Posted 11/07/2016 by Killian in Comic Cons
 
 

Starcom 2.0/ Comic Con Gent #1: Het Verslag (2016)


Starcom & Comic Con Gent form like Voltron!

Zondag 10 juli, was het niet enkel het zwoele zomerweer dat de dag veraangenaamde. De eerste editie van het hervormde Starcom, zeg maar Starcom 2.0alsook de eerste editie van Comic Con Gent hadden immers plaats. Zoals we eerder al berichtten, zijn beiden een onderdeel van eenzelfde knusse en losse comicbookconventie in het ICC in Gent – de plaats waar vroeger menig editie van FACTS doorging. Heel wat fans van comics, sci-fi, fantasy, horror of zowat alles in verband met popcultuur kwamen een kijkje nemen. Ook Brainfreeze was op post om een nabespreking neer te pennen. Hoe verging het “de kleinste conventie van België”? Lees hier ons verslag:

 

Om 10u ‘s ochtends ging het evenement officieel van start, maar gelukkig werden reeds vroeger enkele randactiviteiten voorzien. Heel wat “geeky” muziek en dans (maar zonder twijfel ook Pokémon Go) leidden de wachtende toeschouwers af tijdens het anders zo saaie aanschuiven. Ook op Comic Con Brussels werd dit jaar het wachten vergemakkelijkt. Eens binnen stonden vier zalen te beschikking: drie op het gelijkvloers, één boven. Op de eerste verdieping verbleven de (weinige) artiesten en acteurs, maar ook de ‘weliswaar wat verscholen) fanclubs zoals de Belgian Whovians U.N.I.T.E.D., Belgian DC Cosplayers en de Belgian Browncoats alsook enkele handelaars. Twee van de andere zalen boden onderdak aan handelaars, waarbij vooral het aantal comicbookdealers een mooie verrassing was, terwijl in de laatste, beduidend kleinere zaal een podium voorzien was. Woorden zoals “kleinschaligheid”  en “knusheid” schieten door het hoofd. Gelukkig is dat ook helemaal niets slecht en zelfs iets wat de organisatoren op het oog hadden. Een kleinere conventie biedt natuurlijk ook kansen voor kleinere handelaars.

Starcom Comic Con Gent Programma

Wie het programma al eens bekeken had, wist meteen dat het niet zomaar een conventie zou worden. Van opvallende gasten zoals Toshio Maeda tot aangename activiteiten, zoals het panel van Mosselen om Half Twee: het Starcom-gedeelte was voorzien van constant vertier. Bij het Comic Con Gent-gedeelte kon je natuurlijk bij heel wat verkopers goederen aanschaffen. Vooral comics – yay! – alsook Funko Pops waren prominent aanwezig. Ook Brainfreeze Coffee & Comics was hier uiteraard present voor de nodige verkoeling of noodzakelijke koffie. Jammer genoeg was er niet echt sprake van een volwaardige Artist Alley, hier wel met comicbookartiesten – op Toshio Maeda en enkele minder bekende Star Wars-acteurs na. Een comicbookconventie zonder de typische comicbooktekenaars is niet helemaal compleet, maar dat is tot op zekere hoogte een bewuste keuze bij Starcom/ Comic Con Gent.

Een volwaardig minpunt daarentegen was de drukte en daaropvolgende hitte. Net zoals FACTS, dat lange tijd in het ICC doorging, uit haar voegen barstte, kwamen ook voldoende toeschouwers deze editie aanschouwen. Niet overal was daarom genoeg plek om te wandelen en werd er daarom wat gedrongen. In een nostalgische bui deed het wat denken aan een relatief recente editie van FACTS in het ICC. Daarbij mogen we natuurlijk de hoge temperaturen buiten niet vergeten. Moet ook Starcom overwegen naar een grotere locatie te verhuizen? Eventueel…

Comic Con Gent

 

Al bij al was deze hernieuwde Starcom 2.0 en eerste editie van Comic Con Gent een geslaagde doch drukke en warme conventie. Hoewel de beurs wat aan artiesten en “grootse” acteurs moest inboeten, was het er des te gezelliger en ademde de zalen knusheid uit. De combinatie van Starcom en Comic Con Gent werkte – ondanks de nodige verwarring bij gegadigden vooraf – en het onderscheid tussen het “experimentele” Starcom en het “traditionele” Comic Con Gent was dan ook duidelijk. Uiteraard waren eveneens heel wat handelaars aanwezig. Uiteindelijk was er vrijwel voor ieder wat wils! Tot volgend jaar!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.