Posted 29/05/2016 by Killian in Comics
 
 

Dertig jaar geleden… Marvel’s 25ste verjaardag


Soms vind je van die kleine juweeltjes op YouTube. Zo heeft een Amerikaanse comicbookfan zijn kast met oude videobanden eens doorgespit en stuitte hierbij op een oude aflevering van het Amerikaanse actualiteitenprogramma 20/20 uit 1986. Hierin werd er aandacht besteed aan de 25ste verjaardag van het Marvel-universum.

In deze aflevering ging een reporter langs op de Marvel Bullpen waar de kijker getuige is van de productie van de comics. Nog ouderwets met papier en plakfolie. Jim Shooter loopt in zijn hoedanigheid van hoofdredacteur over de Bullpen en geeft waar nodig een schouderklopje. Er zijn de verplichte interviews met Shooter en enkele professoren die de invloed van de popcultuur op de jeugd duiden en natuurlijk komt Stan Lee langs. Ja, ook toen al.

Er is veel veranderd en veel hetzelfde gebleven. Ook in 1986 werd er teruggekeken op het verleden en werd dit opgehemeld. En de verkopen zijn nooit genoeg. Marvel was weliswaar de succesvolste uitgever, maar verkocht slechts zo’n 7 miljoen (!) comics per maand.

De aflevering vind je boven. Kijk, in ieder geval de eerste clip. Deze is zeker de moeite waard…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.