Posted 19/05/2016 by Gilles in Tv/Film
 
 

The Walking Dead Cliffhanger (Deel 2) – “Eeny, meeny, miny, moe”


Als je om een of andere reden het einde van seizoen zes van The Walking Dead nog niet hebt gezien en je bent spoilergevoelig, dan is verder lezen ten zeerste afgeraden. Er worden ook feitjes gebruikt uit de comics van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard tot op heden. Een gewaarschuwd lezer is er twee waard!

 
 

In het eerste deel van deze The Walking Dead special stelden we Negan en zijn Saviors voor. In dit tweede deel beginnen we met de hele groep eens onder de loep te nemen, om zo uiteindelijk het slachtoffer van Negans baseballknuppel Lucille te vinden. Dit is natuurlijk volledig theoretisch, pas in oktober zullen we echt weten wie er uit de serie geschreven is. Dit neemt natuurlijk niet weg dat de mogelijkheid er is dat we gelijk hebben…

 

RICK GRIMES

rick

 • Eerste verschijning: Days gone by (S0E01)
 • Rang: A-personage, hoofdpersonage.
 • Acteur: Andrew Lincoln (Love Actually, Wuthering Heights)

Everything we’ve done, we’ve done together. We got here together and we’re still here. Things have happened but it has always worked out for us. It’s always been all of us. That’s how I know. ‘Cause as long as it’s all of us, we can do anything!

Rick is de leider van The Survivors en sinds kort hoort hier ook de gemeenschap van Alexandrië (of Alexandria) bij. We volgen hem als sinds de eerste momenten van de reeks. Naast zijn zoon Carl is hij het enige personage waarvan we kunnen zeggen dat hij sowieso nog een tijdje zal meedraaien in de serie. In de finale van seizoen zes is Rick duidelijk een gebroken man. Hij heeft zijn tegenstanders zwaar onderschat en moet hiervoor nu de gevolgen ondergaan. Hij verliest een geliefde uit zijn groep…

 

CARL GRIMES

carl

 • Eerste verschijning: Days gone by (S01E01)
 • Rang: A-personage, hij is naast Rick het hoofdpersonage van de reeks.
 • Acteur: Chandler Riggs (Mercy, Jezus H. Zombie)

The Saviors are out there! You know what they did to Denise. What they tried to do with Maggie and Carol. To Daryl, Rosita and Eugene. That’s not happening to you, I’m not gonna let it.

We moeten eerlijk zijn, hij is veilig. Dit werd al bevestigd in de laatste zinnen van Negan z’n speech: Anybody moves, anybody says anythingcut the boy’s other eye out and feed it to his father. Carl zijn verhaal is zeker nog niet afgerond, als we de comics uit de boekenkast halen merken we op dat de beste verhaallijnen rond hem nog moeten komen. Chandler Riggs, de acteur die Carl vertolkt, heeft in een Q&A op Salt Lake Comic Con zelf aangegeven dat de schrijvers van de serie druk bezig zijn dit bronmateriaal in de scenario’s te verwerken. Robert Kirkman heeft in het verleden zelfs al diverse malen verteld dat Carl het eigenlijke hoofdpersonage van de reeks is, in de comics althans. Als geestelijke vader mag hij dat natuurlijk beweren, maar het is gewoon een feit dat Rick tot op heden nog steeds de protagonist is en niet zijn zoon. Wat de toekomst brengt weten we natuurlijk nog niet, het zou zeer vreemd zijn moest Carl van de scène verdwijnen vooraleer hij het dienstwapen van Rick kan overnemen. Ter aanvulling, veel fans speculeren dat Carl de fakkel van Rick volledig zal overnemen in issue #200 van de comics. Natuurlijk is dit allemaal giswerk, maar als het waarheid wordt zal het geen verrassing zijn.

 

MAGGIE GREENE

maggie

 • Eerste verschijning: Bloodletting (S02E02)
 • Rang: A-personage.
 • Actrice: Lauren Cohan (The Vampire Diaries, Batman V Superman: Dawn of Justice)

I believe in you, Rick. 

Maggie is de laatste overlevende van de familie Greene. Rick’s groep kwam in seizoen twee op hun boerderij terecht toen Carl per ongeluk werd neergeschoten door de stalknecht Otis. Al gauw ontwikkelde ze een band met Glenn, met wie ze kort daarna een relatie kreeg. Samen hebben ze al heel wat watertjes doorzwommen. Sinds de aflevering Now (S06E05) weten we dat Maggie zwanger is. Dit heeft doorheen het seizoen voor opschudding gezorgd, met als hoogtepunt in de finale. In de voorlaatste aflevering van seizoen zes, East (S06E07) stortte ze schreeuwend van de pijn in. De hele groep probeert Maggie daarna naar de bevriende kolonie The Hilltop te brengen waar er medische hulp is. The Saviors maken hier gebruik van om hun val te spannen.

 • Waarom is ze het slachtoffer niet? Maggie ziet er zeer slecht uit wanneer Negan haar ontmoet. De groep bracht haar zelfs op een brancard naar The Hilltop. Iemand in zo’n toestand vermoorden zou de boodschap niet overbrengen dat Negan toch een samenwerking wil. Het zou te gemakkelijk overkomen tegenover de groep, maar ook tegenover zijn eigen volgers. Op de koop toe maakte de reactie van Glenn duidelijk dat ze een koppel waren, als deze reactie echter van Rick kwam was de kans veel groter dat hij toch voor haar had gekozen. Hij wil natuurlijk in de eerste plaats de leider van de groep raken. Het is dan ook geen toeval dat hij vlak na deze bedreiging Carl wat extra aandacht geeft.
 • Waarom wel? Om de schok voor Glenn groter te maken, in de finale wordt het Negan duidelijk dat de twee een relatie hebben.
 • Haalt Maggie seizoen zeven?  Ja, de kans dat Maggie Lucille ontmoet is quasi onbestaand.

 

SASHA WILLIAMS

sasha

 • Eerste verschijning: Made to suffer (S03E08)
 • Rang: B-personage.
 • Actrice: Sonequa Martin-Green (Once Upon a Time, The Good Wife)

It’s a package deal!

Sasha in de tv-serie, is de zus van Tyreese. Gedurende haar eerste periode in de reeks stond ze quasi in zijn schaduw, omdat hij een veel belangrijker personage was. Na de gevangenis is haar rol echter geleidelijk aan gegroeid. Ze kreeg een kortstondige relatie met Bob Stookey, maar hij werd al gauw uit de reeks geschreven. In seizoen zes ontwikkelt ze een band met Abraham die gevoelens voor haar heeft gekregen.

 • Waarom is ze het slachtoffer niet? Ze is (nog) niet belangrijk genoeg voor deze finaledood. De grootste reden waarom de kans zeer klein is dat zij het zou zijn, is dat het om een zeer grote dood zou gaan. Zowel Robert Kirkman als Scott M. Gimple (ex. producer) hebben in interviews verteld dat de dood een zeer grote impact zal hebben op zowel de groep als de kijkers. Realistisch gezien is Sasha simpelweg (nog) niet belangrijk genoeg in de serie om deze dood te “verdienen”.
 • Waarom wel? Als Sasha wordt gedood zal dat vooral voor Abraham een grote schok zijn. Het zou dus een grote invloed hebben op de verdere ontwikkeling van dat personage.
 • Haalt Sasha seizoen zeven? Ja, de kans dat Sasha Lucille ontmoet is zeer, zeer klein tot quasi onbestaande.

 

ABRAHAM FORD

abraham

 • Eerste verschijning: Inmates (S04E10)
 • Rang: A-personage, maar nog net iets minder geliefd en “belangrijk” voor de reeks dan de andere A-personages. Hij wordt door veel fans ook nog steeds als B-personage bestempeld.
 • Acteur: Michael Cudlitz (24, Southland)

What it indicates is we’re neck-deep up shit creep, with our mouths wide open.

Abraham is een voormalig sergeant uit het Amerikaans leger. Zijn training heeft hem al uit menige gevaarlijke situaties geholpen. Kort na de uitbraak van de zombie-apocalyps verloor hij zijn vrouw, dochter en zoon nadat ze voor hem vluchtten uit schrik. Abraham had zich namelijk gewelddadig verweerd tegen verkrachters die het op zijn vrouw hadden gemunt. Bijna had hij het leven opgegeven tot hij Eugene Porter tegen het lijf liep. Deze laatste speldde hem een verhaaltje op de mouw dat hij een wetenschapper was die veilig in Washington D.C. moest geraken omdat hij in staat was de hele wereldsituatie om te keren, dit alles zagen we in Self Help (S05E05).

Abraham kreeg plots weer een doel in zijn leven en zette alles op alles om Eugene op zijn bestemming te krijgen. Op deze reis ontmoette hij ook Rosita Espinoza, met wie hij een relatie kreeg. Kort nadat Abrahams groep de Survivors ontmoetten gaf Eugene zijn leugen toe. Hierna voegden zij zich samen. In het zesde seizoen leek het een tijdje alsof hij het op wou geven, het leven had voor hem geen zin meer en daarom nam hij (on)bewust onnodige risico’s zoals het stelen van een raketlanceerder van een zombiesoldaat. Hij begon echter gevoelens voor Sasha te ontwikkelen, dewelke hem opnieuw zin in het leven deden krijgen. Hij verbrak zijn relatie met Rosita voor haar en momenteel overweegt het kersverse koppel, net zoals Glenn en Maggie, een gezinsuitbreiding.

De Orange Crush-theorie

crushIn Twice as Far (S06E14) vond Denise een blikje frisdrank in een koelbox. Ze had de box genomen uit een auto met een walker in, ze wilde zichzelf namelijk bewijzen. Het was niet zomaar eender welk blik frisdrank, het was een Orange Crush. Veel fans denken dat dit foreshadowing was voor de dood van Abraham maar het bleek Denise zelf te zijn die iets later in dezelfde aflevering het onderspit delfde. Een pijl van Dwight raakte haar in het hoofd, in The Walking Dead #98 stief de comicbookversie van Abraham op dezelfde wijze. Omdat Denise de dood van Abraham onderging gaan er veel mensen van uit de makers onze sergeant hebben gespaard om te vallen onder Lucille. Dit lijkt uit de lucht gegrepen, maar het is wel een zeer originele theorie.

Abraham als martelaar

abrahamvsneganIn tegenstelling tot de andere personages ziet Abraham er totaal niet gebroken uit als hij Negan in het gezicht staart. Als meest imposante figuur, met de breedste schouders en stevigste spieren lijkt hij het ideale slachtoffer voor Negan.  Het is nochtans zijn houding die ervoor zorgt dat Negan hem niet kiest. Abraham wil zich duidelijk opofferen voor het welzijn van lotgenoten, zijn rechte rug en brede schouders accentueren dit sterk. Negan weet dat hij op deze manier een martelaar maakt van Abraham, dat wil hij niet. Hij wil dat Lucille een voorbeeld slaat, niet dat ze iemand tot een voorbeeld maakt waar anderen zich aan kunnen spiegelen om zich later tegen hem op te zetten.

 • Waarom is hij het slachtoffer niet? Negan wil geen martelaar maken, hij wil een voorbeeld. Het legerverleden van Abraham is een zeer interessant gegevens voor de programmamakers, er staan namelijk nog harde dingen te gebeuren in de volgende seizoenen…
 • Waarom wel?  Misschien kan het Negan gewoon niet schelen als het een martelaar wordt.
 • Haalt Abraham seizoen zeven? Ja. Die kans is zeer groot.

 

In het derde deel bespreken we nog een aantal aanwezigen, waaronder het populairste personage van de reeks!

Comments

comments


Gilles

 
avatar