Posted 04/05/2016 by Killian in Comics
 
 

Mark Millar werkt aan sequels voor Super Crooks en American Jesus


In de laatste week van april bracht de Schotse auteur Mark Millar (Kick-Ass, Civil War, Old Man Logan) het bericht naar buiten dat Waypoint Entertainment de filmrechten had gekocht van American Jesus en Supercrooks. In een interview met The Hollywood Reporter laat Millar weten dat hij inmiddels werkt aan een vervolg op deze twee comics.

American Jesus verscheen in 2004 als Chosen en ging over de terugkeer van de verlosser als een jonge tiener. Het was altijd al de bedoeling dat deze comic het eerste deel was van een trilogie. Millar schreef het eerste deel van de nieuwe verhaallijn al in 2006. Maar omdat de filmrechten van deze comic in de voorbije tien jaar nogal eens van studio naar studio hopten hadden Millar en tekenaar Peter Gross (The Books of Magic) nog niet de gelegenheid om deze serie voort te zetten. Maar het vertrouwen is groot dus het tweede deel komt er – eindelijk – aan.

Super Crooks (2012) werd vanaf het prille begin gebracht als een mogelijke film. De oneliner bij deze comic was X-Men meets Ocean’s Eleven. Bovendien had regisseur Nacho Vigalondo al aangegeven dat hij interesse had in het maken van de film. De rechten liggen nu bij Waypoint en de verwachting is dat ook deze film er zal komen. Al is het nog de vraag of Vigalondo zich ermee bezig zal houden. Overigens hebben artiest Leinil Francis Yu (Wolverine) en Millar nu ruimte in hun agenda’s gevonden om ook voor deze comic een vervolg te maken, dat de titel Super Crooks: Bounty Hunter zal dragen. Het is de bedoeling dat de reeks in totaal vijf verhaallijnen zal tellen.

De eerste issues van deze comics verschijnen naar alle waarschijnlijkheid pas in het najaar.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.