Posted 20/07/2016 by Killian in Comics
 
 

Bryan Lee O’Malley kondigt Worst World aan


Bryan Lee O’Malley brak in de jaren 00 door met zijn comic Scott Pilgrim. Het verhaal van Scott Pilgrim was het verhaal van zijn generatie. Een lichting die tot wasdom was gekomen in een tijd waarin de Koude Oorlog werd beëindigd en de muur viel. Een generatie ook die groot was geworden met Nintendo en manga. De comic ging over een slacker die valt voor de charmes van een meisje en haar exen moet bestrijden om uiteindelijk bij haar te kunnen zijn. In de tussentijd leert hij langzaam dat ie volwassen moet worden. Met elk deel kwamen er meer lezers bij. De mix tussen de nerdy cultuur en het serieuzere verhaal sprak aan en er kwam zelfs een langspeelfilm van.

In 2014 kwam O’Malley met de opvolger Seconds. Het verhaal ging over een meisje dat een restaurant begon met haar vrienden en daar een mogelijkheid ontdekte om de fouten die ze in haar leven maakte ongedaan te maken. Een permanente tweede kans. Dat kwam met een prijs.

Vanaf donderdag 21 juli is het weer tijd voor de San Diego Comic-Con en tijdens dit feestje zal O’Malley zijn nieuwe comic aan de wereld presenteren. Het wordt een trilogie getiteld Worst World. Vooralsnog draait het verhaal om de dertiger Benny en de twintiger Aubrey die beide in Los Angeles wonen en daar allerlei zaken beleven. Meer details worden bekendgemaakt tijdens Comic-Con International…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.