Random Article


DC Rebirth (Week 1) – Batman, Superman, Green Lanterns en Green Arrow

 


Posted 01/06/2016 by

Na DC’s Convergence, het einde van de New 52 en de DCYou-rebranding, wordt er alweer een nieuw tijdperk ingeluid bij DC Comics. In de DC Universe Rebirth Special ging DC Rebirth van start, een nieuw initiatief waarbij elke superheldenreeks een nieuwe nummer #1 krijgt en een nieuw instappunt. De focus ligt hier terug op nostalgie, hoop, optimisme en nalatenschap in het DC-universum. Een mix tussen de nostalgie naar het klassieke DC-universum en de makkelijke instap voor nieuwe lezers van de New 52.

Naar goeie gewoonte zal Brainfreeze alle DC Rebirth-specials en nieuwe nummers #1 bespreken in wekelijkse reviewspecials. De eerste week van DC Rebirth levert meteen al enkele zeer grote kleppers op…

dcrebirthbatmandcrebirthgreenarrowblackcanarydcrebirthgreenlanternsdcrebirthsuperman

 

BATMAN REBIRTH #1

 • dcrebirthbatmanSchrijvers: Tom King, Scott Snyder
 • Artiest: Mikel Janin
 • Prijs: $2.99

 

We come back better each time, too

In Batman: Rebirth #1 zetten Tom King, Scott Snyder en Mikel Janin de nieuwe status quo voor Gotham City’s Dark Knight op. Tussen enkele conflicten met de Calendar Man, een vergadering met Lucius Fox en trainingssessies met Bruce Wayne’s nieuwe partner Duke Thomas (je kent hem vast nog uit We Are Robin) door wordt het mission statement van Batman – en in feite heel DC Rebirth – duidelijk: “we keren altijd terug, beter dan ooit”.

Deze one-shot biedt niets episch of groots en grijpt je niet bij de keel, maar levert gewoon een leuke opzet voor wat komen zal in de verschillende Batman-reeksen. Niets meer, niets minder. 3/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

GREEN ARROW REBIRTH #1

 • dcrebirthgreenarrowSchrijver: Ben Percy
 • Artiest: Otto Schmidt
 • Prijs: $2.99

 

Thank you, mister beard man

In de New 52 verloor Oliver Queen, alias DC’s residente boogschutter Green Arrow, één van zijn belangrijkste elementen. Neen, we hebben het niet over zijn baard (al is deze nu ook terug), maar over zijn relatie met mede-misdaadbestrijder en Justice League-heldin Black Canary. In deze Rebirth-special beginnen Ben Percy en Otto Schmidt aan een verhaal om deze vergissing recht te zetten.

Het laatste woord in deze one-shot is “finally” en dat gevoel krijg je als lezer ook. Eindelijk zijn we er.

Ben Percy schreef hiervoor ook al Green Arrow, maar de toon in deze special is lichter. Ollie’s thuisstad Seattle blijft een donkere, serieuze plek, maar er wordt plaats gemaakt voor wat humor. Verder loopt alles volgens het boekje. De eerste ontmoeting tussen Green Arrow en Black Canary – het hoogtepunt van deze comic – verloopt zoals verwacht en er wordt een nieuwe, ondergrondse vijand voorgesteld. Ook gaat men duidelijk terug naar Green Arrow als een strijder voor sociale gerechtigheid; altijd een stap in de goede richting. De tekeningen van Otto Schmidt mogen er zijn. Hij doet wat denken aan een iets cartooneskere Tim Sale. Kortom, een ideaal instappunt en een degelijke return to form, deze Green Arrow: Rebirth #1. 3/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

GREEN LANTERNS REBIRTH #1

 • dcrebirthgreenlanternsSchrijvers: Geoff Johns, Sam Humphries
 • Artiesten: Ethan Van Sciver, Ed Benes
 • Prijs: $2.99

 

Corps is about collaboration

Het is de laatste tijd wat met het Green Lantern Corps. Sinds de Darkseid War in de Justice League-reeks heeft ook ex-Power Ring Jessica Cruz een Green Lantern-ring gekregen. Dat brengt het totaal aantal Green Lanterns op Aarde op 6, met naast Jessica ook zwaargewichten als Hal Jordan, John Stewart, Guy Gardner, Kyle Rayner en mede-groentje Simon Baz.

In deze Green Lanterns: Rebirth-special krijgen Jessica en Simon een test van Hal Jordan. Hun samenwerking verloopt echter niet van een leien dakje. Ook wordt de grote dreiging voor de eerste verhaallijn voorgesteld en het is er eentje waar Green Lantern-fans van zullen smullen…

De Green Lantern-series hadden hun ups en downs sinds het vertrek van Geoff Johns, maar met deze one-shot lijkt een interessant nieuw hoofdstuk te beginnen. Zelfs al zijn Jessica en Simon de minst interessante Green Lanterns van de zes, zal de villain reveal op het einde je wel even aan deze serie gekluisterd kunnen houden. Het helpt ook om tekenaar Ethan Van Sciver (Green Lantern: Rebirth) wederom een nieuw hoofdstuk in de Lantern-saga te zien beginnen. 4/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

SUPERMAN REBIRTH #1

 • dcrebirthsupermanSchrijvers: Peter J. Tomasi, Patrick Gleason
 • Artiesten: Doug Mahnke, Jaime Mendoza
 • Prijs: $2.99

 

The Superman of this world is dead. And I can’t bring him back

2016 is het jaar dat Superman meerdere keren het loodje legde in verschillende versies. Ook de Superman uit het New 52-universum is niet meer. Gelukkig vliegt er nog een andere rond. De klassieke Superman uit de jaren 80-90-00 is namelijk ook terecht gekomen in de nieuwste versie van het DC-universum. Hij opereerde in het geheim, terwijl hij ook zijn vrouw Lois Lane en hun zoon Jonathan diende te beschermen. Dit lazen we allemaal in de serie Superman: Lois & Clark.

In deze Rebirth-special vindt er een ontmoeting plaats tussen deze klassieke Superman en de New 52-versie van Lana Lang onder de begraafplaats van de New 52-Superman. Er wordt teruggeblikt op het voorafgaande en op de dood en wedergeboorte van de oudere Superman in de Doomsday-verhaallijn uit de jaren 90. Wanneer een wedergeboorte voor zijn gevallen broeder er niet meteen inzit, begint deze Clark Kent langzaamaan te beseffen dat ook deze wereld een échte Superman nodig heeft…

Tomasi en Gleason leveren goed werk om de nieuwe status quo van de man van staal op te zetten. Zowel Clark als een rouwende Lana komen goed uit de verf. Ook is het steeds fijn om Doug Mahnke Superman te zien tekenen. Vooral de flashbackscènes naar het Doomsday-gevecht zijn de moeite. Een zeer degelijk instappunt, deze Superman: Rebirth #1. 4/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

Volgende week knalt DC Rebirth verder met de Rebirth-specials voor The Flash, Wonder Woman en Aquaman en de terugkeer van Action Comics en Detective Comics!

DC Rebirth bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.