Random Article


Review: Civil War II #0

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een degelijke catch-up met de hoofdpersonages.

Op zijn slechtst


Slaagt er niet in om je warm te maken voor wat komen zal.


Tien jaar na de eerste en mooi op tijd met de nieuwste Captain America-film, komt Marvel aanzetten met Civil War II – hun grote superheldenevenement voor de zomer. We bespreken de lichtjes teleurstellende proloog die het nieuwe interne conflict tussen Avengers Captain Marvel en Iron Man moet inleiden…

Posted 18/05/2016 by

 
Full Article
 
 

Tien jaar na Civil War – één van de populairste superheldenevenementen ooit – en mooi getimed om samen te vallen met Captain America: Civil War in de bioscoop, komt Marvel aanzetten met Civil War II. Kort na het mini-event Avengers: Standoff is Civil War II in feite het eerste grote event in het All-New Marvel-universum. We bespreken het startschot, Civil War II #0, een proloog geschreven door Marvel-zwaargewicht Brian Michael Bendis (Ultimate Spider-Man, Avengers, Invincible Iron Man) met tekeningen van Olivier Coipel (Siege, Thor).

civilwarII0We weten dat Civil War II, net zoals de vorige, wederom de Marvel-superheldengemeenschap in twee kampen zal opsplitsen. Deze keer is het geen vrijheid versus veiligheid conflict tussen Captain America en Iron Man, maar een proactief versus reactief debat tussen Captain Marvel en (alweer) Iron Man. Wanneer een jonge, nieuwe Inhuman – Ulysses – de gave verkrijgt om de toekomst te voorspellen, wil Captain Marvel deze gebruiken om dreigingen proactief tegen te houden voor ze gebeuren (denk Minority Report). Iron Man, als futurist, gelooft eerder dat de superhelden zelf hun toekomst kunnen bepalen en eerder moeten reageren op dreigingen in plaats van ze te bestrijden vooraleer ze gebeuren. Zoals ze min of meer altijd al gedaan hebben (proactief optreden loopt nooit goed af, iets wat Tony Stark maar al te goed weet).

In deze #0 proloog worden we voorgesteld tot enkele van de belangrijkste spelers in het conflict. Naast de oorsprong van Ulysses, zien we een erg drukbezette Captain Marvel tijd vrijmaken voor een psycho-analyse van Doc Samson, verliest She-Hulk een rechtszaak en krijgt War Machine de kans om o.a. zijn beste vriend Tony Stark op te volgen als minister van defensie – in aantocht naar een mogelijke rol als president.

Erg veel gebeurt er dus niet, maar Bendis en Coipel doen hun best om bij te benen met de hoofdpersonages. Het ziet er allemaal netjes uit, maar het gebrek aan actie zorgt ervoor dat Coipel niet erg veel met zijn panelen kan doen. Uit de meer actievolle Civil War II-proloog van Free Comic Book Day door Brian Bendis en Jim Cheung weten we overigens al dat het niet zo goed afloopt voor War Machine en She-Hulk in een door Captain Marvel gecoördineerd gevecht tegen Thanos, waardoor deze proloog ook wat onnodig en in feite als te laat aanvoelt. We gaan echter niet té streng zijn, het draait ten slotte maar om een proloog. Het échte begin van Civil War II vindt pas volgende maand plaats in het eerste nummer van de zevendelige miniserie.

 

Net zoals de FCBD-proloog, doet deze Civil War II #0 maar weinig om ons echt warm te maken voor het nieuwe Marvel-event. Laten we hopen dat Civil War II #1 volgende maand wel dezelfde impact als zijn voorganger 10 jaar geleden kan maken. Want voorlopig houden we ons hart vast dat deze Civil War II niet meer wordt dan een onnodige en vooral gerushte cash grab om de nieuwste Captain America-film wat bij te staan. Kom op Marvel!

Civil War II #0 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.