Random Article


DC Rebirth (Week 7) – Batgirl and the Birds of Prey, Hellblazer en Justice League

 


Posted 20/07/2016 by

Na DC’s Convergence, het einde van de New 52 en de DCYou-rebranding, wordt er alweer een nieuw tijdperk ingeluid bij DC Comics. In de DC Universe Rebirth Special ging DC Rebirth van start, een nieuw initiatief waarbij elke superheldenreeks een nieuwe nummer #1 krijgt en een nieuw instappunt. De focus ligt hier terug op nostalgie, hoop, optimisme en nalatenschap in het DC-universum. Een mix tussen de nostalgie naar het klassieke DC-universum en de makkelijke instap voor nieuwe lezers van de New 52.

dcrebirthbatgirlbirdsvardcrebirthhellblazervarjlrebirth

Naar goeie gewoonte zal Brainfreeze alle DC Rebirth-specials en nieuwe nummers #1 bespreken in wekelijkse reviewspecials. De zevende week van DC Rebirth levert opnieuw enkele nieuwe specials en nummers #1 op…

DC REBIRTH WEEK 1

DC REBIRTH WEEK 2

DC REBIRTH WEEK 3

DC REBIRTH WEEK 4

DC REBIRTH WEEK 5

DC REBIRTH WEEK 6

 

BATGIRL & THE BIRDS OF PREY: REBIRTH #1

  • dcrebirthbatgirlbirdsSchrijvers: Julie Benson, Shawna Benson
  • Artiest: Claire Roe
  • Prijs: $2.99

 

Does this mean our band’s back together?

Barbara Gordon, de dochter van Gotham City politiecommissaris Jim Gordon, kennen we allemaal als Batgirl. Ooit geraakte ze dankzij een kogel van The Joker verlamd en startte ze een tweede superheldencarrière als Oracle, informatiebron voor de superheldengemeenschap en hacker extraordinaire. Sinds de New 52 is Babs haar rolstoel af en opnieuw Batgirl, maar er is ook een nieuwe hacker die zich Oracle noemt. Deze Oracle staat echter aan de andere kant van de wet en is een informatiebron voor de maffia…

Batgirl zoekt de hulp van haar oude Birds of Prey-collegae Black Canary, maar ze kruisen ook het pad van Helena Bertinelli, dewelke hier haar verleden als Spyral-agente achter zich laat en als de nieuwe Huntress een klopjacht maakt op de maffia. Helena Bertinelli is dus opnieuw de Huntress, net zoals in de jaren 90.

Julie en Shawna Benson leveren een degelijke catch-up tot de nieuwe Birds of Prey (en, eerlijk, de geschiedenis van DC’s populaire meidenteam kon sinds de New 52-reboot wel wat opklaring gebruiken). De opzet van de verhaallijn is nog redelijk interessant en de dynamiek tussen de hoofdpersonages mag er zijn. Toch wordt alles wat minder vanwege het tekenwerk van Claire Roe. De gezichten van de Birds of Prey zien er ronduit lelijk uit en ook het kaderen van actiescènes is niet Roe’s sterkste kant. Een spijtige zaak. 3/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

THE HELLBLAZER: REBIRTH #1

  • dcrebirthhellblazerSchrijver: Simon Oliver
  • Artiest: Moritat
  • Prijs: $2.99

 

Damn you, John Constantine

John Constantine, ieders favoriete Britse working-class magiër is alweer terug in een nieuwe soloreeks. Hoewel de titel deze keer terug Hellblazer is, speelt de serie zich nog steeds af in het “bravere” DC-superheldenuniversum – zie de cameo’s van Swamp Thing, Shazam en Wonder Woman.

Dat wil niet zeggen dat Constantine niet meer een eersteklas klootzak kan uithangen. Dat doet ie hier ook, wanneer hij alle zielen van de stad New York op het spel zet om te doen waar hij goed in is: demonen belazeren.

Simon Oliver levert een goeie introductie tot Constantine in deze one-shot, terwijl het tekenwerk van Moritat het geheel een Europese sensibiliteit meegeeft. Niet voor iedereen, maar de fans van het personage zullen hiermee wel hun hartje kunnen ophalen. Het ademt meer Vertigo’s Hellblazer uit dan de voorgaande twee Constantine-comicbookreeksen bij DC. 4/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

JUSTICE LEAGUE #1

  • dcrebirthjusticeleague1Schrijver: Bryan Hitch
  • Artiest: Tony S. Daniel
  • Prijs: $2.99

 

I have friends.

Terwijl de Rebirth-special van Justice League die hieraan voorafgaat voornamelijk een introductie tot de nieuwe status quo van ‘s werelds grootste superheldenteam bood, beginnen Bryan Hitch (nu enkel schrijver) en nieuwe tekenaar Tony Daniel hier aan het eerste deel van “The Extinction Machine“-verhaallijn, waarin – je raadt het – alweer een grootschalige dreiging op de Aarde afstevent…

Hoewel we nog maar weinig te weten komen over de nieuwe dreiging waarmee de League te maken krijgt, zien we ‘s werelds grootste superhelden hier vooral doen wat ze het beste doen: mensen redden van grootschalige rampen. Wereldwijd vinden tal van aardbevingen plaats en terwijl Wonder Woman in de clinch gaat met Russische soldaten en Batman op onderzoek uittrekt, trekken Cyborg, The Flash, Aquaman, Green Lanterns Simon Baz en Jessica Cruz en de klassieke Superman naar alle uithoeken van de wereld om mirakels te verrichten.

Bryan Hitch moet nog wel wat leren als schrijver, maar de mooie plaatjes van Tony Daniel maken veel goed. Justice League #1 is een degelijk opener, die weliswaar iets te kort aanvoelt. 3/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

Volgende week knalt DC Rebirth verder met een nieuw begin voor Red Hood & The Outlaws en nieuwe nummers #1 voor Batgirl, Nightwing en Hal Jordan and the Green Lantern Corps!

DC Rebirth bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.