Posted 27/02/2016 by nout in Comic Cons
 
 

Tony Moore (The Walking Dead, Deadpool, Fear Agent) komt naar FACTS Spring Edition

Hij strompelt ongetwijfeld de hal van FACTS in, kleuren gescheurd, besmeurd met bloed en onverstaanbaar mompelend (al dan niet over hersenen)… Dat laatste misschien wel om heel andere tony.moore001redenen dan een doorbakken nerd ondertussen gewoon is.

Het oeuvre van Tony Moore is de perfecte storm van het juiste idee/personage op het juiste moment.  Zombies waren het minst gezochte horroridee tot Kirkman en hij met The Walking Dead op de proppen kwamen. Sci-fi kreeg een nieuwe draai met Fear Agent en introduceerde meteen ook überschrijver Rick Remender. Kakkerlakken waren nooit zo vies als in Exterminators.

En dan richtte Moore zijn pijlen op the big Two. Ghost Rider was al langer het noorden kwijt, maar samen met toen nog onbekende schrijver Jason Aaron bracht hij bij Marvel alles terug wat het personage groot maakte. Punisher had daarentegen (tijdelijk) een ander concept nodig en dus bracht hij zijn Fear Agent retro sci-fi principes terug voor FrankenCastle.Moore003 Ze zetten hun samenwerking verder op Venom, de versie waar de symbiote een band heeft met verlamde Flash Thompson, die daardoor een supersoldaat kan zijn.

Alsof die opeenstapeling van uiterst leesbare takes op B of C Marvelpersonages nog niet volstond, luidt hij ook nog eens de hit-relaunch van Deadpool in, op hilarische scripts van Gerry Duggan en Brian Posehn, die ondertussen even onlosmakelijk met Deadpool verbonden zijn als Joe Kelly en Ed McGuinness.

Elk van zijn projecten bulkt van een lichte vorm van krankzinnigheid, staal bol van dynamiek en good ole-fashioned tekenambacht. Minstens even bekend is hij om zijn cover- en commissiewerk en hij heeft ondertussen zelf ook een comicsconventie uit de grond gestampt, heel erg op comics en artists gefocust Cincycomicon, dat hij samen met zijn vrouw runt.

De FACTS lente-editie vindt plaats op 2-3 april te Flanders Expo, Gent. Alles over de Belgische beurzen van 2016 lees je hier.

Moore004  Moore005 Moore007

Moore006 Moore008

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.