Random Article


DC Rebirth (Week 5) – Justice League

 

Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 


Posted 08/07/2016 by

Na DC’s Convergence, het einde van de New 52 en de DCYou-rebranding, wordt er alweer een nieuw tijdperk ingeluid bij DC Comics. In de DC Universe Rebirth Special ging DC Rebirth van start, een nieuw initiatief waarbij elke superheldenreeks een nieuwe nummer #1 krijgt en een nieuw instappunt. De focus ligt hier terug op nostalgie, hoop, optimisme en nalatenschap in het DC-universum. Een mix tussen de nostalgie naar het klassieke DC-universum en de makkelijke instap voor nieuwe lezers van de New 52.

Naar goeie gewoonte zal Brainfreeze alle DC Rebirth-specials en nieuwe nummers #1 bespreken in wekelijkse reviewspecials. De vijfde week van DC Rebirth levert slechts 1 nieuwe special op, maar het is er dan wel een voor ‘s werelds allergrootste superheldenteam…

DC REBIRTH WEEK 1

DC REBIRTH WEEK 2

DC REBIRTH WEEK 3

DC REBIRTH WEEK 4

jlrebirth

 

JUSTICE LEAGUE: REBIRTH #1

  • jlrebirth1Schrijver: Bryan Hitch
  • Artiest: Bryan Hitch
  • Prijs: $2.99

 

You’re this world’s Superman now

Schrijver/artiest Bryan Hitch moet zijn vorige Justice League of America-reeks bij DC nog afronden, maar deze DC Rebirth-special ging even voor. Hoe de man vandaag de dag nog maandelijkse series toegeschreven krijgt, is ons een raadsel, maar goed. Zijn bijdrage – als artiest dan toch – blijft beperkt tot enkel deze special, want de nieuwe Justice League-serie wordt nog wel door Hitch geschreven, maar getekend door de veel snellere en betrouwbaardere Tony S. Daniel.

Na de grote Darkseid War, breekt er wederom een nieuwe periode aan voor ‘s werelds grootste superhelden. Batman, Wonder Woman, The Flash, Cyborg en Aquaman verwelkomen drie nieuwe leden tot het team: Green Lanterns Simon Baz en Jessica Cruz, alsook de oudere versie van Superman – de nieuwe man van staal afkomstig uit een vorige versie van het DC-universum.

Het verhaal verloopt vrij herkenbaar. Een buitenaardse dreiging valt New York City aan. De League reageert, de Green Lanterns zijn wat later en Superman wordt overtuigd door zijn vrouw Lois Lane om ook te gaan helpen. De buitenaardse dreiging doet wat denken aan Starro The Conqueror – traditioneel de eerste vijand van de superhelden – en het verhaal heeft zelfs wat weg van de eerste samenkomst van de JLA-incarnatie van het team uit de jaren 90.

Je merkt dat Bryan Hitch gehaast was, zowel in taal als tekeningen. Hij heeft immers nog een andere reeks af te werken. Het resultaat is een vergeetbare issue die in feite als gratis promo zou weggegeven kunnen worden. Er is niet veel soeps aan en de opzet voor latere delen is nauwelijks merkbaar. Het échte verhaal zal dus pas in Justice League #1 volgende maand beginnen. 3/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

Volgende week knalt DC Rebirth verder met een nieuw begin voor Nightwing, Hal Jordan & The Green Lantern Corps en het debuut van New Super-Man!

DC Rebirth bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.