Posted 15/03/2016 by Killian in Comics
 
 

Voormalig CrossGen-eigenaar Mark Alessi slaat terug in interview


Begin jaren ’00 bestormde een nieuwe uitgever genaamd Crossgen het comicbookfirmanent. Met een mix van titels die het midden hielden tussen science-fiction en fantasy en een eigen universum wilden ze een aanval doen op de hegemonie van Marvel en DC. Ze lieten mensen als Steve McNiven (Nemesis, Old man Logan) ,Andrea DiVito (Civil War: House of M) en Joshua Middleton (NYX) debuteren en waren pioniers op het gebied van webcomics en omnibussen.

Maar dat wisten jullie allang omdat jullie dat lazen in de CrossGen-special op Brainfreeze.

De uitgever ging in 2004 failliet en enkele ex-werknemers zoals Ron Marz en Mark Waid waren nog weleens geneigd om voormalige eigenaar Mark Alessi aan te vallen in de pers. Met name Waid maakte het nog weleens bont door de man af te schilderen als een tiran en een kleuter met een te dik chequeboekje. Na 12 jaar komt Alessi eindelijk met een antwoord.

De man is inmiddels een nieuw technologiebedrijf gestart en toen enkele investeerders huiverig werden nadat ze de verhalen van Waid online terug lazen besloot Alessi dat het tijd was voor zijn verhaal. Hij noemt Waid een psychopaat en vertelt een verhaal over het moment waarop de schrijver zijn kantoor in het CrossGen-gebouw kort en klein sloeg waarop hij werd verbannen uit het gebouw en zijn comic Ruse buiten de deur moest maken. Een werkje dat hij vooral overliet aan zijn teamgenoten.

Ook heeft de goede man nog een appeltje te schillen met sterregisseur Steven Spielberg. CrossGen verkocht de filmrechten voor twee van haar titels aan Dreamworks en Alessi wijdt het aan de traagheid en onverschilligheid van de regisseur die schijnbaar liever concentratiekampfilms maakt dan vermakelijke films.

Alessi zal in ieder geval zijn advocaten langssturen bij eenieder die hem nog aanvalt. Geloof je ons niet? Luister zelf naar dit interview en geniet.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.