Posted 17/05/2016 by nout in Comics
 
 

Kickstarter: Hexer Dusk door John Ostrander en Jan Duursema


Af en toe passeert er een project bij Kickstarter dat grote ruchtbaarheid verdient. Brainfreeze doet dan ook zijn best daar aandacht aan te besteden. Het voorbije weekend was het zeker niet anders met de lancering van Hexer Dusk, een nieuw project bedacht en ontwikkeld door alweer een koppel ronkende comicbooknamen.

John Ostrander en Jan Duursema zijn terug samen, voor het eerst sinds Star Wars: Dawn of the Jedi, met een futuristische graphic novel. In de hoofdrol Xane Dusk, een soort uit de gratie gevallen flik die magie gebruikte. Hij was erbij toen de Sky Cities elkaar in een Chaos War vernietigden. Daardoor drongen wezens uit een andere dimensie de zijne binnen, en namen ze mensen over, zowel dood als levend. Hij opereert nu zonder code, volgens zijn eigen regels, om zijn eigen hachje te redden.

Deze Kickstarter belooft een graphic novel in kleur van minstens 72 pagina’s voor 20$ (exclusief verzendkosten). Voor 25$ is hij meteen gesigneerd. Uiteraard, als het succesvol is, bestaat de kans op meer graphic novels. Hun initieel doel ligt net boven 17.000$, wat redelijk conservatief is en ze wellicht zonder problemen bereiken. Ook de digitale file is een optie en zijn er kleinere beloningen zoals patches, stickers en prints.ksHexer004

John Ostrander is de legendarische schrijver en bedenker van onder meer Suicide Squad, van ontelbare Marvel en DC-verhalen waaronder klassiekers als Hawkman, The Spectre, Martian Manhunter en het zwaar ondergewaardeerde The Kents, een frontier western over de Amerikaanse voorvaderen van Superman’s pleegfamilie. Hopelijk is hij het best bekend voor zijn toekomst-western GrimJack, samen met veelvuldige co-creator Tim Truman.

Op onder andere Hawkman werkte Ostrander voor het eerst samen met Jan Duursema en samen bouwden ze aan een weergaloos epische verzameling verhalen voor Star Wars toen de licentie nog in handen was van Dark Horse Comics. Op Star Wars Republic bedachten ze samen onder andere Quinlan Vos en zijn padawan Aayla Secura, beide nog steeds een onderdeel van de officiële SW-continuïteit. Alsof dat nog niet genoeg was, breidden ze het SW Expanded Universe (dat tegenwoordig Legends heet) uit met Star Wars Legacy: een boel personages en verhaallijnen 130 jaar na Episode IV. Daarna kwamen verhalen van 26.000 jaar vroeger, helemaal aan de start van de tijdrekening met Dawn of the Jedi, wat ook hun Star Wars zwanenzang zou worden.

Maar een goed team is meer dan de som van de delen, en creatie kan je niet tegenhouden. Gezien de pedigree van hun voorgaand werk, verdient Hexer Dusk zeker ieders aandacht.

ksHexer002 ksHexer001ksHexer003

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.