Posted 13/06/2016 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Augustus 2016


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van juni 2016 voor aankopen in augustus 2016 vind je hier: Previews juni 2016.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

fifth beatle
THE FIFTH BEATLE: THE BRIAN EPSTEIN STORY

Elke radiozender draait weleens een track van The Beatles. Iemand met een beetje algemene ontwikkeling kent het verhaal van dit fabuleuze viertal. Is dan alles al verteld? Nee, want deze graphic novel vertelt het verhaal van hun manager Brian Epstein en de problemen die hij ondervond met de grootste popgroep aller tijden en zijn eigen homoseksualiteit…

 

samnee daredevil artist edition

CHRIS SAMNEE DAREDEVIL ARTIST’S EDITION

Marvel’s Daredevil hebben we natuurlijk weleens vaker voorbij zien komen in een Artist’s Edition van IDW. Maar deze is wel heel bijzonder. Niet alleen krijgt een portie van de vrij recente Daredevil-run van Mark Waid en Chris Samnee deze behandeling. Maar voor het eerst zal er ook een boekje worden bijgevoegd met het script van Waid. Dit koddige boekje is voorzien van de schetsen die Samnee erop maakte waarin je kunt zien hoe de tekenaar de lay-outs in elkaar zette en bepaalde scènes ontwierp. Collector’s item!

 

hugo broyler prev

HUGO BROYLER VOL.1

Magnetic Press brengt al geruime tijd erg fraai vormgegeven uitgaves uit en liet meteen maar even de Franse tekenaar Bengal doorbreken in de VS. Deze comic wordt getekend door een berg aan tekenaars en zag er op het eerste gezicht erg goed uit. Ik koop het dan ook blind omdat Magnetic mij nooit teleurstelt. Nog niet overtuigd? Je kan hier een preview lezen in zwart-wit.

 

brussli

BRUSSLI: WAY OF THE DRAGON BOY

Geen idee wat dit is. Het ziet eruit als een mooi ingekleurde Hanna-Barbera-tekenfilm op papier en de titel is gewoon een woordgrap. Maar het spreekt me gruwelijk aan. Als je de pitch leest dan is het vooral bedoeld als een grappig sprookje. Check hier de preview.

 

Black Panther Coates tpb

BLACK PANTHER VOL.1: A NATION UNDER OUR FEET

Zo ongeveer Marvel’s meest gehypte Black Panther-titel ooit vanwege de rol van schrijver Ta-Nehesi Coates, Amerika’s leidende zwarte intellectueel en bovendien een oprechte Marvel-fan. De eerste issue verkocht goed en vloog 253.000 keer over de toonbank. Niet slecht dus.

 

KARNAK

KARNAK VOL.1: THE FLAW IN ALL THINGS

Marvel dwangvoedert haar lezers met de Inhumans. Hoe hard we ook roepen dat we het niet willen.. elke keer gaat de trechter weer onze collectieve mond in en worden ze ons door de strot geduwd. Maar wanneer Warren Ellis een miniserie opzet rondom Karnak dan spits ik de oren. Ellis las alles over nihilistische filosofie en paste dat toe op dit verhaal. Karnak’s motto is: ‘My curse is that I see the flaw in all things. Systems. Philosophies. Structures. People. Everything. Never forget who I am.‘ Dus een villain met het juiste argument heeft er meteen een bondgenoot bij…

 

punisher war journal

PUNISHER WAR JOURNAL BY CARL POTTS & JIM LEE

Wie Jim Lee zegt, zegt vooral DC Comics, Wildstorm en Marvel’s X-Men. Maar voor de X-Men werkte hij hard mee aan de serie Punisher War Journal. Marvel heeft van zijn run een collectie gemaakt. Voor mij is deze periode een blinde vlek en dus neem ik deze bundel mee. Geen idee of het iets is. Maar vroeg werk van Jim Lee kan haast niet tegenvallen, toch?

 

darkseid war 1 cover

JUSTICE LEAGUE VOL.7-8: DARKSEID WAR PART 1 & 2 

Eerlijk? Ik heb dit DC-event aan mij voorbij laten gaan maar mijn teerbeminde collega Arno reviewde de hele climax tot Geoff Johns’ run op de Justice League. Er is dus geen reden meer om dit niet op zijn minst in te kijken…

 

fight club library

FIGHT CLUB 2: LIBRARY EDITION

Chuck Palahniuk schreef een vervolg op zijn roman Fight Club, maar dit deed hij alleen in comicbookvorm. Het project werd een succes en Dark Horse brengt daar nu een flinke collectors editie van uit. Het is duur, maar daar krijg je wel een unieke cover en 50 pagina’s aan bonus content voor terug.

 

bandette 3

BANDETTE VOL.3: HOUSE OF THE GREEN MASK

Dit is en blijft zo’n charmante titel. Wat ik over de eerste Bandette zei blijft staan. Het is een van de leukste titels die je kunt lezen. En als je liever je comics leest op papier dan is dit weer een mooie kans om jezelf weer bekend te maken met de avonturen van de leukste inbreekster van Frankrijk.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.