Random Article


Review: Dark Knight III – The Master Race #2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: ,
 
Inkter:
 
Inkleuring: ,
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $5.99 (regular), $12.99 (collector's edition)
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Fantastische sfeer. Verhaal komt goed op gang. Prachtig vormgegeven.

Op zijn slechtst


Alweer had de minicomic ook in het lopende verhaal gepast.


Het langverwachte derde deel van Frank Millers Batman: The Dark Knight-saga gaat verder. Lees hier de review van DKIII: The Master Race #2…

Posted 23/12/2015 by

 
Full Article
 
 

You’re not alone, boss

Na maanden vol marketinggeweld kwam in november de eerste issue van Dark Knight III: The Master Race eindelijk uit bij DC Comics. Voor deze derde Dark Knight-cyclus zijn Frank Miller en Klaus Janson, het duo achter het legendarische Batman: The Dark Knight Returns (1986), herenigd. Het leeuwendeel van het werk wordt echter gedaan door Brian Azzarello (100 Bullets, Wonder Woman) en Andy Kubert (Detective Comics, Captain America).

DKIII ging van start met een knallend eerste deel en lijkt geen vaart te minderen met issue #2. Carrie Kelley, Batman’s voormalige Robin/Catgirl, werd gevangengenomen door de politie van Gotham City. Oude bekende commissaris Yindel ondervraagt haar over het lot van Bruce Wayne. Carrie liegt, maar desalniettemin krijgen we hier wel een pakkende mogelijke sterfscène voor de Dark Knight te zien. Ondertussen is Ray Palmer, alias The Atom, bezig met de restauratie van de gekrompen Kryptoniaanse stad Kandor naar haar ware grootte. Dat blijkt, uiteraard, niet zo’n goed plan…

Dark-Knight-III-The-Master-Race-2015-002-008-600x297

Dat de subtitel The Master Race slaat op een nakende invasie van Kryptonianen – elk met de krachten van Superman maar zonder zijn terughoudendheid – wisten we al even. Hoewel de plot enkele jaren terug al eens werd gebruikt voor de New Krypton/War of the Supermen-verhaallijn in de Superman-titels van DC, wordt er hier een donkerdere twist aan gegeven. Azzarello en vooral Kubert kanaliseren opnieuw de geest van Frank Miller en stoppen voldoende hommages naar diens The Dark Knight Returns, DK2 en zelfs Sin City in de pagina’s. DKIII ziet er, mede dankzij het superieure tekenwerk van Kubert en de inkleuring van Brad Anderson, opnieuw een pak gelikter uit dan zijn voorgangers.

Ook in de minicomic rond Wonder Woman en haar dochter Lara, de nieuwe Supergirl, getekend door Eduardo “100 Bullets” Risso, wordt er voldoende hommage gebracht aan Miller. Net zoals in het vorige deel, blijkt de minicomic zeer belangrijk voor de toekomst en kon ie opnieuw gerust in het hoofdverhaal geplaatst worden. Ook net zoals in het vorige deel, zijn het vooral de vrouwelijke personages die op de voorgrond treden, al mag het optreden van The Atom, de nieuwe hoofdvillain en natuurlijk Batman zelf er wel zijn.

DKIII: The Master Race belooft met dit uitstekende tweede hoofdstuk opnieuw een knaller van formaat te worden. Het enige nadeel is dat het weer zo rap voorbij vliegt en we terug een maandje moeten wachten op het vervolg…

Dark Knight III – The Master Race #2 bij Archonia.com

dkIII2previewdkIII2preview2

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.