Posted 14/12/2015 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Februari 2016


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van december 2015 voor aankopen in februari 2016 vind je hier: Previews december 2015.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

CAPFALCPCCTPB_COV

CAPTAIN AMERICA AND FALCON BY CHRISTOPHER PRIEST COMPLETE COLLECTION
Aan het begin van deze eeuw verscheen de serie Captain America and the Falcon. Het waren de jaren voordat Ed Brubaker Marvel’s Sentinel of Liberty zou revitaliseren. Cap werd gekoppeld aan zijn vriend de Falcon in een poging om zijn imago wat op te frissen. Hoewel de comic zeker niet slecht was werd de reeks niet massaal gekocht. Jammer, want het is vermakelijk leesvoer. Zeg nu zelf? Een gastoptreden van M.O.D.O.K en Captain America als shotgun dragende psychopaat?

 

MOKFOMNIV1HC_STARLIN

SHANG-CHI MASTER OF KUNG FU OMNIBUS
Deze uitgave kwam voor veel fans uit de lucht vallen. Lang kon deze serie niet herdrukt worden vanwege een rechtenkwestie. Schijnbaar had Marvel een licentie op Fu Manchu, een figuur uit de pulpromannetjes aan het begin van de 20ste eeuw, en wilde ze deze niet verlengen. Vonden veel lezers jammer aangezien de eerste Master of Kung-Fu-comics – waarin Fu Manchu de vader was van Shang-Chi – de beste waren. Dit hele gedoe is dus opgelost. Wie houd van oosterse vechtsporten en het werk van tekenaars als Keith Pollard en Jim Starlin weet wat hem/haar te doen staat.

 

squadron supreme omnibus prev

SQUADRON SUPREME CLASSIC OMNIBUS
In 2016 is het alweer 20 jaar geleden dat Mark Gruenwald overleed. Liefhebbers van het ‘oude’ Marvel (waaronder veel comicbookmakers) herdenken dit feit nog altijd omdat Gruenwald een van de cultuurbewakers was. Zijn bekendste werk is de twaalfdelige miniserie van Squadron Supreme waarmee hij dertig jaar geleden stiekem al pionierswerk verrichtte op het gebied van de ‘mature’ superheldencomic. Aangezien het Squadron zijn gezicht weer liet zien tijdens Secret Wars heeft men bij Marvel nu twee redenen om deze miniserie weer te herdrukken. Deze omnibus bevat ook de gastoptredens van deze helden in series als Quasar, The Defenders en The Avengers. Meer weten over Marvel’s Justice League? Lees deze special.

 

gotham central

GOTHAM CENTRAL OMNIBUS
Greg Rucka en Ed Brubaker bedachten een reeks die de agenten van Gotham City in het zonnetje zou zetten. Wat doen mensen als Harvey Bullock, Renee Montoya en Maggie Sawyer als ze niet achter de kont van Batman moeten aanrennen om de criminelen in te rekenen die hij uitschakelt? Deze comic is een crimi op de minst gewilde politiepost van het DC-universum: Gotham Central. Je zou het gerust de grootste inspiratiebron voor de tv-serie Gotham mogen noemen.

 

worlds_funnest

WORLD’S FUNNEST
Het DC-universum wordt om de haverklap geteisterd door Batmite. Deze kleine Batman-wannabe is afkomstig uit de vijfde dimensie en een groot fan van de Dark Knight. Wanneer hij opduikt in de wereld van Batman dan gaat er van alles mis. DC geeft nu een collectie uit met een aantal van zijn beste optredens met tekenwerk van mensen als Frank Miller en David Mazzucchelli. Zeer leuk voor de liefhebber.

 

bloody mary

BLOODY MARY
Weer een oorlogscomic van de hand van Garth Ennis. Het verhaal speelt zich af tijdens de Kosovo oorlog in 1999. In het conflictgebied loopt een zekere Mary Malone rond. Deze vrouw is een van de meest gevreesde moordenaars die er zijn en in een gebied waar de dood rondwaart neemt ze het op tegen een doorgedraaide cultleider die niet lijkt te kunnen sterven. Het tekenwerk is van Carlos Ezquerra en deze man is vooral bekend van het werk dat hij maakte voor Judge Dredd. Luister ook naar deze podcast wanneer je meer wil weten over Ezquerra.

 

blood adams

NEAL ADAMS’ BLOOD
De voorbije jaren heeft Neal Adams in alle rust gewerkt aan het maken van deze graphic novel. Lezers van Dark Horse Presents hebben de strip in dat blad kunnen lezen. Het verhaal draait om een man wiens gaven letterlijk door zijn bloed koersen. Hij moet zijn vriend redden uit de handen van een syndicaat dat eeuwenoude banden heeft met de tempeliers. De cover zou, volgens de tekst in de catalogus, geanimeerd zijn. Neal Adams is toch een oude meester. Zelfs als dit mislukt dan zal het alsnog interessant zijn.

 

star wars artist edition

AL WILLIAMSON STAR WARS THE EMPIRE STRIKES BACK ARTIST’S EDITION
Ook IDW probeert te profiteren van de hype rondom de Star Wars-films. En dat doen ze met een van hun befaamde Artist’s Editions. Begin jaren tachtig was er even sprake van een Star Wars-krantenstrip dewelke werd gemaakt door Archie Goodwin en Al Williamson. Williamson was een van de beste realistische tekenaars binnen de Amerikaanse stripindustrie en wanneer je als liefhebber de kans hebt om zijn originele werk te bekijken dan moet je dat doen. Bovendien was Goodwin verantwoordelijk voor een van de beste filmverstrippingen ooit. Dit pakket is verplichte kost.

 

scribbler

THE SCRIBBLER
Deze vergeten comic stond aan de basis van een van de vermakelijkste comicbookfilms van 2014. De enige reden voor mij om nu deze graphic novel mee te nemen. Om eerlijk te zijn verwacht ik niets van deze titel en denk ik dat de film beter is. Maar ik voel me moreel verplicht om de tekenaar van dit alles, Daniel Schaffer, wat centen toe te schuiven.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.