Posted 18/12/2015 by Killian in Comics
 
 

Brainfreeze Hot Singles Club: Aanraders voor Februari 2016


Maandelijks maken twee schrijvers voor Brainfreeze een selectie van de boeiendste single issue comics van deze maand. Het orderformulier (pdf) van december 2015 voor aankopen in februari 2016 vind je hier: Previews december 2015. Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

dark knight crusadeTHE DARK KNIGHT RETURNS: THE LAST CRUSADE #1

(DC Comics, Frank Miller, Brian Azzarello, John Romita Jr., Bill Sienkiewicz)

baard: Het is te begrijpen dat DC Comics het momentum van de derde Dark Knight niet voorbij wil laten gaan. Maar om dat nu op te vullen met een prequel voor de allereerste The Dark Knight Returns? Ergens is dat natuurlijk heel erg overbodig omdat het verhaal voor zichzelf spreekt. Maar is er ook maar één completist die dit niet in huis zal halen?

nout: hierzo. Ik kan geen greintje interesse voor een dergelijk project opbrengen. Before Watchmen all over again. John Romita Jr., akkoord, maar het ziet er allemaal zo nutteloos uit.

baard: Ik wil het niet missen. Maar ik ben dan ook de lul die de Dark Knight Collector’s Editions in huis haalt.

 

supermen adams

SUPERMAN: THE COMING OF THE SUPERMEN #1

(DC Comics, Neal Adams)

baard: Neal Adams heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de comicbookindustrie. En de man kan nog altijd tekenen. Helaas is er het een en ander in zijn hoofd misgegaan waardoor hij zichzelf nu ook ziet als een getalenteerd schrijver. Wanneer hij zich stort op de man van staal dan weet je in ieder geval zeker dat het er goed uitziet, maar ook dat het waarschijnlijk zo fout is dat het vermakelijk wordt. Zoals het eerdere Batman Odyssey.

nout: Ik heb me door Blood, dat in DHP uitkwam, moeten worstelen, zowel wat het tekenwerk als het script betrof. Die marteling hoef ik geen tweede keer.

 

8House06Mirror_pt1_Cvr

MIRROR #1

(Image Comics, Emma Rios, Hwei Lim)

nout: nog maar een nieuwe ongoing van Image Comics. Een samenwerking van Emma Rios (Pretty Deadly, Osborn, Island,…), dit keer als schrijfster en Hwei Lim, een Maleisische tekenaar. Deze titel zou onder het 8House banner van Brandon Graham van start gaan, maar kiest blijkbaar voor de solo route. Met onder andere een terroristische pratende hond en een labomuis in de hoofdrol, kan dat niet mislopen (no sarcasm!). Ik wens het alvast veel succes.

 

powerman iron fist 1 prev dec

POWER MAN & IRON FIST #1

(Marvel, David Walker, Sandford Greene)

Luke Cage, aka Power Man maakte zijn live-action debuut in de Jessica Jonesserie op Netflix en Iron Fist zal niet zolang meer op zich laten wachten. Daar moet natuurlijk op worden ingehaakt met een nieuwe comic rond het duo. De cover oogt wel aardig. Twee Afro-Amerikaanse makers moeten de authenticiteit garanderen. Zie ook dit artikel.

 

spdierman 1

SPIDER-MAN #1

(Marvel, Brian Michael Bendis, Sara Pichelli)

Baard: 15 jaar lang werden we getrakteerd op Marvel’s Ultimate-universum. Het gros van de comics werd steeds slechter. Ultimate Spider-Man was de enige uitzondering. Tel daarbij op dat Miles Morales de lieveling is van Marvel’s paradepaardje Brian Michael Bendis en een mens begrijpt waarom deze gast nu opduikt in het normale Marvel-universum. Deze eerste issue is history in the making.

nout: Bij momenten was Ultimate Spider-Man het enige dat ik van Bendis kon tolereren. Na het epische verhaal van Peter Parker begon hij opnieuw met Miles Morales, die een beetje onverwacht maar toch volkomen verdiend een lang leven beschoren lijkt. Of dat nu geholpen wordt door hem aan het reguliere MU toe te voegen, valt te bezien, maar er zit zeker leven in.

 

 

fight club 10 2 prev

FIGHT CLUB 2 #10

(Dark Horse, Chuck Palahniuk, Cameron Stewart)

Baard: Je hoort er niet veel meer van. Maar ondertussen hebben Chuck Palahniuk en aanhang wel mooi de eerste Fight Club 2-comic afgerond. Het zal mij benieuwen of er een vervolg komt? Maar het is een mooie prestatie waar best even naar verwezen mag worden. Ik wacht op de trade.

Nout: Er komen zelfs twee vervolgen, in elk geval als het van Chuck afhangt. Ik denk dat Dark Horse het ook wel ziet zitten.

 

second sight

SECOND SIGHT #1

(Aftershock Comics, David Hine, Alberto Ponticelli)

Beide makers hebben een redelijke reputatie binnen comicbookland. Elke nieuwe uitgeverij verdient een kans en daarom zal ik ook deze eerste issue meenemen. Het verhaal draait om Ray Pilgrim, een man die zijn eigen verleden onder ogen moet zien wanneer zijn dochter onderzoek doet naar een ring van hooggeplaatste pedofielen. Pilgrim kan letterlijk door de ogen van dit soort mensen kijken en kwam ooit in de problemen toen hij een moordenaar opspoorde en het publiek dacht dat hij ook het nodige bloed aan zijn handen had.

 

ganges 5

GANGES #5

(Fantagraphics, Kevin Huizenga)

baard: Ganges zijn de getekende beslommeringen van Kevin Huizenga’s alter ego Glenn Ganges. Het zijn alledaagse gebeurtenissen die op het eerste gezicht heel saai zijn maar door Huizenga worden opgeleukt door Ganges’ innerlijke leven in de getekende realiteit te verwerken.

 

IDW’s Valentijn shout-out

nout: Eervolle vermelding voor IDW, die ongeveer alle titels in hun aanbod deze maand van Valentijn variant covers hebben voorzien. Sommige zijn grappiger dan andere, maar waar anders vind je Valentijnswensen van Judge Dredd, My Little Pony en Ghostbusters?

 pony en ghostbusters

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.