Posted 15/05/2016 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Juli 2016


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van mei 2016 voor aankopen in juli 2016 vind je hier: Previews mei 2016.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

SPIDPOOL2016V1TPB-cvr-176ba

SPIDER-MAN/DEADPOOL VOL.1: ISN’T IT BROMANTIC

De twee lolligste helden van Marvel in één bundel. Beide de sterren in hun blockbusterfilms, beide al jaren populair in de comics. Sommige dingen hoef je niet uit te leggen. Deze spreken gewoon voor zich. Zie ook onze review van de eerste issue.

 

signature art stelfreeze

THE SIGNATURE ART OF BRIAN STELFREEZE

Stelfreeze tekent al sinds de late jaren tachtig comics en covers. Hij is een tekenaars tekenaar die, na de roerige jaren negentig, weer een comeback maakt. Eerst op een vampierenserie bij BOOM! en nu is ie de tekenaar van Marvel’s Black Panther.  Brian Stelfreeze krijgt nu eindelijk het artbook dat hij verdient.

 

clive barker nightbreed prev

CLIVER BARKER’S NIGHTBREED ARCHIVE

Voor comicbookliefhebbers was geen decennium zo controversieel als de jaren negentig. Toch gebeurden er ook wel aardige experimenten. Zo werden er bij Marvel een aantal comics uitgegeven dewelke gebaseerd waren op de Clive Barker-film Nightbreed. BOOM! bundelt dit in een leuk bundeltje. Liefhebbers van obscure horror weten waar ze het nu kunnen zoeken.

 

replica trade

REPLICA VOL.1

Aftershock Comics hoopt het ideale midden te worden tussen een Marvel/DC en een Image Comics. Hun eerste lading titels viel echter voor het grootste deel gewoon tegen. Paul Jenkins’ Replica was een van de twee titels waar ik persoonlijk een uitzondering voor maak.  Zie ook de review van de eerste issue.

 

bone coda

BONE CODA

Het is alweer 25 jaar geleden dat de eerste issue van Bone verscheen. Jeff Smiths comic die begon als smallpresstitel en uiteindelijk uitgroeide tot een fenomenale comic voor alle leeftijden. En hoe vier je dan je 25-jarige jubileum ? Met een speciale comic natuurlijk!

 

sienkiewicz artist idw
NEW MUTANTS BY BILL SIENKIEWICZ ARTIST’S SELECT EDITION

Een herdruk van Bill Sienkiewiczs complete New Mutants-run in een kloeke oversized hardcover op topkwaliteitpapier. In totaal zo’n 14 comics waarbij het reuniëverhaal uit 2003 is bijgevoegd. Damn you, IDW met je fancy edities van klassieke Marvel-verhalen. Waarom gesel je mijn portemonnee zo?

 

BM_VOL.9_BLOOM
BATMAN VOL.9: BLOOM

Het einde van DC’s New 52 Batman-run door Scott Snyder en Greg Capullo nadert. Deze negende trade bundelt issue 46-50 en hoewel er nog twee issues te gaan zijn in de lopende reeks lijkt het erop dat DC deze gaat uitbrengen in een aparte collectie. Wat mij dan weer vreemd lijkt.

 

machine man tpb

MACHINE MAN: THE COMPLETE COLLECTION BY KIRBY & DITKO

Midden jaren zeventig keerde Jack Kirby terug bij Marvel en deed hij waar ie het beste in was: personages scheppen. En dus blies hij Machine Man het leven in en bouwde hij een korte serie rondom het personage. Halverwege de negentiendelige reeks vertrok Kirby weer en werden zijn tekenstiften overgenomen door Steve Ditko, de co-schepper van Spider-Man en, net als Kirby, betrokken bij het ontstaan van het Marvel-universum. Vanwege deze twee tekenaars wordt deze serie herdrukt. Goed voer dus voor de retroliefhebbers.

 

MSMARV2014V1HC-cvr-53410

MS. MARVEL OMNIBUS VOL.1

Marvel is al enkele jaren bezig om Kamala Khan te pushen als de nieuwe Ms. Marvel. Natuurlijk waren er al eens eerder stukjes over haar te lezen. Het is best een vermakelijke serie, maar geen comic die je per se elke maand wil lezen. En dan is zo’n omnibus zeer handig.

 

CryHavoc_TPB01_CVR-A-solicits.indd

CRY HAVOC

Simon Spurrier en Ryan Kelly zijn goede comicbookmakers maar geen darlings voor de fans. Dat is jammer, want de eerste issue van deze comic was zeer ambitieus. Een verhaal vertellen in het heden, verleden en de toekomst en dan toch uitkomen bij een heldere conclusie? Dan kun je echt wel iets. Goed werk moet beloond worden. Kijk dit in ieder geval in. Lees hier de review van de eerste issue.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.