Posted 20/05/2016 by Gilles in Tv/Film
 
 

The Walking Dead Cliffhanger (Deel 3) – If Daryl dies we riot


Als je om een of andere reden het einde van seizoen zes van The Walking Dead nog niet hebt gezien en je bent spoilergevoelig, dan is verder lezen ten zeerste afgeraden. Er worden ook feitjes gebruikt uit de comics van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard tot op heden. Een gewaarschuwd lezer is er twee waard!

 

In deel één van onze The Walking Dead special stelden we Negan en de Saviors aan je voor, in deel twee namen we enkele lieden van Ricks groep onder de loep en in dit derde deel gaan we verder in onze zoektocht om het slachtoffer van Negans baseballknuppel Lucille te vinden. Dit is natuurlijk volledig theoretisch, pas in oktober zullen we echt weten wie er uit de serie geschreven is, dit neemt natuurlijk niet weg dat de mogelijkheid er is dat we gelijk hebben.

 

EUGENE PORTER

eugenelucille

 • Eerste verschijning: Inmates (S04E10)
 • Rang: B-personage, groeiend naar A.
 • Acteur: Josh McDermitt (Mad men)

I’ve got something for you. It’s a recipe, and it ain’t for gazpacho. How to build bullets one-0-one.

Eugene heeft een grote evolutie doorgemaakt gedurende het zesde seizoen. Hij heeft zich leren verweren tegen walkers en tegen andere mensen. Zijn imago als lafaard wordt langzaamaan weggewerkt en hij probeert zijn intellect zo goed mogelijk in te zetten voor het welzijn van de groep. Zo heeft hij samen met Abraham in de aflevering Twice as Far (S06E14) een plaats gevonden om kogels te gieten.

 • Waarom is hij het slachtoffer niet? Hoewel de setting van de finalescène nooit volledig voor uitsluiting kan zorgen moeten we wel opmerken dat Eugene uiterst rechts zit. Negan kijkt gedurende het laatste stuk van zijn dialoog voor hij Lucille gebruikt naar links en rechts terwijl hij praat, wat doet vermoeden dat er aan beide zijden nog mensen zitten tegen wie hij het heeft. Zijn status binnen de groep is ook niet zo overdreven hoog.
 • Waarom wel? In de finale geeft hij instructies op papier aan Rick hoe hij kogels zou kunnen gieten mocht hem iets overkomen waardoor hij het zelf niet meer zou kunnen doen. Hij neemt ook uitgebreid afscheid van Abraham.
 • Haalt Eugene seizoen zeven? Ja, de kans dat Eugene Lucille ontmoet is zeer, zeer klein tot quasi onbestaande.

 

AARON

Aaronlucille

 • Eerste verschijning: Them (S05E10)
 • Rangschikking: C-personage.
 • Acteur: Ross Marquand (Mad Men)

You’re just gonna have to punch me in the face and tie me up again. ‘Cause that’s what’s it gonna take to stop me.

Mochten jullie hem niet meteen kunnen herinneren, bespaar je de moeite om hem op te zoeken. Aaron is de man die de groep van Rick in het vijfde seizoen naar Alexandrië heeft gebracht. Zijn rol is tot op heden zeer bescheiden en doordat er nu heel wat personages rondlopen in Alexandrië en omstreken valt hij al helemaal niet meer op.

 • Waarom is hij het slachtoffer niet? Als Aaron sterft zal dat weinig tot geen impact hebben op de reeks en al zeker niet op de fanbase. Zijn dood kan als extraatje in beeld gebracht worden, maar in principe kunnen we toch stellen dat hij veilig is voor Lucille. Hij brengt ook wat diversiteit bij, want Aaron is homofiel. Tegenwoordig is het Amerikaans publiek zeer gevoelig hiervoor, dit speelt natuurlijk in zijn voordeel.
 • Waarom wel? Er is geen enkele goeie reden waarom zijn dood deze cliffhanger waard zou zijn.
 • Haalt Aaron seizoen zeven? Ja. 

 

ROSITA ESPINOSA

rosita

 • Eerste verschijning: Inmates (S04E10)
 • Rang: B-personage
 • Actrice: Christian Serratos (The Twilight Saga, 96 Minutes, Hannah Montana)

After everything we’ve been through, you are not walking out that door unless you can tell me why! Tell me! Tell me why!

Rosita vervoegde Abraham en Eugene indertijd toen ze nog op weg waren naar Washington D.C. Ze kreeg al gauw een relatie met Abraham maar ondertussen is dit verleden tijd. Rosita is een taaie tante met een uitstekend overlevingsinstinct. Ze heeft stevige kennis van het gebruik van messen en vuurwapens en laat zich in actiescènes dan ook zelden ongemoeid. Hoewel ze nu toch al een tijd in de serie aanwezig is, is ze relatief weinig uitgediept. In tegenstelling tot de twee reisgenoten waarmee ze voor het eerst op het scherm verscheen is Rosita nog steeds een echt bijpersonage.

 • Waarom is zij het slachtoffer niet? Met uitzondering van Aaron, is ze de zwakste keuze om hiervan een schokkende dood te maken.
 • Waarom wel? Er is geen enkele reden waarom Lucille nog dichter bij het hoofd van Rosita gebracht zou worden.
 • Haalt Rosita seizoen zeven? Ja.

 

DARYL DIXON

daryl2

 • Eerste verschijning: Tell it to the frogs (S01E03)
 • Rang: A-personage
 • Acteur: Norman Reedus (The Boondock Saints, Blade II)

I should’ve killed you.

Daryl is reeds bij de groep van toen ze gedwongen waren vlakbij Atlanta te kamperen. Omdat hij aan het jagen was, was hij dan ook de laatste persoon van de groep die Rick ontmoette toen hij zich bij hen voegde. In het begin was de relatie tussen de twee eerder vijandig en stroef. Dit kwam natuurlijk voornamelijk door het feit dat Rick, de broer van Daryl, Merle vastgeboeid had aan een pijpleiding boven op een gebouw. Deze laatste was hierdoor verplicht zijn eigen hand af te zagen om te kunnen ontsnappen. Naarmate de tijd vorderde nam zijn belang in de groep sterk toe, zo nam Daryl een prominente rol op zich in de zoektocht naar Sophia in het tweede seizoen. De vertrouwensband met Rick verstevigde ook gevoelig, vanaf het derde seizoen werd Daryl pas echt zijn onofficiële rechterhand. In de episode A (S04E16) noemt Rick hem zelfs zijn broeder. Daryl had het namelijk voor hem, Carl en Michonne opgenomen tegen een groep waar hij zich kort ervoor hij had gevoegd. Na de vernietiging van de gevangenis waren ze elkaar namelijk kwijtgeraakt.

Het is onnodig om nog te vermelden dat Daryl Dixon het populairste personage is uit de serie. De merchandising rondom hem is enorm. Posters, mokken, action figures, T-shirts, een game rond hem en zijn broer Merle… Teveel om op te noemen. Ook populariteitspolls op het internet liegen er niet om, quasi overal wint Daryl ruim van de andere personages. Op IMDB laat hij de nummer twee, Rick Grimes, meer dan 50 % achter hem. Een trend die overal terugkeert, Daryl wint altijd en Rick volgt vlak na hem. De top vijf wijzigt regelmatig van poll tot poll. Glenn, Michonne, Carol en Maggie vechten het steeds onder elkaar uit voor een plaats.

Dwight redt het leven van Daryl

dwight

In  het eerste deel van seizoen zes ontmoette Daryl een man en twee vrouwen, dit zijn Dwight (Austin Amelio), Honey en Tina. Hij hielp hen te ontsnappen van een groep die hen achternazat, later bleken dit Saviors te zijn. Op het einde van die aflevering, Always Accountable (S06E06), lieten zij Daryl echter achter en stalen ze z’n motor en kruisboog. Later wordt Daryl opnieuw met Dwight geconfronteerd, hij vermoordt Denise met zijn kruisboog vlakbij hem. Hierdoor is Daryl natuurlijk op wraak uit… In East (S06E15) verliet Daryl Alexandria om wraak te zoeken bij de Saviors. Hij ging specifiek op zoek naar Dwight omdat hij verantwoordelijk was voor de dood van Denise met zijn wapen. Glenn, Michonne en Rosita gingen achter hem aan en vonden hem. Ze konden Daryl echter niet overtuigen om zijn zoektocht te staken. Rosita besloot om Daryl bij te staan en te helpen. Glenn en Michonne keerden terug naar Alexandria, maar werden onderweg ingesloten door Saviors… Geboeid aan een boom vonden Daryl en Rosita hen terug, maar ook zij werden ingesloten door hun tegenstanders. Dwight die vlak achter Daryl stond schoot hem daarna meteen in de schouder… He’ll be alright.

De logica achter dit gebeuren is eigenlijk zeer simpel. Dwight weet dat Negan een keuze zal maken om een lid van de Survivors te doden. Hij wil Daryl redden omdat hij hetzelfde voor hem gedaan heeft in Always Accountable (S06E06). De kans dat Negan spontaan voor een gewonde zal kiezen is veel kleiner dan voor een gezonde man. Zeg nu zelf, heeft Daryl er ooit al zwakker uitgezien volgens jou? Zelfs toen hij een pijl in zijn lichaam heeft gekregen en op de koop toe nog een schampschot ontving van het wapen van Andrea in Chupacabra (S02E05) leek hij fitter. Niet onlogisch ook, na al dat bloedverlies. Taking it like a champ? Zelfs Daryl zou meteen flauwvallen na een slag van een baseballknuppel in deze toestand.

 • Waarom is hij het slachtoffer niet? Hij is nog te populair. De Dwight-redt-Daryl-theorie houdt steek. Later komen we nog terug op extra gegevens die Daryl vrijpleiten.
 • Waarom wel? Quasi de volledige fanbase zou onder de indruk zijn van de dood van Daryl.
 • Haalt Daryl seizoen zeven? Ja. De kans dat Daryl alsnog valt onder Lucille is enorm klein. Dit alles neemt echter niet weg dat dit personage ooit wel zal sterven, hoogst vermoedelijk op een moment waarop werkelijk niemand het ziet aankomen. Het blijft een personage dat enkel in de tv-serie bestaat en niet in de comics, dat biedt positieve en negatieve mogelijkheden.
 

In het vierde en laatste deel morgen komen we aan bij de personages die het meeste kans hebben om seizoen 7 niet te halen…

Comments

comments


Gilles

 
avatar