Posted 24/11/2015 by Killian in Comics
 
 

Brainfreeze Hot Singles Club: Aanraders voor Januari 2016


Maandelijks maken twee schrijvers voor Brainfreeze een selectie van de boeiendste single issue comics van deze maand. Het orderformulier (pdf) van december 2015 voor aankopen in januari 2016 vind je hier: Previews december 2015. Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

leaving megalopolis 1

LEAVING MEGALOPOLIS: SURVIVING MEGALOPOLIS #1

(Dark Horse, Gail Simone & Jim Calafiore)

nout: Een tijd terug was dit een bijzonder succesvolle Kickstarter: wat als alle superhelden compleet doordraaien en de stad/de wereld die ze beschermden, in de as leggen? De geplande softcover werd een hardcover met een stuk meer pagina’s dan eerst gepland en uiteindelijk besloot Dark Horse er een editie voor een groter publiek van de maken. Er werd al langer over een sequel gesproken, en hier is die dan eindelijk. Please take my money, Gail. Please. De review van de graphic novel lees je hier.

 

SwampThing_001_cvr_Jones

SWAMP THING #1

(DC Comics, Len Wein & Kelley Jones)

baard: Over vage acties gesproken. DC Comics biedt Len Wein de gelegenheid om een van zijn bekendste co-creaties weer eens te schrijven. Geen idee waarom. Swamp Thing is eerst onder Alan Moore en later onder Brian K. Vaughan en Scott Snyder zo ver weg komen te staan van Weins oorspronkelijke idee. Maar dat maakt het tegelijkertijd ook wel weer spannend.

nout: I’ve got two words for you. Kelley. Jones.

 

captain marvel 1 prev

CAPTAIN MARVEL #1

(Marvel, Michele Fazekas, Tara Butters & Kris Anka)

baard: Een nieuwe richting voor Captain Marvel. Carol Danvers wordt nu onder handen genomen door het schrijversduo van Marvel’s Agent Carter tv-serie. Dat geeft me hoop. De Hollywood-connectie van beide dames doet trouwens ook vermoeden dat hier misschien al wat grondwerk wordt verricht voor de film? In deze comic gaat Danvers leiding geven aan een nieuw ruimteprogramma genaamd Alpha Flight. Inderdaad, Alpha Flight. Helaas is de eerste vijand die zich aandient er een van het onverslaanbare soort.

 

spidey doodzwembad prev

SPIDER-MAN AND DEADPOOL #1

(Marvel, Joe Kelly & Ed McGuinness)

baard: Deadpool wordt onder handen genomen door een geliefd duo. In de jaren 90 zorgden deze twee ervoor dat Deadpool uitgroeide tot de komische hardhitter van nu. Marvel zet dit duo niet alleen achter een nieuwe Deadpool-serie maar maakt ook ruimte voor Spider-Man. Als Kelly en McGuinness hun oude niveau halen dan wordt dit de lolligste Marvel-titel in jaren.

nout: Mijn ervaring zegt me dat het hier eerder om een miniserie gaat, deze creators en Marvel’s gewoontes kennende, maar I’ll take what I can get, zeker als er Joe Kelly mee gemoeid is. YEAH, KELLY!

 

cry havoc

CRY HAVOC #1

(Image, Simon Spurrier & Ryan Kelly)

baard: Het was niet meteen mijn eerste keuze. Een lesbische weerwolf die ten strijde trekt?  Wat moet je daar in vredesnaam nu van zeggen?

nout: Kijk wat minder naar de elevator pitch en meer naar de creators: Si Spurrier is tot nog toe niet in staat geweest een slechte comic te schrijven. Voeg daarbij dat dit zijn eigen idee is, en dat kan onmogelijk stuk.

baard: Ik kan echt niet bedenken wat de man nog meer heeft geschreven. Voor Vertigo schreef ie een aardige detectivereeks die vrij vroeg werd stopgezet. En ja, dan verkoopt het dus echt heel slecht. Nu zeggen verkoopcijfers niet alles, maar het telt wel mee. Kelly’s tekenwerk is doorgaans prima trouwens.

nout: Jij denkt aan Si Spencer, baard. Dat is een Gaiman tribute-act. Spurrier schreef The Simping Detective, Six-Gun Gorilla, Extermination, Crossed Wish you were Here & de opvolging van Crossed + 100, X-Men Legacy, X-Force en andere X-periferen, werkt momenteel aan The Spire voor BOOM! en dat is niet eens alles.

baard: *googlet* Fuck… Je hebt nog gelijk ook!

 

FourEyesVol2_01_Cvr

FOUR EYES: HEARTS OF FIRE #1

(Image, Joe Kelly & Max Fiumara)

nout: Lang hebben we moeten wachten op dit vervolg van het verhaal van de jongen anno de Amerikaanse depressie en zijn vuurspuwende draak. Joe Kelly bouwt hier een fascinerende wereld en vertelt er een heel persoonlijk en intens verhaal in. De Fiumara tekeningen zitten als gegoten en de samenwerking spettert dat het een lieve lust is.

baard: Lang geleden kocht ik de eerste issue van de vorige miniserie. Op zich was het best aardig, maar ik heb de serie nooit uitgelezen.  Binnenkort komt er een trade uit van deze comic en daar zal ik dan ook op inhaken.

nout: De trade was er al. Just saying.

 

prophet war

PROPHET: EARTH WAR #1

(Image, Brandon Graham)

nout: Nog zo’n langverwachte: dit keer de universum-verscheurende conclusie van gemakkelijk één van de beste sci-fi epics van de laatste 10 jaar. We hadden ze wat vroeger verwacht, maar voor echte negende kunst moet je geduld hebben. De beloning zal zoet zijn.

baard: Ik wacht op de vuistdikke hardcover die natuurlijk zal komen. Laten we ook eens benoemen dat deze comic mede kan bestaan omdat Rob Liefeld bereid is om het te betalen. De man krijgt nog altijd veel emmers stront over zich heen omdat het niet de briljantste tekenaar aller tijden is. Maar als er zoiets is als karma dan doet ie met het betalen van Brandon Grahams Prophet toch een boetedoening van formaat.

 

devolution 1 nov

DEVOLUTION #1

(Dynamite, Rick Remender & Jonathan Wayshack)

baard: In 2012 al schreven we voor het eerst een berichtje over deze comic. Na 3 jaar ploeteren hebben Remender en Dynamite eindelijk een tekenaar gevonden zodat ze deze comic kunnen uitbrengen. Inmiddels zijn de verwachtingen hooggespannen. De eerste pagina’s zagen er stoer uit. Goed, Remender heeft nog al eens de neiging om zijn depressies te verwerken in zijn verhalen waardoor letterlijk al zijn comics zwaarmoedig zijn. Maar als je zulke puike verhalen op papier kunt krijgen dan betaal ik graag voor je zielenheil.

nout: een co-auteurschap met die Wayshack doet me afvragen in welke mate (zeker met… 4? andere ongoings) Remender hier ook nog echt bij betrokken is. Pass.

code pru 1

CODE PRU #1

(Avatar Press, Garth Ennis & Raulo Caceres)

baard: Garth Ennis & Raulo Caceres vertellen een verhaal over een brandweervrouw bij de New Yorkse brandweer. Het is haar droom om mensen te helpen maar ze wordt geplaatst bij een eenheid die juist uitrukt wanneer de monsters van New York in de problemen zitten. Garth Ennis en zwarte humor? Take my money!

nout: What he said. Ennis does no wrong.

 

faith 1

FAITH #1

(Valiant, Jody Houser, Francis Portela, Marguerite Sauvage)

baard: Een blonde vrouw met wat pondjes meer. Als ik dit zie dan denk ik vooral aan de film Shallow Hal en niet meteen aan een nieuwe superheldentitel van Valiant. Maar ongetwijfeld gaat nout nu helemaal los!

nout: I don’t see size (inside joke). Net als “Northstar is gay!” kan het me dat gewicht niet bommen, zolang het maar niet de spil van het verhaal wordt. Faith was in Harbinger een boeiend, genuanceerd personage. In deze tijden van internet-overgevoeligheid aan alle mogelijke ingebeelde en echte sociale kwesties, is het vanzelfsprekend dat Faiths plus-size in de PR bovenaan prijkt, al hoop ik dat die cultuur maar een klein aandeel in het denkproces van deze titel was (ijdele hoop?). Ik ben gewoon blij dat een interessant personage haar eigen weg inslaat en een eigen titel krijgt om dat te doen. Als het even idioot uitdraait als Shallow Hal of enkel gaat over “I’m relevant because I’m fat”, dan schreeuw ik over een paar maanden even hard moord en brand.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.