Random Article


Review: DC’s Legends of Tomorrow – Seizoen 1

 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Tijdreizen in combinatie met superhelden. Voelt grootschalig aan. Heel wat humor en verwijzingen naar de DC Comics-mythos.

Minder


Hawkman en Hawkgirl. Het oplossen van problemen is soms wat omslachtig door het hele concept van tijdreizen.


In navolging van succesreeksen Arrow en The Flash besloot The CW nog maar een spin-off, gebaseerd op DC Comics-bronmateriaal, uit te geven. Ditmaal kregen we DC’s Legends of Tomorrow voorgeschoteld. Hier onze review van het eerste seizoen!

Posted 20/05/2016 by

 
Full Article
 
 

In 2166, an immortal tyrant named Vandal Savage conquered the world and murdered my wife and child. I have assembled an elite team to hunt him throughout time and stop his rise to power. Unfortunately, my plan is opposed by the body I’d sworn my allegiance to: the Time Masters. In the future, my friends may not be heroes, but if we succeed, they will be remembered as legends.- Rip Hunter

Afgelopen televisieseizoen was er op The CW alweer een nieuwe DC Comics-reeks te zien. Na Arrow en The Flash kwamen Greg Berlanti, Marc Guggenheim, Phil Klemmer met DC’s Legends of Tomorrow op de proppen. Deze spin-off met een hele bloemlezing aan bovenmenselijke personages uit beide DC-reeksen, focuste doorheen een zestiendelig seizoen op een tijdreizende kruistocht tegen de onsterfelijke Vandal Savage. Was deze reeks even geslaagd als The Flash? Hier onze review:

DC's Legends of Tomorrow -- "Pilot, Part 1" -- Image LGN101d_0288b -- Pictured (L-R): Falk Hentschel as Carter Hall/Hawkman, Ciara Renee as Kendra Saunders/Hawkgirl, Caity Lotz as Sara Lance, Victor Garber as Professor Martin Stein, Wentworth Miller as Leonard Snart/Captain Cold, Arthur Darvill as Rip Hunter and Dominic Purcell as Mick Rory/Heat Wave -- Photo: Jeff Weddell/The CW -- © 2015 The CW Network, LLC. All Rights Reserved.

De opzet voor Legends of Tomorrow is simpel. Wanneer een schurk of kwaadaardige macht te groot is voor één held zoals Arrow of The Flash, is een speciaal team van superhelden en -schurken nodig die wel weerstand aan dit kwaad kunnen bieden. Deze groep “Legends” gaat dan gedurende een seizoen lang op jacht naar de desbetreffende schurk. In dit debuutseizoen bestaat het team uit tijdreiziger Rip Hunter (Arthur Darvill), The Atom (Brandon Routh), Firestorm (Franz Drameh en Victor Garber), White Canary (Caity Lotz), Hawkgirl (Ciara Renée), Hawkman (Falk Hentschel), en superschurken Captain Cold en Heat Wave (respectievelijk Prison Break-broers Wentworth Miller en Dominic Purcell). Zij dienen samen doorheen de tijd te reizen om de onsterfelijke booswicht Vandal Savage (Casper Crump) te stoppen en zo de wereld (en de tijdlijn zelf) te redden. Op verschillende temporele kruispunten moeten ze Savage zowel in het verleden, heden als in de toekomst verslaan. Hierbij krijgen ze gelukkig hulp van helden uit die tijdsperiodes…

Een centraal punt in deze bloemlezing van het DC Comics-bronnenmateriaal is natuurlijk het team. Uiteraard gaat het in Legends of Tomorrow over enkele figuren die anders nooit zouden samenkomen. Zowel superhelden als -schurken zijn tegen wil en dank lid van deze trip doorheen de tijd. De interne cohesie in de onderlinge verhaallijnen is dan ook een belangrijk punt. Jammer genoeg waren sommige figuren, waaronder Captain Cold, White Canary en Heatwave dan ook heel wat interessanter. Vrij stereotiepe helden als Firestorm, Rip Hunter maar vooral The Atom zijn uiteraard nodig om de schurken en antihelden in toom te houden. Vooral Hawkman en Hawkgirl – hoewel broodnodig voor het verhaal – zorgden voor de saaiere, voorspelbare, maar vooral slecht geacteerde scènes. Hopelijk worden ze dan ook vervangen in het tweede seizoen. John Constantine, iemand?

Legends of Tomorrow 2

Naast het team zijn ook de vele verhaallijnen en bijkomende gastoptredens van belang in Legends of Tomorrow. Wekelijks trokken onze Legends van tijdperiode naar tijdperiode om zo Savage te stoppen of een bepaalde toekomst te voorkomen. Hierbij ontmoeten we dan ook enkele gastpersonages, waaronder Green Arrow uit het jaar 2046, Jonah Hex, Damian Darhk en Ra’s Al Ghul, die de kijker herinneren aan het ruimere televisie-universum met Arrow en The Flash. Ook kleinere verwijzingen naar de comics, de alternatieve tijdlijnen en vaak goed gevonden wekelijkse verhaallijnen maken van Legends of Tomorrow een typische DC Comics-reeks.

Onontbeerlijk in Legends was natuurlijk het concept “tijdreizen”. In complete Dr. Who-stijl kregen we dus een DC Comics-minireeks met helden die doorheen de tijd reizen om de toekomst te beschermen. Logischerwijze duiken er dan ook heel wat vragen op. Waarom geen team met alle helden? Of toekomstige versies van de helden? Wat als een belangrijk personage sterft? Halen we hem dan gewoon terug? Gelukkig weet de reeks niet alleen deze vragen (grotendeels) te beantwoorden, maar hier tegelijkertijd ook heel wat humor aan te verbinden. Verwacht je dus aan alle mogelijke verwijzingen uit de popcultuur à la Terminator of meta-grapjes richting Prison Break, naar tijdreizen. Toch moet je het concept soms nemen voor wat het is. Het schrijven van een televisiereeks rond tijdreizen is dan ook geen makkelijke taak.

Legends of Tomorrow 3

 

Kortom, DC’s Legends of Tomorrow biedt een geweldig concept met een afwisselend, tijdreizend heldenteam. Naast heel wat grappige momenten en uiteraard epische actie zijn er ook heel wat gastoptredens en verwijzingen naar het bronmateriaal, om nog maar te zwijgen over de DC-superhelden die in de seizoensfinale geteased worden. Alles bij Legends voelt dan ook grootschalig aan. Jammer genoeg vertoont dit eerste seizoen zeker nog wat groeipijnen met onder meer een saaie Hawkman of Hawkgirl, maar ook een concept dat zeker nog wat verder uitgewerkt mocht worden.

Het volgende seizoen van DC’s Legends of Tomorrow – met een nieuw team – werd bevestigd, maar heeft vooralsnog geen releasedatum.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.