Posted 11/07/2016 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor September 2016


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van juli 2016 voor aankopen in september 2016 vind je hier: Previews juli 2016.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

259281_s0
DOCTOR STRANGE EPIC COLLECTION: A SEPARATE REALITY 

De bioscopen maken zich op voor het debuut van Doctor Strange en Marvel heeft het voorbije jaar al genoeg materiaal van de meestermagiër herdrukt. Maar wie geen zin heeft in delen van lange runs heeft nu iets om naar uit te kijken. Deze bundel bevat veel kortere verhalen waarin Dr. Strange het opneemt tegen The Undying Ones, Baron Mordo, kennis maakt met Eternity en de gruwelen van Shuma-Gorath. Mensen als Gene Colan, Barry Windsor-Smith, Don Heck en Jim Starlin zorgen voor het tekenwerk. Dit lijkt een ideale snack te zijn voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de Sorcerer Supreme.

 

black road prev

BLACK ROAD VOLUME 1

Brian Wood startte samen met zijn The Massive-kompaan Garry Brown een nieuwe reeks spelend in de vroege middeleeuwen. Het werd niet met zoveel woorden gezegd maar stiekem wordt het gezien als een voortzetting van Woods stopgezette Vertigo-reeks Northlanders. En dat was best goed.

 

bru batty

BATMAN BY ED BRUBAKER VOLUME 2

Ed Brubaker maakte vooral naam bij Marvel. Maar veel mensen vergeten dat hij ook voor DC schreef en daar gewaardeerde runs produceerde op Gotham Central, Catwoman en natuurlijk Batman. Ze hebben eindelijk besloten om zijn run te herdrukken. Trouwe lezers van deze site hebben de review van de eerste trade gelezen. En omdat deze trade zo goed was is dit tweede deel natuurlijk een no-brainer.

 

coming supermen

SUPERMAN: THE COMING OF THE SUPERMEN

Neal Adams is een fantastische tekenaar en zijn eigen niche. Op de Brainfreeze-redactie zijn de meningen verdeeld over deze titel. Ik behoor tot het kamp dat, naïef als een comicbooklezer kan zijn, denkt dat Adams zich hiermee herpakt voor zijn eerdere misstap bij Batman: Odyssey. Of dit klopt?

 

aleister adolf

ALEISTER & ADOLF

Je kan van Douglas Rushkoff zeggen wat je wil, maar vervelen doet hij nooit. De mediatheoreticus beet zijn tanden al eens stuk op het vroegtijdig gestopte Testament en greep zijn herkansing met de graphic novel A.D.D . Nu maakt hij samen met Powerstekenaar Michael Avon Oeming een nieuwe comic met twee aparte hoofdrolspelers: Adolf Hitler en Aleister Crowley!

 

ranx prev

RANX

Ranx is een creatie van het Italiaanse duo Stefano Tamburini en Tanino Liberatore. Het is de naam van een man die gemaakt is van de onderdelen van kopieermachines. In de verre dystopische toekomst beschermt Ranx zijn jonge vriendinnetje Lubna tegen de nare drugdealers en ander tuig. Dark Horse bundelt in ieder geval alle verhalen van het duo Tamburini en Liberatore in deze zware jongen. Verplichte kost voor de liefhebber van Europese cultstrips. In het Nederlands zagen we Ranx voor het laatst begin jaren negentig. Fijn dat iemand het nu weer oppakt.

 

jingle belle compleet

JINGLE BELLE: THE WHOLE PACKAGE

Dit jaar valt kerstmis in september met deze ruim 300 pagina’s tellende Jingle Belle-omnibus. Paul Dini, schepper van Harley Quinn en Dark Night, maakte samen met een berg tekenaars deze vaak erg komische comics in de vroege nillies. Om de een of andere reden heeft Oni Press geen zin meer om de rechten op deze comic vast te houden en zodoende dat IDW dit nu uitgeeft. Wanneer je werk van Kyle Baker, J. Bone, Bill Morrison en Sergio Aragones weet te waarderen dan is dit voor jou.

 

art of jock prev

ART OF JOCK

Misschien ken je Jock van The Losers, Judge Dredd of Wytches? Maar hij maakte nog veel meer. Dit boek bevat een dwarsdoorsnede van zijn werk en dit wordt van commentaar voorzien door de tekenaar zelf. Uiteraard doen bewonderaars als Stephen King en mensen als Scott Snyder ook hun duit in het zakje.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.