Random Article


IDW lanceert nieuwe M.A.S.K. comic

 

Posted 03/05/2016 by

In maart liet IDW Publishing al doorschemeren dat er gewerkt werd aan een M.A.S.K. (Mobile Armored Strike Kommand)-comicbookserie. Nu was dat op zich niet zo’n denderend nieuws, want de uitgever geeft ook al tijden comics uit gebaseerd zijn op andere 80s toppers als G.I. Joe, Transformers en Teenage Mutant Ninja Turtles. Maar wie dacht aan een leuke oefening in nostalgie of een heruitgave van de eerdere comics van DC of Fleetway zal bedrogen uitkomen. Hasbro werkt namelijk aan een filmuniversum waar M.A.S.K. deel van zal uitmaken, samen met o.a. G.I. Joe, ROM en Micronauts, en het lijkt erop dat deze serie daar al een voorschot op neemt.

dc-comics-mask-issue-1Het creatieve team, bestaande uit Brandon Easton (Transformers Armada) en Tony Vargas (Rot & Ruin), zal M.A.S.K. renoveren om het concept geschikt te maken voor een nieuwe eeuw. De makers laten zich inspireren door Fast & Furious. Vargas zal veel van de voertuigen opnieuw ontwerpen, al blijven de herkenbare onderdelen natuurlijk zichtbaar. En het idee dat je auto of motor kan veranderen in een voertuig dat voorzien is van de meest geavanceerde wapens en plots kan vliegen of varen zou je, met wat fantasie, de volgende stap in het tweaken kunnen noemen.

Ook zullen de diverse personages met hun beide voeten in deze eeuw worden gezet. Zij oefenen moderne beroepen uit en zijn ook divers in de breedste zin van het woord. Een niet geheel blanke cast, dus. Zo is Matt Trakker bijvoorbeeld een kruising tussen Elon Musk en Idris Elba. Easton beschrijft hem als een bad boy met een intellectuele inslag. Matt verloor op jonge leeftijd zijn vader dat er voor zorgde dat hij ontspoorde. Het M.A.S.K.-bootcamp is Matt’s laatste kans om zijn leven op de rails te krijgen.

Natuurlijk is er een rivaliteit tussen M.A.S.K. en het V.E.N.O.M. van Miles Mayhem. V.E.N.O.M. is een organisatie om rekening mee te houden. In de tekenfilms trokken ze altijd aan het kortste eind, maar in de comics zullen ze niet vaak verliezen en als ze het onderspit delven dan zullen ze dat zeker niet zomaar accepteren. Een pikant detail is dat Miles Mayhem lang een soort vaderfiguur was voor Matt. Maar toen Trakker begreep hoe ver Mayhem is gegaan om macht en invloed te verwerven maakte hij een omslag in zijn denken en besloot ie om zijn eigen hart te volgen.

Het nieuwe M.A.S.K. wordt dus moderner en realistischer, maar niet te duister. De eerste issue ligt in de herfst in de winkelrekken.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.