Posted 27/05/2016 by Killian in Columns
 
 

Geeks United #17 – The Belgian Fellowship

Geeks United 17 Fellowship

Sociale media en popcultuur zijn altijd sterk met elkaar verbonden geweest. Ook op Facebook hebben fans zich verenigd om samen te discussiëren, te overleggen of te dromen over hun favoriete films, series, games of comics. De Facebookfangroepen: wie zijn ze? Wat doen ze? Als paddenstoelen schieten ze uit de grond, maar kan je door het bos de bomen nog zien? In GEEKS UNITED zal Brainfreeze jullie daarop een gevat antwoord bieden met een reeks korte interviews.

Vandaag geven we het woord aan het admin-team van de BELGIAN FELLOWSHIP, dé Belgische groep voor alles uit Tolkiens Middle-Earth en omstreken!

 

Belgian Fellowship

Wie zijn jullie en hoe zijn jullie in contact gekomen met Middle-Earth?

The Belgian Fellowship is een groep waar fans van The Lord of the Rings, The Hobbit en Middle-Earth met elkaar in contact kunnen komen. Op dit moment zijn we met vier admins: Evy, Dean, Benjamin & Andy. We zijn allen fan geworden dankzij de films of de boeken en willen met deze groep de Tolkien-spirit springlevend houden.

Heeft het leiden van zo’n gemeenschap eigenlijk impact op jouw dagelijks leven?

Voorlopig is er nog niet veel impact op ons dagelijks leven, alleen dat we nieuwe mensen leren kennen wat zeker een positief aspect is. Momenteel zorgen de admins enkel voor het beheren van de groep op Facebook. Wegens omstandigheden heeft deze admingroep pas vrij recent de fakkel overgedragen gekregen en zijn we nu aan het bekijken wat we allemaal extra kunnen aanbieden voor de Fellowship naast een Facebookgroep.

Lord of the Rings

Vertel eens wat meer over jullie interesse in Tolkiens vertelsels? Vanwaar komt de naam van jullie groep?

De naam is een verwijzing naar het eerste boek/film van The Lord of the Rings:The Fellowship of the Ring“. De reden waarom wij er graag over praten/verzamelen/cosplayen/… kan je ontdekken door het volgende te doen: Reserveer een namiddag en een avond, zet je met de nodige voorraad drank en snacks jezelf in je meest comfortabele positie en laat je onderdompelen in de fantasywereld van Middle-Earth door de films af te spelen of het boek ter hand te nemen.

Hoe lang bestaat de Belgian Fellowship al en hoe verliep de toestroom van leden?

De groep bestaat sinds 2013. De instroom is heel variabel en heeft waarschijnlijk zijn grootste impulsen gekregen bij het uitkomen van de twee laatste films van The Hobbit in december 2013 en december 2014.

Hobbit

Hoe zit het met de groepssfeer? Is deze zeer positief of zijn er soms ook negatieve situaties zoals discussies die uitgroeien tot ruzies?

Op de Facebookgroep verloopt alles in een gezellige sfeer. Met ruzies en dergelijke zijn wij met de huidige admingroep nog niet geconfronteerd geworden en hopen natuurlijk dat dit dan ook niet gebeurt. Moest het toch voorkomen, zullen we ons best doen om deze steeds zo positief mogelijk op te lossen.

Hoe zien jullie de toekomst van de gemeenschap?

Onlangs hebben we een eerste mini-meet gehouden in Antwerpen dewelke meer dan geslaagd was. Veel gelach, gepraat en nieuwe vriendschapsbanden opgebouwd… en op basis van dit gevoel hebben wij als admins een honger naar meer gekregen en gaan wij onderzoeken hoe wij meerdere activiteiten kunnen organiseren in de toekomst.

Another companion, so be it. You shall be part of the Belgian Fellowship!

Ontdek de Belgian Fellowship op Facebook

 

 Wil jij jouw Facebookfangroep in een van Brainfreeze’s Geeks United-stukjes hebben? Stuur dan zeker en vast een mailtje naar killian@brainfreeze.be voor meer informatie of neem contact met ons op via Facebook of Twitter

Check zeker ook onze vorige afleveringen:

GEEKS UNITED #1 – BELGIAN JUSTICE SOCIETY

GEEKS UNITED #2 – BELGIAN POTTERHEADS

GEEKS UNITED #3 – LOKI’S BELGIAN ARMY

GEEKS UNITED #4 – BELGIAN BROWNCOATS

GEEKS UNITED #5 – TEEKAY-421

GEEKS UNITED #6 – COSPLAYCLOUD

GEEKS UNITED #7 – BELGIAN DC COSPLAYERS

GEEKS UNITED #8 – TRANSFORMERS VERZAMELAARS BENELUX

GEEKS UNITED #9 – BELGIAN WHOVIANS UNITED

GEEKS UNITED #10 – FUNKO COLLECTORS BENELUX

GEEKS UNITED #11 – COSPLAY4CHARITY

GEEKS UNITED #12 – THE WALKING DEAD BELGIUM

GEEKS UNITED #13 – BATMAN FANS BENELUX

GEEKS UNITED #14 – POKEPLAY

GEEKS UNITED #15 – BELGIAN SHINOBI

GEEKS UNITED #16 – GUNPLA BUILDERS

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.