Random Article


Review: Civil War II #2

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Mooie art.

Op zijn slechtst


Niet al te beste karakterisaties. Traag tempo, Gebeurt weinig.


Tien jaar na de vorige, slaat Marvel terug met Civil War II waarin een geheel nieuw conflict tussen Iron Man en Captain Marvel de Avengers in twee kampen zal splitsen. Lees hier de Brainfreeze-review van het tweede deel, waarin Tony Stark aan het folteren slaat…

Posted 16/06/2016 by

 
Full Article
 
 

He tortured me

Tien jaar na Civil War – één van de populairste superheldenevenementen ooit – en mooi getimed om samen te vallen met Captain America: Civil War in de bioscoop, komt Marvel aanzetten met Civil War II. Kort na het mini-event Avengers: Standoff is Civil War II in feite het eerste grote event in het All-New Marvel-universum. Na de proloog, Civil War II #0, barstte het evenement twee weken geleden volledig los in Civil War II #1 – het eerste deel van de zevendelige minireeks door Brian Michael Bendis (Siege, Secret Invasion, Invincible Iron Man) en David Marquez (Ultimate Comics Spider-Man, All-New X-Men).

Inmiddels zijn we aangekomen bij Civil War II #2, waarin Tony Stark/Iron Man – gedreven door de dood van zijn beste vriend James Rhodes/War Machine – bij de Inhumans inbreekt en Ulysses ontvoert. Het was immers deze jonge Inhuman wiens toekomstvoorspelling leidde tot de missie die Rhodey zijn leven kostte. Terwijl Tony Ulysses foltert om zijn gave beter te leren begrijpen, leiden Captain Marvel, de Inhumans, Ultimates en S.H.I.E.L.D. een klopjacht om de gouden Avenger te stoppen…

civilwarIIpanel

Civil War II #2 vliegt voorbij, zonder dat er eigenlijk veel gebeurt. De Marvel-superhelden gedragen zich wederom als een bende idioten gedreven door ego en verdriet en in hun poging om de escalatie te stoppen, jawel, escaleert alles weer. Ulysses krijgt dan weer een visioen die de gebeurtenissen die de volgende issue inleidt en er wordt niet gelachen met de gaven van Karnak.

Het ziet er allemaal mooi uit dankzij David Marquez, maar Brian Bendis kan echt beter dan deze losgeslagen Iron Man en meer plot-device dan personage Ulysses. De karakterisaties laten nu dus wat te wensen over, ondanks een zeer degelijke eerste issue. Laten we hopen dat het event binnen twee weken terug wat oppikt, of we kunnen Civil War II alweer afschrijven als het zoveelste gefaalde Marvel-event…

Civil War II #2 bij Archonia.com

TIE-INS?

Civil War II bevat naast de kernreeks natuurlijk ook weer heel wat tie-ins. Deze maand starten de volgende miniseries:

CIVIL WAR II: CHOOSING SIDES #1 (van 6)

CIVIL WAR II: AMAZING SPIDER-MAN #1 (van 4)

CIVIL WAR II: GODS OF WAR #1 (van 4)

CIVIL WAR II: X-MEN #1 (van 4)

Ook de volgende issues van lopende Marvel-reeksen komen onder de Civil War II-banner terecht:

DEADPOOL #14

TOTALLY AWESOME HULK #7

UNCANNY INHUMANS #11

CAPTAIN MARVEL #6

MS. MARVEL #8

CAPTAIN AMERICA: SAM WILSON #10

ULTIMATES #8

NEW AVENGERS #12

NOVA #8

ALL-NEW WOLVERINE #9

INVINCIBLE IRON MAN #10

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.