Posted 11/03/2016 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Mei 2016


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van maart 2016 voor aankopen in mei 2016 vind je hier: Previews maart 2016.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

strange omnibus

DOCTOR STRANGE OMNIBUS  VOL. 1

Met een film rondom Doctor Strange in het vooruitzicht is het voor vele fans weleens tijd om kennis te maken met Marvel’s meestermagiër. Marvel begrijpt dat en brengt de eerste omnibus weer eens in roulatie. Stan Lee en Steve Ditko tekenen de eerste avonturen op van de ijdele Stephen Strange die van een verwaande chirurg verandert in Doctor  Strange, de meester van de mystieke kunsten.

 

52 tpb 1

52 BOOK 1

Tien jaar geleden schopte DC comics gruwelijk kont met hun wekelijkse serie 52. Mark Waid, Geoff Johns, Greg Rucka en Grant Morrison maakten samen met een resem tekenaars deze serie waarin werd gekeken wat enkele minder bekende DC-helden gedurende een jaar uitvraten na het beëindigen van Infinite Crisis. Het is goed dat deze comic weer wordt uitgebracht.

 

spidey tombstone

SPIDER-MAN – TOMBSTONE

Marvel bundelt weer een interessante periode uit het leven van de webspinner. Tombstone komt weer in zijn leven en de moordenaar verdwijnt uiteindelijk in de gevangenis. Weet je wie ook in de cel terechtkomt? Joe Robertson, een van de mensen die ervoor zorgde dat Tombstone werd gepakt. Kan Spider-Man ingrijpen?

 

LEGENDS

LEGENDS

Waarom wordt deze DC-eventreeks uit 1986 herdrukt? Het is niet alleen vanwege het tekenwerk van John Byrne. Deze comic bevat het allereerste optreden van de moderne Suicide Squad. Het team zoals deze komende zomer te zien zal zijn in de gelijknamige film. Dus het is een ideale comic om kennis te maken met deze gemankeerde helden.

 

star wars hc 2016

STAR WARS VOL. 1 

In 2015 lanceerde Marvel een nieuwe Star Warsserie en dat werd een waanzinnige hit. Logisch, dat komt natuurlijk vanwege de film. Mis! Dat is te makkelijk! Met Jason Aaron, John Cassaday en Stuart Immonen werken er absolute top comicbookmakers aan deze serie waardoor het meer is dan slechts een gimmick die meelift op de hype rondom een film. Het is een goede comic geworden. Deze hardcover bundelt de eerste twaalf issues van de reeks.

 

ID

I.D.

Dit is een verhaal over drie mensen en de wijze waarop ze naar hun lichaam kijken en hun problemen denken op te lossen met een lichaamstransplantatie. Klinkt als een sociaal drama, maar is het uiteraard niet. Deze comic werd voorgepubliceerd in Island en wist zo onze nieuwsgierigheid te wekken.

 

dreamgang
DREAM GANG

Zag je Mad Max : Fury Road en was je onder de indruk van de knotsgekke designs? De kans is groot dat je keek naar het werk van Brendan McCarthy. Het belooft een trippy verhaal te worden dat zich grotendeels afspeelt in de wereld van de dromen. En dat is maar goed ook ,want dan kan McCarthy weer vol op het orgel.

 

adam sarlech

ADAM SARLECH TRILOGY

Ik ken deze strip totaal niet. Maar de cover en deze video van de tekenaar die hard werkt aan een pagina hebben me doen klikken. Geen idee of het wat is, maar soms moet je eens op het gevoel iets aanschaffen.

 

providence harde kaft
PROVIDENCE ACT 1

Het gros van de energie van Alan Moore ging de voorbije jaren naar zijn gigantische roman. Maar deze is afgerond en hij maakt nu ook weer wat comics. Moore kan zijn fascinatie met het werk van H.P. Lovecraft kwijt bij Avatar en dat levert nu Providence op. Ik besprak de eerste issue en was behoorlijk onder de indruk. Het spreekt voor zich dat ik met klamme handjes wacht op deze bundel.

 

im only in this for me

I’M ONLY IN THIS FOR ME

Het is verkiezingstijd in de VS en de wereld kijkt mee hoe Donald Trump de harde noten kraakt tijdens zijn campagne. Maar in deze webcomic kunnen ze er ook wat van. Pearls Before Swine stal in 2014 de harten van de stripliefhebbers door Bill Watterson (Calvin & Hobbes) mee te laten tekenen als stunt. En sindsdien volg ik met een half oog deze strip. Deze bundel bevat de Watterson-strips en mag niet ontbreken in de collectie van een striplezer.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.