Random Article


DC Rebirth (Week 6) – New Super-Man, Nightwing, Hal Jordan & The Green Lantern Corps

 


Posted 15/07/2016 by

Na DC’s Convergence, het einde van de New 52 en de DCYou-rebranding, wordt er alweer een nieuw tijdperk ingeluid bij DC Comics. In de DC Universe Rebirth Special ging DC Rebirth van start, een nieuw initiatief waarbij elke superheldenreeks een nieuwe nummer #1 krijgt en een nieuw instappunt. De focus ligt hier terug op nostalgie, hoop, optimisme en nalatenschap in het DC-universum. Een mix tussen de nostalgie naar het klassieke DC-universum en de makkelijke instap voor nieuwe lezers van de New 52.

Naar goeie gewoonte zal Brainfreeze alle DC Rebirth-specials en nieuwe nummers #1 bespreken in wekelijkse reviewspecials. De zesde week van DC Rebirth levert opnieuw enkele nieuwe specials en nummers #1 op…

DC REBIRTH WEEK 1

DC REBIRTH WEEK 2

DC REBIRTH WEEK 3

DC REBIRTH WEEK 4

DC REBIRTH WEEK 5

dcrebirthnightwing dcrebirthhaljordanvar

 

HAL JORDAN & THE GREEN LANTERN CORPS: REBIRTH #1

  • dcrebirthhaljordanSchrijver: Robert Venditti
  • Artiest: Ethan Van Sciver
  • Prijs: $2.99

 

I’m changing

Robert Venditti en Ethan Van Sciver keren terug tot de Green Lantern-mythos met een nieuw begin voor Hal Jordan, de grootste Green Lantern van ze allemaal.

Nadat Hal er een korte periode als voortvluchtige heeft opzitten, is de Green Lantern-basis Oa overgenomen door Sinestro en Parallax, terwijl het Corps vermist wordt. Aan Hal om alles te fixen zoals enkel hij het kan. We krijgen hiermee een ietwat andere Hal Jordan te zien dan de mentor uit de Justice League- en Green Lanterns-titels.

Dit is een nieuw instappunt voor de Green Lantern-saga, maar sluit wel naadloos aan bij de vorige serie en de Green Lantern Corps: Edge of Oblivion-minireeks. Ideaal om in te stappen, ondanks dat er nog niet erg veel gebeurt. Ook is het altijd fijn om Ethan Van Sciver te zien losgaan op DC’s residente ruimte-agenten. De man is geboren om Green Lantern te tekenen. 3/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

NEW SUPER-MAN #1

  • dcrebirthnewsupermanSchrijver: Gene Luen Yang
  • Artiesten: Victor Bogdanovic, Richard Friend
  • Prijs: $2.99

 

Later, fat boy

De korte periode dat Gene Luen Yang DC’s vaste Superman-titel schreef, behoort niet bepaald tot de beste Superman-verhalen van het moment. De Chinees-Amerikaanse schrijver mag het nog eens proberen, maar met een nieuw personage.

Kenan Kong is een Chinese tiener en een beetje een bullebak. Hij verwerft nationale faam door zich te verzetten tegen Blue Condor, een Chinese superschurk en komt zo op de radar terecht van een Chinees overheidsprogramma. Zij selecteren hem als China’s antwoord op Superman en schenken hem dezelfde krachten van de Amerikaanse man van staal.

De hele issue dient als een introductie tot Kenan, volgens het boekje. We hebben een tragisch overleden moeder, een potentiële liefdesinteresse die dan ook nog eens een journaliste is met de initialen LL en een vader die niet veel van zijn zoon moet weten. De leefwereld van Kenan wordt mooi uit de doeken gedaan, maar het personage zelf wekt voorlopig nog maar weinig sympathie op. Het doet allemaal wat denken aan de introductie van Kon-L, de Superboy-kloon van Superman, uit de jaren 90. Daar duurde het ook even vooraleer hij na zijn puberteit een interessant personage werd.

Wat New Super-Man wel interessant maakt, is de introductie van een Chinese tegenhanger van de Justice League. Ook is het ergens wel bewonderenswaardig dat hier een geheel nieuw personage van een andere etniciteit wordt voorgesteld met een bekende superheldennaam, zonder dat het personage meteen de echte Superman hoeft te vervangen. Marvel kan hier nog wat van leren… 3/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

NIGHTWING: REBIRTH #1

  • dcrebirthnightwingSchrijver: Tim Seeley
  • Artiest: Yanick Paquette
  • Prijs: $2.99

 

I don’t know if it qualifies as one of my usual “female difficulties”

Dick Grayson, Batman’s eerste Robin, heeft er een hectische periode opzitten. Hij moest genoodzaakt zijn Nightwing-superheldenidentiteit en zijn tot de wereld onthulde burgerlijke identiteit als Dick Grayson achterlaten na het Forever Evil-event. Hierna maakte hij carrière als spion en geheim agent bij Spyral.

In deze Rebirth-special krijgen we, dankzij conversaties van Dick met huidige Robin Damian Wayne, de Midnighter en Batman himself, een soort catch-up van Dick Grayson’s afgelopen jaar. Het werkt zeer goed om nieuwe lezers up-to-speed te brengen en losse eindjes aan elkaar te knopen. Dick Grayson laat zijn Agent 37-status achter zich en zal nu terug in het (opnieuw blauwe) pak kruipen van Nightwing en het Parliament of Owls tegengaan.

Een ideaal instappunt en een mooi begin voor de “Better Than Batman”-verhaallijn die binnenkort zal losbarsten. Tim Seeley heeft duidelijk een goed vat op het personage en toont ons opnieuw waarom Dick Grayson de meest interessante ex-sidekick aller tijden is. Nightwing is back baby! 4/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

Volgende week knalt DC Rebirth verder met een nieuw begin voor Constantine: The Hellblazer, Batgirl & The Birds of Prey en de Justice League!

DC Rebirth bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.