Posted 19/04/2016 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Juni 2016


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van april 2016 voor aankopen in juni 2016 vind je hier: Previews april 2016.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

janus directive

SUICIDE SQUAD VOL.4: THE JANUS DIRECTIVE

Amanda Waller houdt de Suicide Squad in toom. Maar wanneer ze het team steeds vaker misbruikt voor haar eigen agenda worden de zaken wel heel ingewikkeld. Andere regeringen en clandestiene superschurkenteams gaan zich ermee bemoeien waardoor het een gewelddadige bende wordt. De inzet: wie is er nu eigenlijk de baas? Deze verhaallijn geldt onder DC Comics-liefhebbers als een 80s klassieker.

 

clone saga

SPIDER-MAN: THE CLONE SAGA OMNIBUS

Marvel herdrukt een van haar meest controversiële comics ooit. Nee echt.. In de jaren negentig probeerde ze de lei van Spider-Man schoon te vegen. Hiervoor hadden ze het idee geopperd om Peter Parker’s oude kloon weer terug in zijn leven te brengen. Maar wat hieruit voortvloeide was dusdanig controversieel dat fans massaal in de gordijnen vlogen. Nu er twintig jaar zijn verstreken is het tijd om dit verhaal eens af te stoffen om te zien of het echt zo slecht was…

 

carbon grey omnibus prev

CARBON GREY OMNIBUS

Enkele artiesten hebben letterllijk jaren gestoken in dit werk, en dat zie je er wel aan. Je kunt twisten over de kwaliteit van het verhaal maar dat dit een heel fraai boek is is een spijkerhard feit. Het is een alternatief geschiedenisverhaal dat speelt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Er zitten uiteraard de nodige steampunkelementen in, want het moet wel leuk blijven.

 

ww rucka

WONDER WOMAN BY GREG RUCKA VOLUME 1

Een van de hoogtepunten van DC’s Rebirth was de aankondiging dat Greg Rucka Wonder Woman opnieuw onder handen gaat nemen. Dat deed hij eerder en dat beviel veel mensen goed. Daarom begint DC met het herdrukken van Rucka’s run zodat de nieuwsgierige lezer weet waar al de heisa vandaan komt. Ik ken de run nog niet, dus ik pik hier in.

 

broken world

BROKEN WORLD

De apocalyps nadert in de vorm van een enorme meteoriet. We volgen Elena die wanhopig probeert om aan boord van een van de ruimteschepen te komen die de bevolking van de aarde naar een andere planeet zal brengen. Maar vanwege haar verleden wordt ze de toegang geweigerd door de regering. Het verhaal van deze BOOM! Studios-comic komt uit de koker van Frank Barbiere, wiens Five Ghosts erg vermakelijk was.

 

CAPMARV2016V1TPB-cov-bf5e8

CAPTAIN MARVEL VOLUME 1 – RISE OF ALHPA FLIGHT

Een nieuw seizoen voor Marvel’s Captain Marvel begint en dat betekent een nieuw creatief team. Kelly Sue DeConnick wordt vervangen door Tara Butters en Michele Fazekas, bekend als de creatievelingen achter de tv-serie Agent Carter. Sterke vrouwen zonder feministische ondertoon? Check!  De tekeningen worden verzorgd door Kris Anka. Carol Danvers geeft nu leiding aan het Alpha Flight-programma. Dit is de eerste verdedigingslijn van de aarde tegen buitenaards ruimtetuig. Is Carol in staat om zich de rol van diplomate eigen te maken? En zal ze de lokroep kunnen weerstaan van dat vreemde schip met de ster van Hala op de romp? Dezelfde ster die ze op haar borst draagt?

 

american alien supes

SUPERMAN: AMERICAN ALIEN

Superman is een moeilijk personage om te schrijven. Ik denk dat Max Landis er aardig in is geslaagd. Hij schreef enkele losstaande verhalen waarin Clark Kent in verschillende fases van zijn leven voorbij kwam. Dit waren sfeervol geschreven comics. Dus deze maand komt er een Superman-comic op de lijst…

 

living mummy

THE LIVING MUMMY AND OTHER STORIES BY JACK DAVIS

Fantagraphics brengt weer een collectie uit met horrorcomics uit de oude doos. De kortverhalen werden in de jaren vijftig gepubliceerd in EC Comics-titels zoals Vault of Horror, Haunt of Fear en Crime Suspense Stories. De scripts zijn van Al Feldstein en de tekeningen zijn van de hand van Jack Davis. Een van de laatste levende tekenaars uit deze periode en iemand die, hoewel het woord op deze site te vaak gebruikt wordt, toch echt de titel meester heeft verdiend.

 

SCARLET-V1-TPB-cover-ab179

SCARLET BOOK ONE

In 2010 verbaasden Brian Bendis en Alex Maleev vriend en vijand met een eigen creator-owned comic bij Marvel’s Icon Comics getiteld Scarlet. Het hoofdpersonage is Scarlet Rue. Ze woont in Portland, niet toevallig de thuisbasis van Bendis, en besluit daar dat genoeg ook genoeg is. Ze bindt de strijd aan met de corruptie in de stad en start terloops een Amerikaanse revolutie. Drie jaar wachten totdat een serie is afgerond kan eigenlijk niet. Maar dit is een goede comic. Ik wil weten of Bendis het voor elkaar krijgt om nu een verhaallijn fatsoenlijk te beëindigen.

 

SpawnSatanSagaTP-cvr-7ac40

SPAWN: THE SATAN SAGA WARS

Spawn is een serie die aan elkaar hangt van de verbroken beloftes. Paul Jenkins kwam en vertrok weer toen bleek dat hij ook werkte aan zijn eigen titel bij Aftershock Comics. Todd McFarlane zette de verhaallijn voort en trok zijn vriend Erik Larsen aan om hem te helpen. Het resultaat is beter dan je zou denken. Echt!

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.