Random Article


Justice League: The Darkseid War Special – Green Lantern, Lex Luthor & Shazam!

 

Posted 09/12/2015 by

De grote Darkseid War is van start gegaan in DC‘s maandelijkse Justice League-reeks en heeft DC’s grootste superheldenteam niet onberoerd gelaten. Justice League #45 – het vijfde deel van de verhaallijn – heeft ‘s werelds grootste superheldenteam niet onberoerd gelaten. Enkele Leaguers zijn omgetoverd tot ware goden van Apokolips, de helse planeet waar Darkseid vandaan komt.

Terwijl Darkseid War verder loopt in de gewone Justice League-reeks, brengt DC Comics tussen het vijfde en zesde deel ook zes one-shots uit die dieper ingaan op de getransformeerde Justice Leaguers. Eerder bespraken we al de eerste drie rond Batman, Superman en The Flash. In deze tweede mini-reviewspecial bespreken we de laatste drie.

 

darkseidwargreenlanternJUSTICE LEAGUE: THE DARKSEID WAR – GREEN LANTERN #1

  • Schrijver: Jeff King
  • Artiest: Evan Shaner
  • Prijs: $3.99

We all bleed green

 

In tegenstelling tot zijn mede-Leaguers, is Green Lantern Hal Jordan nog geen New God in het begin van dit deel. Hij wordt echter de god van het licht (in een Lightray-achtige design) naarmate de issue vordert en hij zijn mede-Lanterns uit de nood helpt op Oa, dat aangevallen wordt door hordes van Darkseid’s Para-Demons.

Tussen de actie op Oa door zien we scènes met een piepjonge Hal Jordan, dewelke zijn geloof in God in vraag stelt na de dood van zijn vader. Beide periodes worden fantastisch samengebracht op het einde van de one-shot, dewelke ons ook het volledig tegenovergestelde levert van wat er de vorige keer gebeurde toen Jordan goddelijke macht verkreeg als Parallax.

Brengt deze Green Lantern one-shot veel toe tot de grotere Darkseid War? Zeker, maar vooral als karakterstudie van Hal Jordan is het spot-on. We hebben de laatste tijd geen betere GL-comic gelezen. 4/5 Darkseids.

darkseidfunkodarkseidfunkodarkseidfunkodarkseidfunko

 

darkseidwarlexluthorJUSTICE LEAGUE: THE DARKSEID WAR – LEX LUTHOR #1

  • Schrijver: Francis Manapul
  • Artiest: Bong Dazo
  • Prijs: $3.99

Your army awaits

 

Lex Luthor is de nieuwe god van Apokolips en de opvolger van Darkseid. In deze one-shot dient hij echter nog wat soul-searching te doen vooraleer zijn transformatie compleet is en hij een leger Para-Demons kan aanvoeren. We zien enkele fragmenten uit het verleden van Superman’s arrogante aartsvijand waarin hij o.a. Perry White onder druk zet en een reddingsactie van Superman weigert. Zeer belangrijk voor het grotere verhaal lijkt de comic niet te zijn en de tekenstijl van Bong Dazo is niet voor iedereen weggelegd. Enkel voor de fans van Luthor dus. 3/5 Darkseids.

darkseidfunkodarkseidfunkodarkseidfunko

 

darkseidwarshazamJUSTICE LEAGUE: THE DARKSEID WAR – SHAZAM #1

  • Schrijver: Steve Orlando
  • Artiest: Scott Kolins
  • Prijs: $3.99

Old gods, new tricks

Na de dood van Darkseid gebeurde er iets met Billy Batson. De goden die hem zijn krachten als Shazam schonken werden vervangen. Billy is nog steeds Shazam, maar er huizen nu zes nieuwe goden in zijn lichaam. In deze one-shot gaan we op reis doorheen Billy’s onderbewuste als Shazam, god der goden.

Terwijl de one-shot niet veel origineels biedt, is het toch een leuke karakterstudie van Shazam die nog weleens belangrijke gevolgen zou kunnen hebben voor de grotere Darkseid War. Niet de beste one-shot van de zes, maar zeker wel één van de interessantere om het grotere verhaal te blijven volgen. 3/5 Darkseids.

 

darkseidfunkodarkseidfunkodarkseidfunko

 

Justice League #45 bij Archonia.com

Volgende keer zijn we er weer met de Darkseid War one-shots rond Lex Luthor, Green Lantern en Shazam!

 

Lees hier de reviews van de hoofddelen in “Darkseid War“:

JUSTICE LEAGUE #41 – PART 1

JUSTICE LEAGUE #42 – PART 2

JUSTICE LEAGUE #43 – PART 3

JUSTICE LEAGUE #44 – PART 4

JUSTICE LEAGUE #45 – PART 5

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.