Posted 18/12/2015 by Killian in Comics
 
 

George Pérez graaft Star Wars stukken uit zijn archief op


Met een carrière van ruim 40 jaar achter zich zou je Brainfreeze-lieveling George Pérez (New Teen Titans, The Avengers, Crisis on Infinite Earths) een coimcbooklegende mogen noemen. De tekenaar is al sinds de vroege jaren zeventig actief en heeft zo’n beetje iedere grote figuur wel in zijn handen gehad. Elk figuur?  Laat nu net de enige die hem zijn ontschoten dat befaamde drietal uit dat verafgelegen sterrenstelsel zijn. Nooit tekende Pérez de officiële Star Wars-comics, maar dat wilde niet zeggen dat hij nooit wat met de personages heeft gedaan.

Pérez werd in 2010 gevraagd om een bijlage te leveren aan een door George Lucas samengesteld artbook waarin diverse comicbooktekenaars hun versie van de beroemde Star Wars-figuren lieten zien. Pérez tekende de onderstaande pagina:

perez star wars pagina

Maar Pérez tekende een tijd terug een Darth Vader-schets welke hem naar eigen zeggen ruim 3 sharpies (=stiften) kostte.

perez darth vader

En natuurlijk mag een verplichte tekening van de inmiddels verfoeide Slave Leia niet ontbreken.

George perez jabba and leia

Vind je dit mooie stukken? Vertel het de meester zelf op zijn Facebookpagina.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.