Posted 05/02/2016 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor April 2016


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van februari 2016 voor aankopen in april 2016 vind je hier: Previews februari 2016.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

a true batman story
DARK KNIGHT A TRUE BATMAN STORY

Paul Dini is de schrijver van enkele van de betere DC-comics en -animatiereeksen zoals Batman: The Animated Series. In deze graphic novel vertelt hij het persoonlijke verhaal over het moment dat hij het slachtoffer werd van een roofoverval en in het ziekenhuis moest herstellen. Batman en de bijbehorende schurken speelde een bijzondere rol in zijn herstelproces.Tekeningen zijn van Eduardo Risso.

 

SG_BOOK_1_Cover

SUPERGIRL BOOK ONE

Nog geen maand geleden vierde we het dertigjarig jubileum van Peter David. En nu start DC eindelijk met het herdrukken van zijn Supergirl-run uit de jaren 90-00. Matrix, een creatie van Lex Luthor, gaat samen met Linda Danvers om zo de nieuwe Supergirl te vormen. Maar wat voor geheim draagt Linda met zich mee? Was ze vroeger echt een nasty chick? Tekeningen zijn van Gary Frank die je zou moeten kennen van o.a. Batman: Earth One.

 

AVENEPICV16TPB-cvr-638e1

THE AVENGERS EPIC COLLECTION: UNDER SIEGE

We gaan weer terug naar de jaren tachtig voor deze jongen. Deze Marvel Epic Collection-bundel verzameld de Avengers-delen waarin de Masters of Evil het Avengers Mansion binnenvielen en zowaar wisten te winnen. Het is een van de meest intense hoofdstukken van de run van Roger Stern en John Buscema. Oh ja, de nasleep van de tweede Secret Wars komt ook aan bod. Actie en strak tekenwerk. Je vindt het hier.

 

XMMGTPB-cover-0371f

X-MEN: MUTANT GENESIS 2.0

Het is 25 jaar geleden dat Chris Claremont en Jim Lee de best verkopende superheldencomic op hun naam schreven met de Marvel’s X-Men #1. Marvel viert dat met een nieuwe collectie die ook opnieuw is ingekleurd. De kans is groot dat je dit al hebt en anders is het de ultieme gelegenheid om het aan je uitdijende collectie toe te voegen…

 

71K304zJYVL

5000 KM PER SECOND

Een liefdesverhaal dat begint met twee tieners die elkaar vluchtig voorbij zien gaan aan de overkant van de straat en eindigt met een laatste ontmoeting tussen twee voormalige geliefden. Deze strip won de grote prijs van Angouleme in 2010 en verschijnt nu voor het eerst op de Amerikaanse markt. De strip is volledig geschilderd in aquarellen en belooft een avond vol suikerzoete mijmeringen. Voor wie even wat anders wil dan het gebruikelijke superheldenvoer.

 

independence day titan

INDEPENDENCE DAY

Het is 20 jaar geleden dat de blockbuster met Will Smith in de bioscopen verscheen. Dit jaar verschijnt een tweede deel maar dan zonder hem. Uiteraard verscheen in 1996 een comic naar aanleiding van de film. Hopelijk heeft deze de voorbije 20 jaar beter doorstaan dan de eerste Independence Day-film, want jongens.. it didn’t age well. Deze comic scoort echter hoog op de curiosaschaal.

 

airboy hc

AIRBOY

Even mezelf citeren:“Een soort semi-autobiografische strip van James Robinson waarin hij zijn eigen problemen zonder enige vorm van censuur op het papier slingert en deze kruidt met de aanwezigheid van Airboy. Weer een voorbeeld hoe je op een goede manier aan navelstaarderij doet.” Dit is gewoon heeel, heel goed.

 

savior prev

SAVIOR

Todd McFarlane en Clayton Craine komen samen voor een nieuwe comic die natuurlijk weer diep duikt in de christelijke mythologie. Is er een nieuwe verlosser? Het was best een aardige comic, waarvan ik in ieder geval de afloop wil weten. Zie ook de review van issue #1.

 

MinimumWageSMBD-Cvr585x900-4791d

MINIMUM WAGE: SO MANY BAD DECISIONS

Ook een van mijn favorieten. Een van de beste semi-autobiografische comics die er zijn. Het zijn de belevenissen van tekenaar Rob in het New York van rond de eeuwwisseling. Het is schaamteloos navelstaren, maar dan op een hele toffe manier. Ik schreef er al uitvoerig over in de reviews van de hardcover. Deze comic blijf ik pluggen. Wen er maar aan!

 

ed brubaker conversations

ED BRUBAKER: CONVERSATIONS

Lang had ik een traditie om een boek over comics in deze lijst te verwerken, maar de laatste tijd verscheen er simpelweg niet zoveel. Gelukkig is een nieuw deel in de Conversations-reeks. Dit boek bevat een groot aantal interviews met Captain America– en Criminal-schrijver Ed Brubaker waarin je als lezer de carrière van de schrijver kunt volgen en ook kan zien hoe Bru zich ontwikkelt als artiest.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.