Posted 10/12/2015 by Killian in Tv/Film
 
 

Countdown to Star Wars The Force Awakens: De 10 grappigste Star Wars Spoofs

nog6

Deze lijst toont het al. Star Wars mag dan nog zo geliefd zijn, vaak slaat het kant nog wal. De ene na de andere plot hole volgt zich op, sommige personages zijn ronduit lachwekkend en er natuurlijk is de volledige prequeltrilogie… De franchise leent zich dus uitstekend voor persiflages. Brainfreeze ging op zoek naar de tien beste en grappigste spoofs van Star Wars. Daarbij gingen we zowel op zoek naar fanfilms als professionele films.

 

10. THE EMPEROR’S NEW CLONESBeste Star Wars spoofs - 10 - The Emperor's New Clones

I grilled them all… Not just the eggs, but the sausages… And the bacon…

De ene grap is meer geslaagd dan de andere maar deze film in acht delen zal je op zijn minst doen glimlachen. Het werd gemaakt door Backyard Productions, een Brits amateurfilmproductiebedrijf dat onder meer ook persiflages van Jurassic Park en Indiana Jones maakte. De productie kostte slechts 3500 pond. De Jedi leren dat de keizer de Republiek wil aanvallen met een Kloonleger. Ondertussen volgen we Anakin en zijn gezin met kinderen Leia, een verwende tiener, en Luke, een jonge knaap, die constant in elkaars haar zitten.

 

9. RECRUITMENT

Are you tired of your current job? Looking for something new and exciting? Then maybe you should enlist in The Galactic Empire.

Het filmpje is precies wat de titel doet vermoeden, een rekruteringsfilm voor The Empire. Word een Stormtrooper en maak deel uit van een expertteam dat nooit mist en de beste uitrusting heeft! Of word je liever piloot om rond te vliegen met de TIE-Fighters? Het kan allemaal volgens deze film vol met kwinkslagen.

 

8. THE INJURED STORMTROOPERBeste Star Wars spoofs - 8 - The Injured Stormtrooper

Are you sure you’re not dead?

Stormtroopers komen en gaan in het Star Wars-universum. Ze lijken nooit raak te schieten, maar worden wel bij bosjes neergemaaid. Elke blaster die in hun richting komt, lijkt wel de borst of het hoofd te raken. Maar wat als een blaster nu eens niet doodt, maar enkel verwondt? Deze film geeft het antwoord.

 

7. TROOPSBeste Star Wars spoofs - 7 - Troops

I like the small town feeling you get around here. We know everybody… EVERYBODY…

Een fanfilm uit 1997, maar nog steeds een pareltje. De makers nemen twee elementen op de korrel: Star Wars en de reality/politieserie Cops. Een squadron troopers op Tatooine krijgt een aantal opdrachten die de gebeurtenissen uit de film vanuit een ander daglicht laten zien…

 

6. PINK FIVEBeste Star Wars spoofs - 6 - pink five

I’m sick of you people and your freaky religion and this stupid dirty planet, when all I really wanted is a pedicure and a latté!

Wat gebeurt er als je een arrogante, eigenwijze upper class jongedame in het Star Wars-universum dropt? Dat antwoord krijg je in Pink Five. Hierin volgen we de avonturen van een jonge vrouw die doorheen de Star Wars-avonturen heen wandelt. Telkens op de achtergrond, zonder de eigenlijke filmgebeurtenissen te veranderen. Het levert een hoop grappige, conflicterende momenten op. Helaas zijn bijna alle afleveringen van deze reeks offline gehaald. De enige die nog op YouTube blijven hangen is, is in betrekkelijk slechte kwaliteit en kan enkel op de site zelf bekeken worden.

 

5. GEORGE LUCAS IN LOVEBeste Star Wars spoofs - 5 - georde lucas in love

My script is now complete. Soon I will rule the industry, and you’ll still be writing line one of whatever it’s called.

Ietwat anders dan de meeste films in deze ranking. Waar anderen voor full out comedy gaan met personages uit de Star Wars-wereld, is George Lucas in Love een feel good romantische film die om de bedenker van Star Wars zelf draait. De jonge Lucas lukt het maar niet om als afstudeerproject een degelijk script in elkaar te flansen. Gelukkig ontmoet hij een meisje met bijzonder haar die hem aanraadt te schrijven over wat hij kent. En laat zijn omgeving nu net uit kleurrijke figuren bestaan die verbazend goed op de latere Star Wars-personages lijken…

 

4. CHAD VADER: DAY SHIFT MANAGERBeste Star Wars spoofs - 4 - Chad Vader Day Shift Manager

Yeah, I bet you want to check out her laser system, eh Chad!

Chad Vader is de jongere broer van Darth Vader. In tegenstelling tot zijn meer gefortuneerde familielid, is hij geen hoge piet bij het rijk, maar een ploegbaas in een supermarkt. Hij gedraagt er zich op compleet dezelfde manier als Darth Vader doet en dat staat garant voor behoorlijk wat hilarische situaties en vooral prachtige quotes. Er zijn vier seizoenen van deze reeks gemaakt.

 

3. FAMILY GUY: BLUE HARVESTBeste Star Wars spoofs - 3 - Blue Harvest

It is a time of civil war and renegade paragraphs flying through space.

Het wordt door sommigen gezien als het hoogtepunt van Seth MacFarlane’s Family Guy. De serie heeft doorheen de vele seizoenen inderdaad haar ups en downs. De drie Star Wars-afleveringen zijn echter ronduit hilarisch en perfect gevonden. We volgen min of meer het verhaal van de oude trilogie. Chris speelt Luke Skywalker. Peter Griffin is Han Solo, terwijl Brian Chewbacca voor zijn rekening neemt. Stewie is dan weer Darth Vader en Herbert Obi-Wan Kenobi. Door het succes van de eerste aflevering, Blue Harvest, kwamen er twee sequels: Something, Something, Something, Dark Side en It’s a Trap!, respectievelijk persiflages van Episode V en VI en beiden even grappig…

 

2. ROBOT CHICKEN: STAR WARSBeste Star Wars spoofs - 2 - Robot Chicken Star Wars

‘Yo momma’s so fat, Jabba The Hut said DAAAAMN…’

Van Jar Jar die Darth Vader bezoekt tot een dag in het leven van Ponda Baba, het wezen dat zijn arm verliest in Mos Eisley en een momma-battle tussen Luke en Palpatine. Robot Chicken neemt in haar gekende stijl de volledige franchise op de korrel en is bij tijden hilarisch. De stopmotionreeks maakte drie verschillende Star Wars specials: Star Wars, Star Wars Episode II en Star Wars Episode III.

 

1. SPACEBALLSBeste Star Wars spoofs -1 - Spaceballs

Lightspeed is to slow, we’ll have to go to ludicrous speed!

Helemaal bovenaan hoort deze hilarische film uit de stal van Mel Brooks. Brooks is de man die ook Blazing Saddles, The Producers en Robin Hood: Men in Tights schreef en is een legende op het gebied van komedie. Spaceballs (1987) steekt vooral de draak met Star Wars, maar ook andere sci-fi als Star Trek en Alien passeren de revue. Deze film is noodzakelijk kijkvoer voor elke sci-fi en komediefan.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.