Random Article


Review: Secret Wars #8

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Mooie voortzetting van de climax. Leuke karaktermomenten. Spetterende cliffhanger.

Op zijn slechtst


Wisselvallig tekenwerk. Weinig spanning. Gaat enorm snel vooruit. Comic komt enkele maanden te laat.


De strijd om Battleworld gaat Battle of the Five Armies-gewijs verder in het voorlaatste deel van Marvel’s Secret Wars…

Posted 09/12/2015 by

 
Full Article
 
 

Hello Susan

secretwarsthanosZowel het Marvel-universum als het Ultimate Marvel-universum zijn tot hun einde gekomen in de nieuwe Secret Wars, de achtdelige eventreeks door Jonathan Hickman (Avengers, Fantastic Four) en Esad Ribic (Thor: God of Thunder) dewelke het grootste Marvel-evenement ooit belooft te worden. In Secret Wars #2 werden we voorgesteld tot de nieuwe Battleworld, een planeet onder een goddelijke Doctor Doom waar tal van verschillende versies van Marvel-personages in aparte domeinen leven. Secret Wars #3  focuste zich meer op de overlevenden van de vorige Marvel-universa, in Secret Wars #4 barstte de actie volledig los, Secret Wars #5 spendeerden we heel wat tijd met God Doom en de zijnen en Secret Wars #6 bood de set-up voor een spetterende climax.

In Secret Wars #7 barstte de eindstrijd dan volledig los en vielen de Battleworld-rebellen het kasteel van God Doom aan. Normaal gesproken was deze Secret Wars #8 het allerlaatste deel van de hoofdreeks, maar Marvel heeft besloten er toch nog maar eentje bij te doen. De comic biedt de voortzetting van de aanval, waarin Battle of the Five Armies-gewijs om de zoveel pagina’s steeds een nieuwe speler op het toneel verschijnt en de strijd doet omslaan.

secretwarsthingfranklin

Het hoogtepunt van de comic (en de cover) is de strijd tussen The Thing (dewelke fungeerde als The Shield op Battleworld) en Franklin Richards als planeteneter Galactus. Ook confronteert Thanos God Doom en hebben beide heren het over de betekenis van het god-zijn. Andere leuke momenten zijn er voor Star-Lord, Invisible Woman, de Reed Richardsen en natuurlijk Black Panther en Namor. Alles volgt elkaar in sneltempo op waardoor het hele gebeuren weer enorm rap vooruit gaat.

Je merkt dat Jonathan Hickman en vooral Esad Ribic, wiens tekeningen toch van wisselende kwaliteit zijn doorheen de comic, er haast achter zetten. Het wordt dan ook danig tijd dat deze Secret Wars afgerond wordt, maar Marvel laat ons nog wachten tot begin volgend jaar. In de context van het verhaal krijgen we heel wat leuke momenten voor de personages, maar het is enorm moeilijk om nog te geven rond enkele sterfscènes, vermits meerdere karakters momenteel in één of andere versie toch al terug levend rondvliegen in de All-New All-Different Marvel-comics. Het enige dat nog verrassend kan worden, is het lot van Reed en Sue Richards en hun kinderen. En zelfs daar kan je al wat educated guesses rond maken.

 

Secret Wars #8 is desalniettemin een mooie voortzetting van de grote climax die in het vorige deel begon en een prima superheldencomic met voldoende “hell yeah!”-momenten en een stevige cliffhanger. Het finale verdict zal echter volgen in Secret Wars #9, het allerlaatste deel, dat deze saga kan maken of breken…

Secret Wars #8 bij Archonia.com

Secret Wars (2015-) 002-046

Krijg je niet genoeg van Marvel’s Secret Wars?

Check dan ook ons Secret Wars Battleworld Report, waarin we alle miniseries en nieuwe reeksen rond het Marvel-event bespreken.

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 1

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 2

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 3

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 4

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 5

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 6

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 7

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 8

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 9

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 10

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 11

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 12

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 13

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 14

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.