Random Article


Review: Dark Knight III – The Master Race #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: ,
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $5.99 (regular), $12.99 (collector's edition)
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Het past naadloos in een rijtje met zijn voorgangers en zal er voor veel mensen beter uitzien.

Op zijn slechtst


De minicomic had ook in het lopende verhaal gepast.


Het langverwachte derde deel van Frank Millers Batman: The Dark Knight Saga gaat deze week van start. Lees hier de review van het eerste deel van Dark Knight III: The Master Race…

Posted 25/11/2015 by

 
Full Article
 
 

A good death? There’s no such thing

Na maanden vol marketinggeweld is de eerste issue van Dark Knight III: The Master Race eindelijk daar.  Voor deze derde Dark Knight-cyclus zijn Frank Miller en Klaus Janson, het duo achter The Dark Knight Returns (1986), herenigd. Het leeuwendeel van het werk wordt echter gedaan door Brian Azzarello (100 Bullets, Wonder Woman) en Andy Kubert (Detective Comics, Captain America).

De eerste vraag die als lezer bij je opkomt is of deze comic anders zal zijn dan zijn illustere voorgangers. Nu is het immers niet enkel Frank Miller die je aan het werk ziet.  Zowel Azzarello als Andy Kubert hebben goed gekeken naar de technieken van Miller en deze op hun eigen manier naar het papier vertaald. Trouwe fans van de Dark Knight-reeks moeten zich dus absoluut geen zorgen maken.

dk3prev

Dit openingsnummer is eerst en vooral een opzet voor wat komen zal. Zowel oude als nieuwe lezers krijgen een (her)introductie tot Miller’s interpretatie van Batman. Tal van bekende stijlelementen zijn aanwezig. Zo geven de tv-schermen weer hun commentaar op de maatschappelijke thema’s van dat moment en trakteren de helden en heldinnen ons ruimschoots op hun innerlijke monologen. En Batman? Deze is weer voor langere tijd verdwenen, maar staat uiteraard opnieuw op het punt om terug te keren. Alleen bevat dat element dit keer een kleine twist…

Deze eerste issue bevat ook nog een “minicomic”waarin The Atom oog in oog komt te staan met de dochter van Superman en Wonder Woman. Het is raar dat DC Comics gekozen heeft voor deze aanpak. Deze zijsprong had immers makkelijk in het lopende verhaal gepast. Oudere lezers zullen wel een kick krijgen van het tekenwerk omdat Millers capriolen aardig aan banden zijn gelegd door het inktwerk van Klaus Janson. Het doet wat denken aan hun eerste samenwerking op Daredevil.

Een cynicus zou beweren dat Azzarello vooral veel lippendienst bewijst aan het oudere werk van Miller, maar tussen de regels door komt een belangrijk nieuw thema naar voren en dat is de vrouw. Het is te vroeg om uitspraken te doen over de meerwaarde van deze derde Batman-reeks in het oeuvre van Frank Miller. Maar je mag stellen dat dit een prima opener is van Dark Knight III: The Master Race!

Dark Knight III – The Master Race #1 bij Archonia.com

dk3prev1dk3prev2

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.