Posted 04/05/2016 by Arno in Comics
 
 

Dit is Free Comic Book Day 2016 (zaterdag 7 mei) in België!


Zaterdag 7 mei is het weer Free Comic Book Day, de dag waarop verschillende comicbookuitgeverijen gratis comics op de markt brengen en onze aller geliefde stripwinkel in de schijnwerpers zetten. De eerste zaterdag van mei is ieder jaar een hoogdag voor de comic, dus, dewelke de laatste jaren ook steeds groter wordt in eigen land. Naast de gratis comics doen verschillende van onze favoriete stripwinkels in het land ook speciale acties en evenementen. Een overzicht!

archonia-logo

Bij Archonia – Your Favorite Online Anime & Manga Store kan je alle 50 gratis comics (waaronder DC’s Suicide Squad, Marvel’s Civil War II, Archie Comics’ Archie #1, Dark Horse’s Serenity/Hellboy/Aliens-sampler en IDW’s ROM #0) voorbestellen via deze pagina.

BrainfreezeCoffeeComics

Bij Brainfreeze Coffee & Comics te Sint-Niklaas kan je de FCBD-titels komen aanschaffen bij een lekkere kop koffie. Ook komt onze Belgische trots Art Grafunkel (designer van o.a. het Brainfreeze-logo) op bezoek om zich aan de tekentafel te zetten en koffietassen te personaliseren.

worldsend

In Gent zullen de dames en heren van CosplayCloud de stad onveilig komen maken, met stops in stripwinkels De Poort, Epic en natuurlijk World’s End Comics & Games, waar alle FCBD-titels beschikbaar zijn en cosplayers op Free Comic Book Day ook nog eens 15% korting op hun aankopen krijgen.

mekanikstrip

Bij Mekanik Strip te Antwerpen zal er zelfs een plaatselijke mini-Comic-Con plaatsvinden, waar je op de foto kan met DC-cosplayers, je jezelf kan laten vastleggen op een comicbookcover en leren graffiti spuiten op het vernieuwde dakterras. Ook is er een live tekenpanel aanwezig en natuurlijk heel wat gratis comics en goodies. Last but not least, free cupcakes!

comixcity

In ComixCity te Roeselare wordt er ook heel wat meer gratis uitgedeeld dan enkel de FCBD-titels en zal er een fotowedstrijd in samenwerking met Cosplay4Charity plaatsvinden.

Free Comic Book Day 2016 vindt plaats op zaterdag 7 mei.

Een overzicht van de 50 gratis comics vind je hier.

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.