Posted 16/11/2015 by Killian in Tv/Film
 
 

Countdown to Star Wars The Force Awakens: Round-up 1

Nog-30

… En dan is het zo ver: Star Wars: Episode VII: The Force Awakens komt in de Belgische zalen. Zoals de meeste J. J.Abrams-projecten is de hoeveelheid beschikbare informatie zo dicht bij de release nog steeds beperkt. Toch zijn al verschillende tips en blikken toegelaten.

Brainfreeze en Star Wars

De volgende 30 dagen blijft Brainfreeze niet alleen de laatste nieuwtjes rond de film verzamelen. We doen ook een heuse countdown naar de release. Elke dag verschijnt een nieuw artikel rond het Galaxy far, far away. Veel artikels gaan over de nieuwe film, maar ook andere aspecten van Star Wars worden behandeld. Van de prequels tot het Expanded Universe, van de personages tot een blik achter de schermen. Wie zijn zenuwen nauwelijks onder controle kan houden in afwachting van de nieuwe film en nood heeft aan een dagelijkse shot Star Wars, zit de komende weken gebeiteld bij Brainfreeze!

Het verhaal

(Mogelijke spoilers! Wie graag volledig zonder kennis naar de zaal trekt, slaat dit hoofdstukje best over.)

De film speelt zich 30 jaar na Return of the Jedi af. Twee organisaties strijden om controle over het sterrenstelsel. Er is The First Order, een militaire junta die het keizerrijk als voorbeeld en de gekende Stormtroopers als belangrijkste wapen heeft. Aan het hoofd staat Supreme Leader Snoke, een man bedreven in de dark side. Hij is trouwens niet de enige. De Knights of Ren is een groep force users die ofwel voor of met de First Order strijden of ergens tussen de Order en The Resistance in zitten. Eén van hen is Kylo Ren. Die Kylo Ren zou een Luke-figuur zijn, maar dan aan de dark side. Hij neemt Darth Vader als grote voorbeeld en zijn ouders zouden uit de originele trilogie komen…

Kylo Ren

The Resistance is een voortzetting van The Rebel Alliance. Aan het hoofd staat generaal Leia Organa. Net als bij de rebellen is het meest gekende beeld van de Resistance de X-Wing squadrons. Het gaat wel om een upgrade: de T-70 X-Wing fighters.

Verder gaat het om flarden info die enkele beelden uit de trailers duidelijk maken. Finn is een ex-Stormtrooper die de lightsaber van Anakin en Luke Skywalker opneemt tegen Kylo Ren. Rey is dan weer een scavenger die ook bij de strijd betrokken raakt. Beide personages hebben geen familienaam wat speculatie over hun ouders aanwakkert. Rey gebruikt namelijk ook dezelfde blaster als Han Solo…

The Resistance

De vraag die de meeste mensen bezighoudt is waar die bekende Luke Skywalker uithangt. Hij was nog deels zichtbaar in de eerste trailer maar bleek daarna van de aardbodem verdwenen. Dat voedde natuurlijk allerhande speculaties. Ging hij over naar de dark side? Is hij dood? Is hij op de vlucht? Is hij zo sterk geworden dat hij zich verbergt om zijn krachten te kunnen controleren?

The First Order

De productie

Het filmen begon in april 2014 in Ijsland en Abu Dhabi waarna men overging naar de Pinewood Studio’s in Londen. Daar brak Harrison Ford zijn been toen een hydrolische deur verkeerd neerkwam. J.J Abrams bezeerde toen ook zijn rug toen hij de deur hielp opheffen, maar hield dat een maand lang geheim. Het filmen eindigde op de derde november. Abrams gebruikte 35 mm in plaats van een digitale camera.

behind the scenes

Toch werden sommige stukken wel opgenomen met een Imax camera. Het budget van de film was 200 miljoen dollar, maar zal met alle marketing en extra kosten erbij gerekend 423 miljoen dollar kosten.

Het resultaat

J.J. Abrams schuwt niet direct digitale effecten, maar is toch een grote voorvechter van praktische effecten. Hij wou die zo vaak mogelijk in de film stoppen om zo de sfeer en look-and-feel van de originele trilogie te verkrijgen. Zo is de nieuwe droid in het verhaal, BB-8, volledig echt gemaakt en op de set bestuurd. De trailers beloven alvast veel goeds. De ene gaf al meer kippenvel dan de andere, maar telkens kregen we inderdaad een film te zien die eerder doet denken aan de originele films dan aan de prequels. Onder dit artikel vind je alle tot nu toe uitgebrachte trailers en ook een combinatie van alle beelden, samengevoegd in één filmpje.

the force awakens

Eerste teaser

Tweede teaser

Laatste trailer

Tv trailer

Tweede tv trailer

Japanse trailer

Supercut van alle trailers

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.