Random Article


Review: Civil War II #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , , , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Leuke Bendis-banter en enkele emotionele karaktermomenten. Samenhorigheid in het Marvel-universum.

Op zijn slechtst


Voorspelbaar. Nogal kort door de bocht.


Tien jaar na de vorige, slaat Marvel terug met Civil War II waarin een geheel nieuw conflict tussen Iron Man en Captain Marvel de Avengers in twee kampen zal splitsen. Lees hier de Brainfreeze-review van het eerste deel…

Posted 01/06/2016 by

 
Full Article
 
 

Protect the Future – Change the Future

civilwarII1Tien jaar na Civil War – één van de populairste superheldenevenementen ooit – en mooi getimed om samen te vallen met Captain America: Civil War in de bioscoop, komt Marvel aanzetten met Civil War II. Kort na het mini-event Avengers: Standoff is Civil War II in feite het eerste grote event in het All-New Marvel-universum. Na de proloog, Civil War II #0, barst het evenement nu volledig los in Civil War II #1 – het eerste deel van de zevendelige minireeks door Brian Michael Bendis (Siege, Secret Invasion, Invincible Iron Man) en David Marquez (Ultimate Comics Spider-Man, All-New X-Men).

Net zoals de eerste Civil War, belooft Civil War II de Marvel-superheldengemeenschap opnieuw in twee kampen te splitsen. Deze keer draait het om Ulysses, een jonge Inhuman met de gave om de toekomst te voorspellen. Captain Marvel (Carol Danvers) en haar Ultimates willen zijn gave gebruiken om catastrofale gebeurtenissen en misdaden te voorkomen vooraleer ze gebeuren, futurist Iron Man (Tony Stark) wil dan weer de toekomst zijn vrije loop laten. Het debat uit Minority Report dus, maar dan met de Avengers.

Nadat de Marvel-superhelden (met zelfs de X-Men en Inhumans naast elkaar strijdend, kijk eens aan!) de vernietiging van de Aarde afwenden dankzij een waarschuwing van Ulysses, is het tijd voor een feestje. De tweede keer, wanneer Ulysses de komst van Thanos voorspelt en Captain Marvel en haar Ultimates preventief ingrijpen, loopt het echter niet zo goed af….

CivilWarIIb

civilwarII1bBrian Michael Bendis en David Marquez weten, na de ietwat teleurstellende proloog, een mooi eerste deel af te leveren. De typische, humoristische Bendis-banter werkt goed in de eerste helft van de comic met enkele leuke karaktermomenten voor de verschillende personages. Marquez toont vooral in de actiescènes hoe hard hij gegroeid is als tekenaar.

Het is enigszins wel spijtig dat we de grote plotelementen die de nieuwe Civil War doen escaleren al te zien kregen in de Free Comic Book Day-proloog vorige maand. Hier krijgen we die gebeurtenissen vanuit een ander standpunt te zien, maar Bendis en Marquez gaan hier toch wat kort door de bocht. Terwijl we al snel en duidelijk de visie van Captain Marvel kunnen volgen, lijkt Bendis ook wat meer moeite te hebben met Iron Man. Tony Stark gedraagt zich hier een tikkeltje out of character, maar hopelijk weet Bendis de gouden Avenger wat meer uit te diepen in de volgende delen. Het zou toch moeten, Bendis schrijft immers Iron Man’s twee soloseries.

 

Civil War II #1 is niet de mokerslag die Civil War #1 was tien jaar geleden, maar is wel een oerdegelijke eerste issue die vooral gered wordt door de samenhorigheid die momenteel (nog eventjes) in het All-New Marvel-universum heerst. Terwijl de grote gebeurtenissen hier een tikkeltje kort door de bocht en extreem voorspelbaar zijn, doet dit deel ons toch reikhalzend uitkijken naar de rest van het event. Mission accomplished, dus…

Civil War II #1 bij Archonia.com

Rhodey

TIE-INS?

Civil War II bevat naast de kernreeks natuurlijk ook weer heel wat tie-ins. Deze maand starten de volgende miniseries:

CIVIL WAR II: CHOOSING SIDES #1 (van 6)

CIVIL WAR II: AMAZING SPIDER-MAN #1 (van 4)

CIVIL WAR II: GODS OF WAR #1 (van 4)

CIVIL WAR II: X-MEN #1 (van 4)

Ook de volgende issues van lopende Marvel-reeksen komen onder de Civil War II-banner terecht:

DEADPOOL #14

TOTALLY AWESOME HULK #7

UNCANNY INHUMANS #11

CAPTAIN MARVEL #6

MS. MARVEL #8

CAPTAIN AMERICA: SAM WILSON #10

ULTIMATES #8

NEW AVENGERS #12

NOVA #8

ALL-NEW WOLVERINE #9

INVINCIBLE IRON MAN #10

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.