Posted 08/07/2016 by Arno in Tv/Film
 
 

Eerste Lois Lane-actrice Noel Neill overleden


Deze week bereikte ons het droevige nieuws dat Noel Neill, de eerste actrice die Superman’s liefdesinteresse Lois Lane in live-action vertolkte, overleed na een langdurige ziekte. Ze werd 95.

Neill vertolkte DC‘s vurige journaliste in de Superman-serial uit 1948, de Atom Man Vs Superman-serial uit 1950 en natuurlijk in de tv-serie The Adventures of Superman in de jaren 50 tegenover George Reeves als de man van staal. Later had ze nog cameo’s in Superman: The Movie (1978), de Superboy en Lois & Clark: The New Adventures of Superman tv-reeksen en de prent Superman Returns (2006). In 2010 werd er een standbeeld voor Noel Neill als Lois Lane opgericht in Metropolis, Illinois als deel van de Superman Celebration dat jaar.

noelneillloislanestatue

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.