Random Article


De (onterecht) Onverwachte Hype van en het probleem bij de Onofficiële Launch van Nintendo’s Pokémon Go

 

Posted 10/07/2016 by

Twintig jaar geleden verschenen de originele Pokémon-spelletjes op Nintendo’s GameBoy handheld console. Zowel Pokémon Red als Blue met hun “Pocket Monsters” groeiden al snel uit tot een wereldwijde rage. In deze innovatieve videogames werden we geïntroduceerd tot 151 schattige, krachtige of indrukwekkende wezens die de speler kon vangen, trainen en meenemen op zijn tocht om de Pokémonmeester te worden. Onlangs verscheen dan ook de haast ongezien populaire Pokémon Go-applicatie waarbij je nu in de echte wereld op stap kunt om Pokémon te vangen.

Het moet niet vreemd aandoen dat zowel een hele resem nostalgische volwassenen als simpelweg een gigantische groep fans deze applicatie downloadden. Daarbij komen natuurlijk ook de mensen die wel eens willen zien wat de hype nu net inhoudt, als zelfs nieuwssites zoals De Standaard en De Morgen over Pokémon Go beginnen te berichten. Op het werk, in jeugdbewegingen of uiteraard tijdens de vrije tijd: mensen bewegen, ontmoeten en vangen Pokémon. De essentie van Nintendo’s sociale spel werkt, maar heeft jammer genoeg ook een keerzijde.

Pokémon Go Pokémon

De applicatie mocht immers helemaal nog niet verschenen zijn. Vanuit landen zoals Australië of Nieuw-Zeeland werd Pokémon Go in ongezien volume gedownload, met zelfs heel wat valse accounts om toch maar enkele dagen of weken vroeger aan de slag te kunnen. Daardoor worden de Pokémon Go-servers dan ook wereldwijd geplaagd door serverinstabiliteit met lange offline-periodes tot gevolg. De uiteindelijke officiële launch is hierdoor uitgesteld totdat de servercapaciteit aangepast is aan de enorme vraag.

Het basisconcept van Pokémon Go spreekt voor zich. Eens gedownload van de App Store of Google Play staat de speler echter geen standaardavontuur te wachten. Nintendo ging namelijk in zee met Niantic (Ingress) om over hun kennis op het vlak van augmented reality te beschikken. Het resultaat? Een zoektocht naar Pokémons in het dagdagelijkse leven, waarbij Bulbasaur vertoeft aan een treinstation in Tokyo of je bergbeklimming misschien wel leidt tot de schuilplaats van een Charizard. Andere spelers dienen hier dan als competitieve trainers of als bondgenoten.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.