Posted 02/05/2016 by Arno in Tv/Film
 
 

May The Fourth Be With You 2016: Star Wars Legion Expo – De Stormtrooper Helm Geherinterpreteerd


Woensdag is het weer 4 mei, wereldwijd erkend als Star Wars Day. Onder de spreuk “May The Fourth Be With You” wordt één van de populairste sci-fi saga’s aller tijden gevierd. Ook hier in België vieren de Walt Disney Company en Lucasfilm Star Wars-dag, met een wel zeer bijzondere tentoonstelling in Brussel: de Star Wars Legion Expo. Uit het persbericht:

“Star Wars Legion startte begin 2014. Het was een gezamenlijk project tussen verschillende creatievelingen van The Walt Disney Company, werkzaam bij Lucasfilm, Industrial Light and Magic, Marvel, Pixar en enkele street artists. Zij botvierden hun creativiteit op een mini-versie van de iconische Stormtrooper-helm. Niet minder dan 300 Stormtrooper-helmen werden gecustomized tot heel diverse kunstwerken in amper drie weken tijd!

De resultaten werden getoond in de Robert Vargas Gallery in Los Angeles en de tentoonstelling was zo’n overweldigend succes dat het Star Wars Legion project een eigen leven is gaan leiden. Walt Disney België vroeg daarom aan 30 Belgische artiesten om ook een Stormtrooper-helm te customizen en op die manier een Belgisch vervolg te breien aan het Star Wars Legion-project.

En die Belgische artiesten zijn niet van de minste. Zo pakt ontwerper Eric Beauduin zijn helmpje in met gerecycleerd leder en wordt de Stormtrooper plots een stoere fashionable motard en zetten juwelenontwerpers Ludovic Colpaert en Flor Janssens van Atelier 11 de Stormtrooper metalen Mickey-oortjes op. Kunstenaar Benjamin Spark tooide de Trooperhelm met Disneypersonages zoals Doornroosje, de kreeft Sebastiaan uit De Kleine Zeemeermin en drie dwergen uit Sneeuwwitje. In totaal worden er 30 bewerkte Stormtrooper-helmpjes getoond.

“Met de Star Wars Legion tentoonstelling willen we bij Walt Disney creatief Belgisch talent in de kijker zetten”, aldus Peter Fitton, Country Manager van The Walt Disney Company in België. De resultaten zijn te zien op woensdag 4 mei in het oude atelier van Christophe Coppens op de Nieuwe Graanmarkt in Brussel. De Belgische Star Wars Legion tentoonstelling is een echte flash-tentoonstelling. Je kan ze enkel die dag bezoeken (gratis) tussen 10u en 20u, daarna zullen ze terug te vinden zijn op www.starwarsbelgie.be.”

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.