Posted 18/03/2016 by Killian in Comic Cons
 
 

Warwick Davis (Star Wars, Harry Potter) komt naar MCM Comic Con!

Warwick Davis 1

Alweer een ervaren filmacteur die naar MCM Comic Con Brussels komt! Niemand minder dan Warwick Davis zakt immers af naar Brussel voor de eerste editie. Zijn wellicht bekendste rol is die van Wicket in Star Wars: Episode VI – The Return of the Jedi. Na zijn passage in de zesde Star Wars-film speelde hij nog enkele malen Wicket in onder andere The Ewok Adventure. In 1988, op 18-jarige leeftijd kwam al zijn eerste grote rol, die van Willow in de gelijknamige film. Van dan af volgden de rollen zich op. Natuurlijk, gezien zijn geringe lengte, steeds personage zoals dwerg of goblin. Een andere rol die extra opvalt in zijn curriculum is die van Leprechaun in Leprechaun en de vijf sequels.

Warwick Davis 2

In 1999 speelde hij drie kleine rollen in The Phantom Menace maar de echt grote films bleven uit tot de Harry Potter-franchise naar het grote doek verhuisde. Daar vertolkte hij de personages Griphook en Filius Flitwick. De laatste jaren zagen we hem dan weer in The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (2005) en Jack the Giant Slayer (2013). Naast zijn filmcarrière richtte Davis in 1995 een eigen agentschap op: Willow Management. Ze richtten zich eerst op dwergacteurs maar vanaf 2004 begonnen ze ook andere acteurs te vertegenwoordigen. Deze moeten wel tot een bepaalde niche behoren. In 2010 verscheen Size Matters Not: The Extraordinary Life and Career of Warwick Davis, de autobiografie van Davis. De acteur vervoegt onder meer Elizabeth HenstridgeSylvester McCoy en tekenaar Bob Layton op de gastenlijst.

MCM Comic Con Brussels zal doorgaan in de Brussels Expo op 11-12 juni.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.