Posted 13/01/2016 by Killian in Comics
 
 

Brainfreeze Hot Singles Club: Aanraders voor Maart 2016


Maandelijks maken twee schrijvers voor Brainfreeze een selectie van de boeiendste single issue comics van deze maand. Ook deze maand zijn het De baard van Alan Moore en Nout, de twee toffe nonkels dewelke je altijd gehad zou willen hebben. Het orderformulier (pdf) van januari 2016 voor aankopen in maart 2016 vind je hier: Previews januari 2016. Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

243110_s0

INTERNATIONAL IRON MAN #1

(Marvel, Brian Michael Bendis en Alex Maleev)

Goede dingen komen nooit alleen. Het verhaal van Brian Michael Bendis in Marvel’s huidige Invincible Iron Man is zo groot dat het niet in een serie is te vatten. In deze tweede serie vertellen Bendis en zijn oude kompaan Alex Maleev het verhaal over Tony’s zoektocht naar zichzelf en de geheimen van het Marvel-universum. Marvel mikt nadrukkelijk op hetzelfde idee als hun doorbraak op Daredevil. Hopelijk halen ze hetzelfde niveau.

 

miracleman gaiman buckingham

MIRACLEMAN BY GAIMAN AND BUCKINGHAM – THE SILVER AGE #1

(Marvel, Neil Gaiman en Mark Buckingham)

baard: Er is al genoeg geschreven over de Miracleman-runs van Alan Moore en Neil Gaiman. Deze comic vermeld ik slechts om door te geven dat hier het verhaal begint dat Gaiman en Buckingham indertijd niet konden afronden. Dan weten de verzamelaars dat ze kunnen instappen.

nout: Ik ben erg benieuwd. Voor veel ‘oude’ properties waar na zoveel jaar de creators terugkeren laat het te vaak een bittere nasmaak. You can’t go home again. Maar dit is Gaiman. Dit is Buckingham en de titel waarvoor die eerste zolang heeft gevochten. Believe!

 

circuit breaker

CIRCUIT BREAKER #1

(Image Comics, Kevin McCarthy en Kyle Baker)

baard: Een kleine vier jaar geleden schreven we voor het eerst over deze comic en maker Kyle Baker. Daarna hoorde we hier helemaal niets over en nu staat ze opeens in de Previews! Baker is een van de interessantste comicbookmakers van zijn generatie en als hij iets zegt dan luister ik altijd. Los daarvan. Dat is toch een heerlijke cover?

nout: …en je zou nog vergeten vertellen waarom Baker door iedereen meermaals moet gelezen worden: Cowboy Wally Show, Why I hate Saturn, You Are Here, I Die at Midnight, Birth of a Nation, Nat Turner… Allemaal voortreffelijk leesvoer en stuk voor stuk hier gratis te lezen. Je hebt geen excuus meer, doe het nu!

baard: Dus we wijzen niet alleen de weg naar de sappigste nieuwe comics van dit moment, maar we linken ook nog eens naar legale gratis shit? Zo rolt nonkel Nout!

 

 

discipline

THE DISCIPLINE #1

(Image Comics, Peter Milligan en Leandro Fernandez)

baard: Tja, Peter Milligan en Leandro Fernandez in een verhaal dat alles wegheeft van een nieuwe noir.. Take my money! Puur en alleen omdat het er goed uitziet.

nout: Milligan die al eens heel diep in seksualiteit ging graven in Enigma en hier zijn zin mag doen (want de seks spat precies van dit idee en de tekeningen). Ik hoop een beetje dat hij niet te hard van stapel loopt, want dat gevaar is bij Milligan toch altijd clear and present.

 

rattler

THE RATTLER #1

(Image Comics, Jason McNamara en Greg Hinkle)

baard: Greg Hinkle is de tekenaar van Airboy, mijn favoriete comic van 2015. Hij durft het aan om zijn eerste werk The Rattler ook uit te geven bij Image. Ik heb geen enkel beeld bij deze Kickstartercomic maar wil de man graag steunen in zijn carrière. Dus voila, we pakken hem mee.

nout agrees. That is all.

 

aa

A&A #1

(Valiant, Rafer Roberts en David LaFuente) 

baard: Archer and Armstrong ken ik vooral van hun allereerste incarnatie in de jaren 90. We zijn inmiddels bijna 25 jaar verder en ze zijn weer toe aan een relaunch. Die eerste comics kon ik erg waarderen en het wordt tijd dat ik eens instap bij deze serie. Ook al is de kans meer dan aanwezig dat het zal teleurstellen.

nout: Het is Archer en Armstrong, ongeveer het enige Valiant-idee dat ook in die jaren 90 al goed was. En nu wordt het gedaan zoals het hoort. Dat “alweer een relaunch!”-verhaal bovendien: het verhaal van Van Lente was verteld (en blijft een goeie aanrader!) dus geven ze (na een welverdiende rustpauze van ongeveer een jaartje) de reeks aan iemand anders. Dat is een echte relaunch. Zo ging dat vroeger. Tekeningen zijn van David LaFuente en in de eerste arc geraken ze al verdwaald in de onmetelijk grote knapzak van Armstrong. This cannot fail.

 

 

243736_s0

DELILAH DIRK AND THE KING’S SHILLING

(First Second, Tony Cliff)

baard: Delilah Dirk and the Turkish Lieutenant leek niet meer dan de zoveelste webcomic te zijn die dood zou bloeden op het papier. Niets was minder waar. Het boekje was dusdanig entertainend dat ik het nog altijd in huis heb. Het bracht hetzelfde kriebelende gevoel in de onderbuik teweeg als Rocket Girl en dat is een compliment. Dat er nu een tweede verhaal wordt uitgebracht is reden voor een feestje.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.