Random Article


Review: DC’s Legends of Tomorrow – “Pilot, Part 1” (Aflevering 1, Seizoen 1)

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: , ,
 
Acteurs: , , , , , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 44 minuten
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: 21 januari 2016
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Ideale combinatie van humor, actie en tijdreizen. Meest "comicbooky" televisiereeks tot nog toe.

Minder


Minder toegankelijk voor iemand die Arrow of The Flash nog niet bekeken heeft.


In navolging van succesreeksen Arrow en The Flash besloot The CW nog maar een spin-off, gebaseerd op DC Comics’ bronmateriaal, uit te geven. Ditmaal is het immers de beurt aan DC’s Legends of Tomorrow, een explosieve superheldenteam-up met populaire personages uit beide moederreeksen. De langverwachte eerste aflevering ging afgelopen nacht in première. Lees hier de Brainfreeze-review!

Posted 22/01/2016 by

 
Full Article
 
 

You call this a team? A girl with wings and a past lives complex? A deceased assassin? A pair of criminals? And a billionaire with more tech than he clearly knows what to do with! And I’m half a hero… and my other half is combustible! – Professor Martin Stein

Toen Amerikaanse televisiezender The CW een viertal jaar geleden Arrow uitbracht, had men wellicht nooit het immense succes van de heldenreeks verwacht. In eerste reactie werd daarom spin-off The Flash uitgebracht. Terwijl de televisiereeksen toenamen, werd ook het rooster schurken en helden aangevuld. Nu deze laatste serie zowaar nog populairder is dan diens moederreeks, werd het tijd voor een derde, voordien ongeziene superhelden televisieteam-up: DC’s Legends of Tomorrow.

2016122-161521

De opzet voor Legends of Tomorrow is simpel. Wanneer een schurk of kwaadaardige macht te groot is voor één held zoals Arrow of The Flash, is een speciaal team van superhelden en -schurken nodig die wel weerstand aan dit kwaad kunnen bieden. Deze groep “Legends” gaat dan gedurende een seizoen lang op jacht naar de desbetreffende schurk. In dit debuutseizoen bestaat het team uit tijdreiziger Rip Hunter (Arthur Darvill), The Atom (Brandon Routh), Firestorm (Franz Drameh en Victor Garber), White Canary (Caity Lotz), Hawkgirl (Ciara Renée), Hawkman (Falk Hentschel), en superschurken Captain Cold en Heat Wave (respectievelijk Prison Break-broers Wentworth Miller en Dominic Purcell). Zij dienen samen doorheen de tijd te reizen om de onsterfelijke booswicht Vandal Savage (Casper Crump) te stoppen en zo de wereld (en de tijdlijn zelf) te redden. Na een eerste zoektocht naar professor Aldus Boardman in de jaren 70 en conflict met Chronos, een tijdreizende premiejager, is het tijd om definitief te bepalen of deze personages wel degelijk Legends kunnen worden…

Een uitdaging voor Legends of Tomorrow was ongetwijfeld de juiste balans vinden tussen de vele fan-favoriete personages. Allen hebben ze immers al een degelijke achtergrond en hebben ze wel een persoonlijke reden om tot het team toe te treden. Deze eerste aflevering focust dan ook vooral op hun keuze en biedt in die zin heel wat doordachte en gebalanceerde karaktermomenten.

2016122-162113

Ongetwijfeld staan in deze superheldenteam-up drie elementen centraal: actie, humor en tijdreizen. De explosieve momenten en vloeiende choreografie zijn net dat tikkeltje grootser en beter dan in The Flash en Arrow. Het voelt allemaal duidelijk epischer aan. Ook de humor – vaak voortvloeiende uit de ietwat dwaze Heatwave en vele verwijzingen naar culturele fenomenen zoals Star Trek en Star Wars – zit helemaal goed en voelt nooit geforceerd aan. De laatste grote pijler, tijdreizen via het gecamoufleerde schip The Waverider, bestuurd door artificiële intelligentie Gideon, staat uiteraard centraal. Wekelijks wordt een andere periode uitgekozen waar de groep een of ander mysterie dient op te lossen. Fans van Doctor Who zullen in deze reeks eveneens de ideale combinatie van tijdreizen en grapjes terugvinden.

Uiteraard kan Legends of Tomorrow niet anders dan vergeleken worden met die andere DC Comics-televisiereeksen zoals Arrow, The Flash of zelfs Supergirl en Gotham. Al bij al is deze reeks veel grootser qua opzet. Het mag duidelijk allemaal wat meer zijn qua personages, actie en humor. In die zin kan je Legends of Tomorrow nog het best beschouwen als een blockbuster, opgedeeld in zestien delen.

2016122-163047

Kortom, DC’s Legends of Tomorrow is wellicht de meest “comicbooky” televisiereeks tot nog toe. Vergeet de grounded en gritty aanpak bij Gotham en Arrow, vergeet de luchtige en vrolijke toon van Supergirl en The Flash: deze superheldenteam-up propvol actie, humor én boeiende personages toont de gulden middenweg. Ja, Legends heeft het potentieel om de beste comic-televisiereeks tot nog toe te worden!

DC’s Legends of Tomorrow valt elke donderdag te bekijken op het Amerikaanse The CW.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.