Random Article


Gerucht: DC Comics gooit er alweer een nieuwe Relaunch tegenaan

 

Posted 23/01/2016 by

De doorgaans goed geïnformeerde Engelse website Bleeding Cool meldt dat men bij DC Comics serieus bezig is om alweer een nieuwe relaunch van hun gehele comicbooklijn op poten te zetten. In juni van 2016 zou het plaats moeten gaan vinden en het zou alle superheldenseries van de uitgever treffen.

De bedoeling is dat in dit ‘nieuwe New 52’ de nadruk zal komen te liggen op personages die ook te zien zijn in de DC-films en tv-reeksen. Verwacht dus vooral comics gebouwd rond onder andere Superman, Batman, Green Arrow, The Flash, Wonder Woman, Harley Quinn en de Suicide Squad. Wanneer je een DC-comic leest met een personage in de hoofdrol dat niet meteen terugkomt in films of tv-series dan is de kans vrij groot dat deze comic bezig is aan zijn laatste maanden.

In 2011 deed DC Comics deze truc al eens eerder door hun complete comicbooklijn te rebooten en helemaal opnieuw te beginnen onder de noemer van The New 52. In mei 2016 zullen de reeksen die toen startten inderdaad aan hun 52ste deel zitten. Een logische tijd om de maand daarop opnieuw te beginnen, zo blijkt.

Deze nieuwe relaunch zal echter niet zo drastisch zijn als in 2011, maar in tegenstelling tot de recentere DCYOU-rebranding vorig jaar, zou alles wel een nieuwe nummer #1 krijgen. Het lijkt de nieuwe norm te zijn voor superheldencomics van de grote twee. Sinds het initiële succes van DC’s The New 52, doet Marvel deze praktijk immers ook al enkele jaren met hun Marvel NOW!, All-New Marvel NOW!, Avengers NOW! en recent nog All-New, All-Different Marvel-initiatieven.

Deze tweet van DC-uitgevers Dan DiDio en Jim Lee lijkt te suggereren dat het verhaal klopt en het initiatief de noemer “Rebirth” krijgt.

Als we meer weten dan lees je dat uiteraard terug op Brainfreeze. Een historiek van de voorgaande DC Comics-relaunches lees je hier.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.