Posted 04/04/2016 by Killian in Comics
 
 

Brainfreeze Hot Singles Club: Aanraders voor Mei 2016


Maandelijks maken twee schrijvers voor Brainfreeze een selectie van de boeiendste single issue comics van deze maand. Ook deze maand zijn het de baard van Alan Moore en Nout, de schrik van alle retailers, die je bij de hand nemen en door de Previews leiden terwijl ze soms iets te dicht bij je komen. Het orderformulier (pdf) van maart 2016 voor aankopen in mei 2016 vind je hier: Previews maart 2016. Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

MAE #1

(Dark Horse, Gene Ha)

maenout: Gezien ik de Kickstarter van dit project al in de mot had, heb ik het materiaal dat in dit en het volgende nummer zit, al gelezen. Als grote Ha fan, wil ik het zeker aanraden, ook al lijdt het aan de new writer/artist kinderziekte: veel expositie, weinig echte punch van het anderwereldlijke soort, iets dat het extra materiaal, de covers etc. nochtans wel beloven. Maar nu Dark Horse de titel een kans op een ongoing geeft, hopen we dat het potentieel van dit concept nog harder tot zijn recht kan komen.

baard: Oh ja, die was me ook opgevallen. Sinds de canard met Sullivan’s Sluggers durf ik mezelf niet meer aan een Kickstarter te wagen. Maar als Dark Horse zijn naam eraan verbindt dan wil deze jongen het nog wel oppikken.

nout: Welke oude koeien haal jij nu uit de sloot, joh. Kickstarter is een prachtige plaats voor unieke en verrassende projecten. Risico, dat hoort erbij. Live a little!

 

4001

4001 A.D.

(Valiant, Matt Kindt & Clayton Crain)

nout: Rai, de titel die in de toekomst van het Valiant-universum speelt, was gedurende de eerste 12 nummers van publicatie helemaal op zich staand: hints in het script wezen de aandachtige lezer wel op een link met enkele van de hedendaagse reeksen, maar nu gaan ze er all-out voor. Ook al gaat Rai zelf deze maand met #13 verder, lijkt de aanwezigheid van Rai-schrijver Clayton Crain op de crossovertitel de indicatie dat dit misschien het echte #13 van de toekomstreeks is. Matt Kindt kneedt ook al langer het Valiant-universum op een erg competente wijze en Valiant heeft een uitstekende track record met hun cross-overs: heel leesbaar, niet te lang en niet (te) artificieel in de andere titels geforceerd.

 

CAPASR2016001_cov

STEVE ROGERS: CAPTAIN AMERICA #1

(Marvel, Nick Spencer & Jesus Saiz)

nout: Gaap. Ik vrees dat ik over heel wat superhelden aan het heen geraken ben. He’s Back! Was hij dan weggeweest? Ja, ik weet het wel, het laatste jaar of langer werd hij als een ouwe vent getekend (zoals in die uitstekende Deadpool team-up ten tijde Death of Wolverine) maar geen kat dacht toch echt dat dat zou blijven duren. Falcon houdt ook zijn Cap-titel, maar hoe lang houden ze dat vol?

baard: Eens! De enige manier waarop Marvel dit goed en elegant kan oplossen is wanneer Rogers zijn mantel definitief afstaat aan Sam Wilson. De oude Cap stamt uit een tijd die meer en meer in de vergetelheid aan het raken is. Je moet van de leeftijd van Stan Lee zijn om nog enig authentiek sentiment te voelen bij de Tweede Wereldoorlog. De Captain is toe aan een make-over.

 

PUN2016001_VAR

THE PUNISHER #1

(Marvel, Becky Cloonan & Steve Dillon)

nout: Becky Cloonan schrijft Punisher. Steve Dillon tekent (weer) Punisher. Dit kan nog steeds heel hard beide kanten opgaan, maar ik durf wel voorzichtig in een uitblinker van een titel geloven. Ook al zit dit toch weer in main MU (en niet Max, zoals de beste Punisher tot nu toe, just a quick FYI/heads-up) er kan wel eens gebottelde bliksem van deze pagina’s schieten. Kijk maar uit!

Baard: Dat is het sentiment dat spreekt. Cloonan verliest zich nog steeds in haar expositie en in haar eigen werk is ze vooral van de mijmeringen en de desolate landschapjes. Ik geloof er dus niet zo in. Wat mij betreft is ze nog niet klaar voor een reeks als deze.

 

DDPUNTBDINF2016001_cov

DAREDEVIL/PUNISHER #1 (OF 4)

(Marvel, Charles Soule & Szymon Kudranski)

nout: Niet de eerste keer dat Frank en Matt op elkaars lip zijn gaan zitten, maar nu doet de Netflix-reeks het ook, dus wat wil je anders van de comics? Ik ben nog onwetend over Soule’s aanpak van Daredevil, maar uiteindelijk is het drama simpel: DD en zijn alter ego willen een veroordeling van een misdadiger volgens de wet, Punisher gelooft alleen in de finaliteit van kogels. Pow pow!

baard: Soule is advocaat. Op zijn best krijgen we nu een moderne blik op het verschil van aanpak tussen Daredevil en The Punisher en op zijn slechtst is dit gewoon een goedkope inhaker op de tv-reeks. Zal ik eens gek doen en inzetten op dat laatste?

nout: Ik dacht dat ik Mr Negativity was?

baard: Waar je mee omgaat…

 

donderbollen

THUNDERBOLTS #1

(Marvel, Jim Zub & Jon Malin)

nout: Tegen wil en dank ben ik wel een fan geworden van de vorige incarnatie van de T-Bolts, die startte bij Warren Ellis (hoe kan het ook anders). Zijn 10 of 12 nummers waren bij het beste dat hij voor Marvel op een bestaande titel produceerde in die periode, tot Moon Knight. Om één of andere reden bleef ik na zijn vertrek toch even hangen, en damned, putten de opvolgers en Jeff Parker in het bijzonder toch wel van een nog beter bronnetje dan de comics halfgod himself? De poging met Punisher en Red Hulk liet ik aan me voorbij gaan, maar deze nieuwe #1 lijkt heel nadrukkelijk terug te grijpen naar de goeie T-Bolts, maar ook de originele van Busiek en Bagley uit de jaren 90. Dat was een interessante, degelijke titel, maar leest veel meer als een product van Marvel’s bankroet/Heroes Reborn-era. Zub heeft grote schoenen te vullen, net als Malin, die knallers als Shalvey en Walker moet volgen.

baard: De originele Thunderbolts waren wel meer dan dat. Er zat ook goed drama in verstopt. Enfin, ik schreef er al eens eerder over. Ik zal deze comic in ieder geval oppikken om te zien wat de heertjes ervan bakken.

 

Archangel-01

ARCHANGEL #1

(IDW, William Gibson & Butch Guice)

nout: William Gibson, de held van een generatie en vader van verschillende sci-fi subgenres, probeert comics. Met levende legende Butch Guice. En dat bij IDW, de uitgeverij die ons ook al Locke & Key gaf (onder andere). Op het eerste gezicht is er niet gek veel subtiliteit aan de plot rond een hypercorrupte wereldregering, maar we geloven in de valsheid van promotie & geven Archangel zeker een kans.

baard: Een acteur schrijft mee.. Dit is Gibson light. Een voordeel is dat het nu in ieder geval leesbaar is in tegenstelling tot het gros van zijn boeken. En Butch Guice’s werk is niet verkeerd.

 

renato jones image

RENATO JONES – THE ONE PERCENT

(Image, Kaare Andrews)

baard: Kaare Andrews is een renaissancemens en doet nagenoeg alles zelf. Nadat hij de origin van Iron Fist opnieuw vertelde voor Marvel dacht hij dat zijn kostje was gekost. Toen een Marvel editor hem tijdens een lunch slechts twee drankjes op kosten van de zaak wilde aanbieden begreep hij dat ie nooit meer dan een set handjes zou zijn voor de uitgever. Deze comic is zijn wraak.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.