Posted 07/01/2016 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Maart 2016


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van januari 2016 voor aankopen in maart 2016 vind je hier: Previews januari 2016.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

patience

PATIENCE

De meeste van jullie komen hier vooral om te lezen over Marvel, DC en Image Comics. Dat snap ik, maar soms zie je dan wel de nodige pareltjes over het hoofd. Zo brengt Dan Clowes in 2016 zijn nieuwe graphic novel Patience uit. Een psychedelisch sciencefictionverhaal waarin Clowes, volgens de uitgever dan, zijn beste pagina’s tot nu toe tekent. Wanneer je dan ook nog beseft dat Clowes de man is achter Ghost World dan heb je voldoende reden om het toch minstens eens in te kijken.

 

invincible ironman

INVINCIBLE IRON MAN VOL.1: REBOOT

Brian Michael Bendis en David Marquez nemen Tony Stark aka Iron Man onder handen in deze nieuwe relaunch. Wordt het een topserie of een flopserie? De eerste review op Brainfreeze was lovend over de eerste issue. Dus laat ik eens gek doen en de eerste trade meepikken.

 

243347_s0

INFINITY WATCH VOL. 1

Jim Starlin en de kosmische comics bij Marvel. Wie kent de connectie niet? In de jaren negentig speelde The Infinity Gauntlet (de handschoen van Thanos met daarin de Infinity Gems) een belangrijke rol in enkele grote Marvel-events. Tussen al dit geweld door hadden Adam Warlock en zijn kompanen Gamora, Drax the Destroyer en Pip the Troll een eigen serie dewelke hier voor een groot deel wordt verzameld. Zie het als een vroege versie van de huidige Guardians of the Galaxy geschreven door Jim Starlin.

 

Black_Lightning_Cv1

BLACK LIGHTNING

Het voorbije jaar schreef ik hier al eens over. Schijnbaar heeft deze serie nogal lang in limbo gehangen omdat DC en maker Tony Isabella ruzie hadden over een rechtenkwestie. Dat is nu uit de lucht waardoor deze comic eindelijk weer in druk is. Het heeft een hoog curiosagehalte omdat Black Lightning een van de eerste zwarte superhelden ooit is.

 

Flash_Morrisonmillar

THE FLASH BY GRANT MORRISON AND MARK MILLAR

Mark Millar en Grant Morrison waren ooit een schrijversetje met Millar in de rol van jongste leerling. In de jaren negentig maakte dit duo samen met een aantal tekenaars een serie The Flash-comics voor DC. Deze eerste bundel gaat al uit van een interessant startpunt. The Flash zit in een rolstoel na een aanvaring met een mysterieuze villain genaamd The Suit. Hoe kan hij nu Central City beschermen tegen het kwaad?

 

kingdome come 20th years

KINGDOM COME 20TH ANNIVERSARY DELUXE EDITION

In 2016 is het alweer 20 jaar geleden dat Mark Waid en Alex Ross deze Elseworlds-comic publiceerden bij DC Comics. Een verhaal dat speelt op een alternatieve wereld in de nabije toekomst waar de helden inmiddels net zo sadistisch zijn geworden als de villains. Deze helden waren de opvolgers van de Justice League, waarvan de oude garde natuurlijk moet terugkeren om deze nieuwe ‘helden’ te laten zien wat het heldhaftig zijn nu eigenlijk inhoudt.

 

PaperGirlsVol1TP_Cvr
PAPER GIRLS  VOL.1

Brian K. Vaughan heeft het geluk aan zijn kont hangen. Niet alleen publiceert hij Saga en We Stand on Guard bij Image. Daar voegt hij, samen met Cliff Chiang, deze serie aan toe. Critici omschrijven het als een verborgen verhaal uit de jaren tachtig en daarmee is niets teveel gezegd. De eerste issue was heel sfeervol, ik wil weten hoe dit afloopt. Zie ook deze review.

 

jack kirby thor artist
JACK KIRBY’S THE MIGHTY THOR ARTIST’S EDITION

Jack Kirby geldt als een van de stamvaders van het Marvel-universum en is een van de invloedrijkste comicbooktekenaars ooit. Wanneer IDW een Artist’s Edition uitbrengt van zijn eerste Thor-verhalen dan kijk ik met liefde mee. Waarom? Een Artist’s Edition belooft reproducties van het originele tekenwerk op het oorspronkelijke formaat. Zoals de plaat dus ooit op de tekentafel van The King lag. Bovendien was in de Kamandi-editie al te zien dat Kirby’s werk op deze manier meer dan de moeite waard is.

 

rebels vol 1
REBELS VOL. 1

Brian Wood is stilletjes buiten beeld verdwenen bij Marvel en DC. Dark Horse is nu zijn nieuwe huis voor veel comics. Samen met Andrea Mutti maakte hij nu de serie Rebels dewelke speelt tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. We volgen een koppeltje dat zich staande moet houden terwijl men om hen heen de wapens opneemt tegen de Britten. Wood heeft een paar goede spannende epossen op zijn naam staan. Op basis van deze reputatie verdient hij natuurlijk een kans.

 

out there vol 1

OUT THERE -THE EVIL WITHIN

In een rustig Amerikaans stadje gaat het leven zijn gangetje. Maar niets is wat het lijkt! Zach, Casey, Jessica en Mark zijn een aantal pubers die op hun eigen manier ontdekken dat een legertje demonen hun stad gebruikt als landingsbasis voor een invasie. Met toestemming van veel volwassenen! Deze hardcover herdrukt de eerste zes nummers van de originele comic zoals deze bij Wildstorm verschenen. Wie Crimson heeft gelezen weet hoe dit eruit ziet. Out There was een van de vermakelijkste comics aan het begin van het nieuwe decennium en verdient een nieuw publiek…

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.