Posted 14/11/2015 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Januari 2016


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van november 2015 voor aankopen in januari 2016 vind je hier: Previews november 2015.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

 amazing spiderman sinister six

THE AMAZING SPIDER-MAN – RETURN OF THE SINISTER SIX

Deze collectie bundelt een aantal issues uit de run van David Michelinie. De hoofdmoot bestaat uit het verhaal waarin Doc Octopus de Sinister Six weer bij elkaar haalt om Spider-Man het leven zuur te maken. Het tekenwerk wordt verzorgd door Erik Larsen. En de afmaker is de graphic novel Spider-Man: Spirits of the Earth. Deze speelt tijdens de huwelijksreis van Peter Parker en Mary Jane in Schotland. Tekenwerk is hier van de fenomenale Charles Vess.

 

miracleman golden age

MIRACLEMAN – THE GOLDEN AGE

Marvel is eindelijk begonnen met het herdrukken van de MiracleMan-run van het duo Neil Gaiman en Mark Buckingham. Deze comic – en de laatste Alan Moore-bundeling hiervoor – vormden het model voor al die superheldencomics waarin de held besluit om de teugels maar in handen te nemen en de aarde aan zijn grillen te onderwerpen. Klassieker in de dop?

 

XMGAMBITCCV1TPB_cvr

GAMBIT – THE COMPLETE COLLECTION

Aan het einde van de jaren negentig had iedereens favoriete cajun een eigen serie. Ook nog eens geschreven door 90s veelschrijver annex X-Men-icoon Fabian Nicieza. Wie zich graag bezighield met het eeuwige debat of Gambit beter bij Storm of Rogue zou passen zal een nostalgisch traantje wegpinken bij het zien van deze comic. Het is typisch werk voor dat decennium. Deze collectie bundelt de eerste 11 comics van Gambit’s soloserie. Deze zijn grafisch ook het meest interessant vanwege het werk van Steve Skroce.

 

 

JL_v7-Darkseid_war_1-300x476

JUSTICE LEAGUE – DARKSEID WAR VOL 1.

Natuurlijk gebruik ik deze plek al enkele jaren om een baken te zijn voor alle mensen die de previews lezen en niet direct een keuze kunnen of willen maken. Meestal zet ik hier dingen neer waar ik zelf warm van wordt, maar soms moet je een uitzondering maken. Wie de reviews gevolgd heeft weet dat mijn lieftallige collega Arno zeer blij werd van dit evenement. En om eerlijk te zijn wil ik hem best op zijn blauwe ogen geloven omdat deze man zowat alles leest wat DC Comics uitbrengt. Mij zegt het voorlopig niets, dus ik stap hier op goed geluk in.

 

EGYPT_TP

EGYPT

Vertigo duikt weer in haar archieven en duikelt daar een nieuw pareltje op. Deze miniserie draait om de belevenissen van een lifter genaamd Vincent die wakker wordt in een wereld waarin magie bestaat en goden onder de mensen zijn. Reïncarnatie, mummies, sadistische priesters en verleidelijke godinnen, Egypt heeft het. Wat deze comic ook heeft is tekenwerk van de geweldige Glynn Dillon van wie we sinds The Nao of Brown te weinig horen.

 

NamelessHC_Cvr

NAMELESS

Grant Morrison en zijn kompaan Chris Burnham tappen uit een occult vaatje voor deze nieuwe comic. De eerste issue was boeiend en zelfs een tikkeltje innovatief. Ik schreef er al eens eerder over in deze review. Wanneer je hartje harder gaat kloppen van een titel als The Invisibles dan is dit een verplichte aankoop. Wie wat minder openstaat voor Morrisons theorieën over magie kan zich beter beperken tot zijn superheldentitels.

 

239103_s0

TIPPING POINT

De interessantste comic van deze maand is ongetwijfeld deze anthologie van Humanoids. De uitgever heeft mensen uit de Amerikaanse comic, EuroBD en de manga gevraagd om een verhaal te maken waarin het wereldbeeld/het leven van de personages door een gebeurtenis een geheel andere wending krijgen. Namen? Wat te denken van mensen als Eddie Campbell (From Hell), Paul Pope (Batman: Year 100), John Cassaday (Planetary), Enki Bilal (De Nikopol Trilogie) en Naoki Urasawa (20th century boys) leveren een bijdrage. Holy crap, zelfs tijdens het tikken van deze namen slaat mijn robuuste mannenhart een slag over.

 

STK693002

ZAGOR: THE RED SAND

Veel Italiaanse tekenaars kennen we vaak omdat ze worden opgepikt door Marvel of DC. Maar het land heeft een redelijk bloeiende stripcultuur van zichzelf. Een van hun toppers is Zagor, de koning van Darkwood. Deze graphic novel stelt hem voor een dilemma waarin hij misschien gedwongen is om de wapens tegen zijn beschermelingen op te nemen. Het is meteen een leuke introductie voor dit personage.

239200_s0

THE BLACKLIST  VOLUME 1

Een hele populaire reeks waar we niet veel over hebben geschreven is The Blacklist. Het verhaal van de jonge FBI-agente Elizabeth Keen wiens team wordt bijgestaan door de mysterieuze Raymond Reddington, een geniale meestercrimineel met een bijzondere belangstelling voor (en vanwege zijn eigen plannen graag ziet dat het team afrekent met de criminelen op) de zogenaamde Black List. Er is nu ook een comic van en het eerste verhaal wordt gebundeld in deze trade. En nu niet zeggen dat jullie hier niets aan vinden. Ik heb dit jaar op de beurzen gezien dat jullie gek zijn van tv-bewerkingen in stripvorm!

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.