Posted 18/02/2016 by Killian in Comics
 
 

Greasy Pig Studios bewijst eer aan Marvel’s New Mutants met nieuwe Lila Cheney/Dazzler muziekvideo


Everybody’s got their price, but I do it all for the thrill.

In 1982 voerden Chris Claremont en Bob McLeod voor het eerst Marvel’s The New Mutants ten tonele. De zogenaamde volgende generatie X-Men waren de jongste studenten aan Xavier’s School for Gifted Youngsters en zouden, wanneer ze daar rijp voor waren, in het voetspoor van Marvel’s bekendste mutantenteam treden.

Regisseur Arvin Bautista las vroeger de New Mutants-comics en besloot een hommage te brengen aan New Mutants Annual #1 uit 1984. In deze comic gaan de New Mutants (toen Warlock, Cannonball, Magik, Sunspot, Wolfsbane en Magik) met zijn allen naar een concert van 80s rocksensatie Lila Cheney. Maar vantevoren gaat er het nodige mis. Zo weet de verlegen slungel Sam Guthrie aka Cannonball Lila net op tijd weg te duwen voordat ze wordt verpletterd door een speaker.

New Mutants Annual v1 b

Lila blijkt wel gecharmeerd te zijn van ons verlegen muurbloempje en sleept de New Mutants mee op een onverwacht avontuur.

New Mutants Annual v1 001-1

Je hoeft niet de annual op te snorren, want het verhaal van de comic is verwerkt in de bovenstaande clip van Greasy Pig Studios die volledig in 80s stijl is geschoten. Let ook op enkele leuke Marvel-cameo’s, waaronder Strong Guy als buitenwipper. De clip is overigens een vervolg op een eerdere fan-made muziekvideo uit 2014 met niemand minder dan Alison Blaire, alias Dazzler, in de hoofdrol. Deze kan je hieronder nog eens bekijken.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.