking met Steve Niles. Om eerlijk te zijn heb ik het vermoeden dat Craven vooral het idee leverde, maar voor horrorfans is dit gewoon een leuk dingetje.

 

centurion emperador prev

CENTURION & TEMPERADOR

Magnetic Press is wel erg van de experimenten. Maar gaat dit niet wat ver? Een graphic novel over twee honden geschreven door de bijna vergeten acteur Rob Schneider? U weet wel, dat fenomeen gekend van films als Judge Dredd en Deuce Bigalow: Male Gigolo.  Het tekenwerk spreekt me persoonlijk wel aan.

 

tetris coverke

TETRIS – GAMES PEOPLE PLAY

Een aantal maanden geleden schreef ik al eens een stukje over dit boekje van Box Brown. Het is een soort biografie over het spel Tetris, de puzzelsensatie uit de jaren tachtig. Dit is potentieel interessant voor een groot lezerspubliek. Want wees eens eerlijk? Is er ook maar iemand die dit nooit gespeeld heeft?

 

262726_s0

ROBERT CRUMB SKETCHBOOK VOL.1

Nog voor de jaren van de seksuele revolutie kalkte Robert Crumb zijn seksuele fantasieën neer in zijn schetsboeken. Eigenlijk wilde hij ze uit schaamte vernietigen, maar ze hebben de voorbije 50 jaar voornamelijk in zijn kasten doorgebracht. Deze editie bevat een reproductie van zijn beste tekeningen uit de periode juni 1964 tot september 1968. Het is een voorrecht wanneer een toptekenaar als Crumb het publiek een blik in zijn schetsboeken laat werpen.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.